Scania trekkers en vrachtautochassis.

Zweedse vrachtautofabrikant met een ijzersterke reputatie en een geheel eigen marktbenadering. Voertuigen worden op bestelling gebouwd en uit vaste componenten samengesteld. Daardoor zijn bijna oneindig veel configuraties mogelijk. Scania is een favoriet merk van veel chauffeurs, en dat heeft vooral te maken met het consequent bouwen aan imago, kwaliteit en duurzaamheid.

Scania levert trekkers, motorwagenchassis, chassis voor bouwvoertuigen, en autobussen. Vanwege het modulaire opbouwen vallen in principe alle cabines en motoren op alle chassis te monteren. Daar zijn natuurlijk wel beperkingen in. Een bouwchassis wordt bijvoorbeeld niet uitgerust met de R-cabine, dan zou het voertuig namelijk te hoog worden.

Scania levert onder andere de volgende motoren:
- 9,3 liter diesel met AdBlue, 250 - 280 - 320 - 360 pk.
- 9,3 liter aardgas, 280 - 340 pk.
- 13 liter aardgas, 410 pk.
- 13 liter diesel, 370 - 410 - 450 - 500 - 540 pk
- 16 liter V8 diesel, 520 - 580 - 650 - 730 pk
- 9,3 liter ethanol, 280 pk.

Scania beschikt over een netwerk met 46 dealerbedrijven en werkplaatsen in Nederland, waarvan 5 zelfstandige vestigingen en 41 importeursvestigingen. De basis hiervoor werd gelegd in de jaren 60, toen de toenmalige importeur Beers Zonen een netwerk van truckwerkplaatsen startte. In de negentiger jaren werden de meeste bedrijven opgekocht door de importeur. In 2001 nam de fabriek het complete netwerk over.

Scania levert behalve trekkers en chassis ook complete voertuigen af fabriek (of in samenwerking met lokale opbouwers):

  • kippers: 1-, 2- of 3-zijdige kippers van 10,5 tot 20 m3, asconfiguraties 6x2, 6x4, 6x6 en 8x4.
  • mixers: 8 of 9 m3 8x4.
  • een breed gamma aan distributievoertuigen met gesloten laadbakken, 4x2, 6x2 en 6x2 met gestuurde achteras.
  • voertuigen met wissellaadbakken, 6x2.
  • voertuigen met haakarmsystemen.
  • voertuigen met portaalarmsystemen.

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie over Scania trekkers en vrachtautochassis.PRODUCTEN

Scania richt zich nu op de ontwikkeling van batterij-elektrische trucks. Scania verwacht dat het gebruik van waterstof als aandrijving voor tru... lees verder »


Drie-assig chassis, hybride diesel + elektrisch, vermogen 267 kW + 115 kW. De hybride (diesel-elektrisch) aandrijflijn die Scania in 2020 introdu... lees verder »


Vierassig chassis, 500 pk. De Scania G500 is een krachtpatser die geschikt is voor een veelheid ... lees verder »


Lage-instapchassis, 6x2, 340 pk aardgasmotor. Dit chassis met lage-instapcabine is op de markt sinds 2018. Hij is le... lees verder »


4x2 chassis met elektrische aandrijving, 230 kW / 310 pk, actieradius maximaal 250 km. De eerste volledig elektrisch aangedreven Scania is een mijlpaal in de... lees verder »


Drie-assig chassis, hybride diesel + elektrisch, vermogen 207 / 267 kW + 115 kW. L-cabine optie. 27 tons chassis voorzien van de vertrouwde 9 liter dieselmotor (naar k... lees verder »


Nieuwe achtcilinder kan - in combinatie met nieuwe versnellingsbak - tot 6% diesel besparen. Scania heeft zijn V8 motor vernieuwd. Niet meer 500 / 560 / 620 / 730... lees verder »


Vierassig chassis, XT-uitvoering, opgebouwd als bergingsvoertuig. Scania G500 8x2*6. Vier-assig chassis met wee sturende voorassen en ee... lees verder »


DC 13 motor nu leverbaar met vermogens van 370 tot 540 pk. Wie een Scania met veel vermogen wil, kan nog steeds kiezen uit de gew... lees verder »


Reductie van 4300 ton CO2-uitstoot per jaar. Scania gaat het transport van componenten tussen de fabrieken in Zwede... lees verder »


Exporttrucks gaan steeds vaker rechtstreeks naar eindgebruiker. Scania Truck Center Benelux haar intrek genomen in een nieuwbouw pand ... lees verder »


Elektronische controle van bandenspanning en aslasten voor een hele combinatie. Scania-dealers kunnen nu het TPMS van Wabco - een systeem voor control... lees verder »


Chauffeurswedstrijden worden nu echt spannend want de hoofdprijs is een echte Scania truck. Willem van Mourik, chauffeur bij Sitra, heeft de chauffeurscompetitie ... lees verder »


Legertruck, 4x4 / 6x6 / 8x8. 2-, 3- en 4-assige All Wheel Drive trucks met laadvermogens van 5 en 1... lees verder »


Plan voor productiefaciliteit en 39 LNG stations langs Europese snelwegen. Een nieuw consortium met de naam BioLNG EuroNet streeft naar groei van... lees verder »


Trekker, 4x2, euro6, vermogen 272 kW. Scania New Generation G-serie 4x2 trekker met 13 liter SCR-only diesel... lees verder »


Brandstofbesparende maatregelen in Scania vrachtauto's. Met het motto Altijd Verder wil Scania zich onderscheiden als leveranc... lees verder »


Demonstratie van autonoom rijdende truck zonder cabine. Hij rijdt nog niet op de openbare weg, maar rijden doet hij: de Scania... lees verder »


Vrachtwagenchassis, drie-asser. 6x2 Chassis van de Scania R-serie, met aangedreven tweede as en een du... lees verder »


Scania Nederland zit te springen om jongeren met twee rechterhanden en... lees verder »


In 22 jaar zijn er 537.000 exemplaren van de band gerold. Bij de Scania-fabriek in Zwolle is de laatste truck van de PGR modelr... lees verder »


Verdrievoudiging van de productie mogelijk bij een halvering van de verbruikte energie. Scania gaat ongeveer 150 miljoen euro investeren in een nieuwe gieteri... lees verder »


De OC13 is een Otto-motor, dus met bougies, met een onderhoudsinterval van 45.000 km. Scania heeft een nieuwe motor ontwikkeld die op aardgas loopt: de OC13... lees verder »


Op de lange termijn worden alle trucks elektrisch aangedreven, verwachten experts. Scania gaat de komende jaren nieuwe modellen met elektrische aandrijvi... lees verder »


Financieringservice van Scania voor de aanschaf van voertuigen. lees verder »


Verhuizing naar Roosendaal, Oosterhout, Tilburg, Wijnegem resp. Sassenheim. Scania sluit een van zijn dealervestigingen in Nederland. Een andere v... lees verder »


Onderdelen en services voor trucks en opleggers. Partsline neemt de zorg voor het onderhoud en de reparatie van het voe... lees verder »


Waarschuwingssysteem bij het verlaten van een rijstrook. Het LDW-systeem van Scania is een hulpmiddel dat de bestuurder waarsc... lees verder »


Automatisch remsysteem voor het voorkomen van ongevallen. AEB wordt gezien als de oplossing voor staartongevallen in de file. U... lees verder »


Cruise control systeem voor Scania trucks. Scania Active Cruise Control reguleert de snelheid van de truck waarbi... lees verder »


Alarmeringssysteem. In het geval van een ongeval alarmeert deE-Callbox politie en brandwee... lees verder »


Door stakingen waren de top-of-the-line motoren van Scania enige tijd niet leverbaar. Scania gaat de productie en verkoop- van V8 truck-, industrie- en sche... lees verder »


lees verder »


MEER PRODUCTEN

 

 


Wij vonden ook producten in ons archief, klik hier
BEDRIJVEN

T Rent

Venlo (NL) Full service leasing en verhuur van opleggers. In- en verkoop van vrachtautos, opleggers en overig t... lees verder »


Scania Nederland bv

Breda Scania importeur voor Nederland. lees verder »


CAB Weert

Weert (NL) In- en verkoop van vrachtwagens, kippers, dumpers, trekkers, bouwvoertuigen, opleggers en aanhangwag... lees verder »


Van der Burg Automaterialen

Woudenberg Groothandel in bedrijfsauto-onderdelen. Onder andere accus, remvoeringen, remventielen, koppelingset... lees verder »


Scania Sassenheim

Sassenheim Op 4 september 2018 opende Scania Nederland de poorten van een nieuwe dealervestiging in Sassenheim.... lees verder »


Scania Emmen

Emmen Scania bedrijfsautodealer voor Emmen en omgeving. lees verder »


Scania Nijmegen

Nijmegen Scania-dealer voor Nijmegen en omstreken. lees verder »


Scania Gaanderen

Gaanderen Scania dealer voor Gaanderen en omgeving. lees verder »


Scania Rijnsburg

Rijnsburg Scania-dealer voor Rijnsburg en omgeving. lees verder »


Scania Venlo / Habets

Venlo Scania-dealer voor Venlo en omstreken. lees verder »


Scania Veenendaal

Veenendaal Scania dealer voor Veenendaal en omstreken. lees verder »


Scania Apeldoorn

Apeldoorn Scania heeft zijn dealerbedrijf in Apeldoorn in 2008 gesloten. De regio Apeldoorn wordt nu behandeld... lees verder »


 


Scania: aandeel van H2-trucks zal voorlopig beperkt zijn door ongunstige energie-eigenschappen

Rino ME45-03 ST ó 3-assige uitschuifbare mega-machinetrailer ó light

Renault Trucks Maxity 110.35 L1 / L2

Spier SAL -1 City

Fiat Ducato Panorama Flex Floor L2H2 3,0t / 3,3t / 3,5t 109kW

Lamberet SR2 Greenliner met onderschuifklep

HIAB X-HIPRO 858

Nooteboom MANOOVR MPL-102-06-VV

Volvo FH540 6x2V NLA

Chauffeur Willem van Mourik dingt mee naar echte truck als hoofdprijs

Van Hool A330 Ambulancebus

Scania G500 8x4


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucksavailable

available
Renault Trucks
available

available

available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
Truck Door Service
available