Scania trekkers en vrachtautochassis.

Zweedse vrachtautofabrikant met een ijzersterke reputatie en een geheel eigen marktbenadering. Voertuigen worden op bestelling gebouwd en uit vaste componenten samengesteld. Daardoor zijn bijna oneindig veel configuraties mogelijk. Scania is een favoriet merk van veel chauffeurs, en dat heeft vooral te maken met het consequent bouwen aan imago, kwaliteit en duurzaamheid.

Scania levert trekkers, motorwagenchassis, chassis voor bouwvoertuigen, en autobussen. Vanwege het modulaire opbouwen vallen in principe alle cabines en motoren op alle chassis te monteren. Daar zijn natuurlijk wel beperkingen in. Een bouwchassis wordt bijvoorbeeld niet uitgerust met de R-cabine, dan zou het voertuig namelijk te hoog worden.

Scania levert onder andere de volgende motoren:
- 9,3 liter diesel euro6 met AdBlue, 250 - 280 - 320 - 360 pk.
- 9,3 liter aardgas euro6, 280 - 340 pk.
- 13 liter aardgas euro6, 410 pk.
- 9,3 liter ethanol euro6, 280 pk.

Scania beschikt over een netwerk met 46 dealerbedrijven en werkplaatsen in Nederland, waarvan 5 zelfstandige vestigingen en 41 importeursvestigingen. De basis hiervoor werd gelegd in de jaren 60, toen de toenmalige importeur Beers Zonen een netwerk van truckwerkplaatsen startte. In de negentiger jaren werden de meeste bedrijven opgekocht door de importeur. In 2001 nam de fabriek het complete netwerk over.

Scania levert behalve trekkers en chassis ook complete voertuigen af fabriek (of in samenwerking met lokale opbouwers):

  • kippers: 1-, 2- of 3-zijdige kippers van 10,5 tot 20 m3, asconfiguraties 6x2, 6x4, 6x6 en 8x4.
  • mixers: 8 of 9 m3 8x4.
  • een breed gamma aan distributievoertuigen met gesloten laadbakken, 4x2, 6x2 en 6x2 met gestuurde achteras.
  • voertuigen met wissellaadbakken, 6x2.
  • voertuigen met haakarmsystemen.
  • voertuigen met portaalarmsystemen.

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie over Scania trekkers en vrachtautochassis.PRODUCTEN

Chauffeurswedstrijden worden nu echt spannend want de hoofdprijs is een echte Scania truck.  Willem van Mourik, chauffeur bij Sitra, heeft de chauffeurscompetitie ... lees verder »


Legertruck, 4x4 / 6x6 / 8x8.  2-, 3- en 4-assige All Wheel Drive trucks met laadvermogens van 5 en 1... lees verder »


Plan voor productiefaciliteit en 39 LNG stations langs Europese snelwegen.  Een nieuw consortium met de naam BioLNG EuroNet streeft naar groei van... lees verder »


Brandstofbesparende maatregelen in Scania vrachtauto's.  Met het motto Altijd Verder wil Scania zich onderscheiden als leveranc... lees verder »


Vrachtwagenchassis, drie-asser.  6x2 Chassis van de Scania R-serie, met aangedreven tweede as en een du... lees verder »


In 22 jaar zijn er 537.000 exemplaren van de band gerold.  Bij de Scania-fabriek in Zwolle is de laatste truck van de PGR modelr... lees verder »


Verdrievoudiging van de productie mogelijk bij een halvering van de verbruikte energie.  Scania gaat ongeveer 150 miljoen euro investeren in een nieuwe gieteri... lees verder »


De OC13 is een Otto-motor, dus met bougies, met een onderhoudsinterval van 45.000 km.  Scania heeft een nieuwe motor ontwikkeld die op aardgas loopt: de OC13... lees verder »


Verhuizing naar Roosendaal, Oosterhout, Tilburg, Wijnegem resp. Sassenheim.  Scania sluit een van zijn dealervestigingen in Nederland. Een andere v... lees verder »


Onderdelen en services voor trucks en opleggers.  Partsline neemt de zorg voor het onderhoud en de reparatie van het voe... lees verder »


Waarschuwingssysteem bij het verlaten van een rijstrook.  Het LDW-systeem van Scania is een hulpmiddel dat de bestuurder waarsc... lees verder »


Automatisch remsysteem voor het voorkomen van ongevallen.  AEB wordt gezien als de oplossing voor staartongevallen in de file. U... lees verder »


Cruise control systeem voor Scania trucks.  Scania Active Cruise Control reguleert de snelheid van de truck waarbi... lees verder »


Alarmeringssysteem.  In het geval van een ongeval alarmeert deE-Callbox politie en brandwee... lees verder »


Door stakingen waren de top-of-the-line motoren van Scania enige tijd niet leverbaar.  Scania gaat de productie en verkoop- van V8 truck-, industrie- en sche... lees verder »


  lees verder »


MEER PRODUCTEN

 

 


Wij vonden ook producten in ons archief, klik hier
BEDRIJVEN

Van der Burg Automaterialen

Woudenberg Groothandel in bedrijfsauto-onderdelen. Onder andere accus, remvoeringen, remventielen, koppelingset... lees verder »


T Rent

Venlo Full service leasing en verhuur van opleggers. In- en verkoop van vrachtautos, opleggers en overig t... lees verder »


CAB Weert

Weert In- en verkoop van vrachtwagens, kippers, dumpers, trekkers, bouwvoertuigen, opleggers en aanhangwag... lees verder »


Scania Nederland bv

Breda Scania importeur voor Nederland. lees verder »


Scania Venlo / Habets

Venlo Scania-dealer voor Venlo en omstreken. lees verder »


Scania Apeldoorn

Apeldoorn Scania heeft zijn dealerbedrijf in Apeldoorn in 2008 gesloten. De regio Apeldoorn wordt nu behandeld... lees verder »


Scania Rijnsburg

Rijnsburg Scania-dealer voor Rijnsburg en omgeving. lees verder »


Scania Sassenheim

Sassenheim Op 4 september 2018 opende Scania Nederland de poorten van een nieuwe dealervestiging in Sassenheim.... lees verder »


Scania Veenendaal

Veenendaal Scania dealer voor Veenendaal en omstreken. lees verder »


Scania Emmen

Emmen Scania bedrijfsautodealer voor Emmen en omgeving. lees verder »


Scania Nijmegen

Nijmegen Scania-dealer voor Nijmegen en omstreken. lees verder »


Scania Gaanderen

Gaanderen Scania dealer voor Gaanderen en omgeving. lees verder »


 


Tracon Ecocombi LZV

HOBUR 1-assige tankoplegger voor propaan en LPG

Spier SAL -1 City

Polypan 3D dakspoiler

Nooteboom MCO-58-04V(V)

Krone Profi Liner SDP27 eLB3-BW

Coxx X-Low XR 6.2-60 88 kW (107 kW)

Renault Trucks D 2.0 35.15 WB280 / WB310 / WB350

Renault Trucks D12 210E6

Nooteboom OSDS-44-03

Iveco Stralis AS 440S57 T/P Emotion Ferrari Truck

Renault Trucks T 380 4x2 trekker Sleeper Cab


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault Trucks

B.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens