Scania Benelux stoomt dealernetwerk klaar voor onderhoud aan elektrische voertuigen

Scania Benelux stoomt dealernetwerk klaar voor onderhoud aan elektrische voertuigen

Scania Benelux stoomt dealernetwerk klaar voor onderhoud aan elektrische voertuigen. Ook carrosseriebouwers volgen trainingen voor veilig werken.

Scania Benelux is druk bezig om al zijn truckwerkplaatsen geschikt te maken voor onderhoud aan electrische voertuigen. Vrijwel alle werkplaatsen zijn nu minimaal EV-Basic gecertificeerd en daarmee klaar voor het onderhouden en repareren van geŽlektrificeerde trucks en bussen. 22 van de werkplaatsen zijn op dit moment al EV-Specialist gecertificeerd en voor 11 andere werkplaatsen is deze certificering bijna afgerond. De werkplaatsen Zwolle en Drongen zijn EV-Battery gecertificeerd; het hoogste niveau.

Scania wil graag een leidende rol blijven spelen in de verduurzaming van transport. Niet alleen met producten maar ook met het bijbehorende onderhoud en ondersteunende diensten. Het maakt daarbij niet uit of de voertuigen op diesel, (bio)gas, e-fuels (als bijv. HVO100) of elektriciteit rijden. Emissieloos vervoer heeft de toekomst.

Welke niveaus van certificering zijn er?
- EV-Basic: deze werkplaatsen mogen alleen de werkzaamheden uitvoeren aan de mechanische en 24V systemen, maar niet aan het High Voltage systeem
- EV-Specialist: deze werkplaatsen mogen alles wat EV-Basic mag plus het werken aan het High Voltage systeem wanneer deze spanningsloos is
- EV-Battery: deze werkplaatsen mogen alles wat een EV-Specialist mag plus het werken aan het High Voltage systeem onder spanning, indien er specifieke procedures van de constructeur beschikbaar zijn

Binnen het certificeringsproces staat veiligheid bovenaan de priolijst. Dit geldt niet alleen voor de eigen medewerkers, maar voor iedereen die in opdracht van Scania aan de elektrische voertuigen werkt. Daarom certificeert Scania niet alleen de eigen dealerorganisatie, maar organiseert men ook opleidingen voor carrosseriebouwers. In Nederland en BelgiŽ hebben 45 carrosseriebedrijven een elektrificatietraining bijgewoond.

Scania nam onlangs in Zweden een nieuwe batterijfabriek en een nieuwe assemblagelijn voor elektrische trucks in gebruik. Op deze productielijn is de assemblage gestart van elektrische trucks voor zware toepassingen tot een gvw van 64 ton. Trucks voor het zware werk dus. Hiermee is het Zweedse merk klaar voor een emissieloze toekomst en kan het voor vrijwel elke toepassing een BEV (Battery Electric Vehicle) produceren.

Scania, legendarisch merk bij de productie van dieseltrucks, gaat de komende jaren een indrukwekkend gamma aan elektrische trucks leveren. Bruto treingewichten kunnen oplopen tot 64 ton, het bereik is tot 390 kilometer, het laadvermogen is tot 375 kW en het hoogste vermogen 450 kW (circa 610 pk) Ė net zoveel of nog meer power dus dan een dieselmotor. Wel even slikken. Chauffeurs zullen het geronk missen maar ze rijden straks soepeltjes weg bij het stoplicht, alsof ze nog steeds een V8 onder zich hebben. (27 november 2023)

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Scania Benelux stoomt.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

technische specificaties *)
 Scania Benelux stoomt dealernetwerk klaar voor onderhoud aan elektrische voertuigen
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


MAN TGE 3.180 L4H3 132kW 3,5t

D-Tec Heavy Duty LZV Containertrailers

Scania R450 NextGen 4x2 trekker

MendriX Mobile

Opel Bedrijfswageninrichting / Mobiele werkplek

MAN Trucks is druk bezig met het testen van zijn elektrische truck

Alcoa Wheels Dura-Bright / Dura-Flange oppervlakte-behandeling

Volkswagen Crafter L3H3 WB364 103kW 3,5t Trendline

Groenewegen Multifunctionele heavy duty aanhangwagen

SPIER Drankopbouw conform VDI 2700

Alcoa 22.5Ē x 11.75Ē ET120 Ultra ONE

Scania R730 6x2 chassis

Coxx Shortcab

Dexter Axle Torflex

CairgoBag Superflow stuwsysteem

KŲgel NOVUM LightPlus lichte schuifzeiloplegger

Nooteboom OSD-48-03V (DM) uitschuifbare mega-oplegger

CitroŽn Jumper Chassiscabine L3 2.0 BlueHDi 110 / 130 / 160 (81kW / 95kW / 118kW)

Elektrificatie van transport is enorme uitdaging voor truckfabrikanten ó Ťn fleet owners

Brigade Backsense


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


ADVERTENTIES

DAF Trucks


available
available
Seminautic Truckmatras
Schmitz Cargobull
available
Renault Trucks
available

available
De Techograaf-specialist
available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
Motoc
available