Scania trekkers en vrachtautochassis.

Zweedse vrachtautofabrikant met een ijzersterke reputatie en een geheel eigen marktbenadering. Voertuigen worden op bestelling gebouwd en uit vaste componenten samengesteld. Daardoor zijn bijna oneindig veel configuraties mogelijk. Scania is een favoriet merk van veel chauffeurs, en dat heeft vooral te maken met het consequent bouwen aan imago, kwaliteit en duurzaamheid.

Scania levert trekkers, motorwagenchassis, chassis voor bouwvoertuigen, en autobussen. Vanwege het modulaire opbouwen vallen in principe alle cabines en motoren op alle chassis te monteren. Daar zijn natuurlijk wel beperkingen in. Een bouwchassis wordt bijvoorbeeld niet uitgerust met de R-cabine, dan zou het voertuig namelijk te hoog worden.

Scania levert onder andere de volgende motoren:
- 9,3 liter diesel met AdBlue, 250 - 280 - 320 - 360 pk.
- 9,3 liter aardgas, 280 - 340 pk.
- 13 liter aardgas, 410 pk.
- 13 liter diesel, 370 - 410 - 450 - 500 - 540 pk
- 16 liter V8 diesel, 520 - 580 - 650 - 730 pk
- 9,3 liter ethanol, 280 pk.

Scania beschikt over een netwerk met 46 dealerbedrijven en werkplaatsen in Nederland, waarvan 5 zelfstandige vestigingen en 41 importeursvestigingen. De basis hiervoor werd gelegd in de jaren 60, toen de toenmalige importeur Beers Zonen een netwerk van truckwerkplaatsen startte. In de negentiger jaren werden de meeste bedrijven opgekocht door de importeur. In 2001 nam de fabriek het complete netwerk over.

Scania levert behalve trekkers en chassis ook complete voertuigen af fabriek (of in samenwerking met lokale opbouwers):

  • kippers: 1-, 2- of 3-zijdige kippers van 10,5 tot 20 m3, asconfiguraties 6x2, 6x4, 6x6 en 8x4.
  • mixers: 8 of 9 m3 8x4.
  • een breed gamma aan distributievoertuigen met gesloten laadbakken, 4x2, 6x2 en 6x2 met gestuurde achteras.
  • voertuigen met wissellaadbakken, 6x2.
  • voertuigen met haakarmsystemen.
  • voertuigen met portaalarmsystemen.

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie over Scania trekkers en vrachtautochassis.PRODUCTEN

Nieuwe achtcilinder kan - in combinatie met nieuwe versnellingsbak - tot 6% diesel besparen.  Scania heeft zijn V8 motor vernieuwd. Niet meer 500 / 560 / 620 / 730... lees verder »


Vierassig chassis, XT-uitvoering, opgebouwd als bergingsvoertuig.  Scania G500 8x2*6. Vier-assig chassis met wee sturende voorassen en ee... lees verder »


DC 13 motor nu leverbaar met vermogens van 370 tot 540 pk.  Wie een Scania met veel vermogen wil, kan nog steeds kiezen uit de gew... lees verder »


Reductie van 4300 ton CO2-uitstoot per jaar.  Scania gaat het transport van componenten tussen de fabrieken in Zwede... lees verder »


 Scania Nederland zit te springen om jongeren met twee rechterhanden en... lees verder »


Exporttrucks gaan steeds vaker rechtstreeks naar eindgebruiker.  Scania Truck Center Benelux haar intrek genomen in een nieuwbouw pand ... lees verder »


Elektronische controle van bandenspanning en aslasten voor een hele combinatie.  Scania-dealers kunnen nu het TPMS van Wabco - een systeem voor control... lees verder »


Chauffeurswedstrijden worden nu echt spannend want de hoofdprijs is een echte Scania truck.  Willem van Mourik, chauffeur bij Sitra, heeft de chauffeurscompetitie ... lees verder »


Legertruck, 4x4 / 6x6 / 8x8.  2-, 3- en 4-assige All Wheel Drive trucks met laadvermogens van 5 en 1... lees verder »


Plan voor productiefaciliteit en 39 LNG stations langs Europese snelwegen.  Een nieuw consortium met de naam BioLNG EuroNet streeft naar groei van... lees verder »


Trekker, 4x2, euro6, vermogen 272 kW.  Scania New Generation G-serie 4x2 trekker met 13 liter SCR-only diesel... lees verder »


Brandstofbesparende maatregelen in Scania vrachtauto's.  Met het motto Altijd Verder wil Scania zich onderscheiden als leveranc... lees verder »


Demonstratie van autonoom rijdende truck zonder cabine.  Hij rijdt nog niet op de openbare weg, maar rijden doet hij: de Scania... lees verder »


Vrachtwagenchassis, drie-asser.  6x2 Chassis van de Scania R-serie, met aangedreven tweede as en een du... lees verder »


In 22 jaar zijn er 537.000 exemplaren van de band gerold.  Bij de Scania-fabriek in Zwolle is de laatste truck van de PGR modelr... lees verder »


Verdrievoudiging van de productie mogelijk bij een halvering van de verbruikte energie.  Scania gaat ongeveer 150 miljoen euro investeren in een nieuwe gieteri... lees verder »


De OC13 is een Otto-motor, dus met bougies, met een onderhoudsinterval van 45.000 km.  Scania heeft een nieuwe motor ontwikkeld die op aardgas loopt: de OC13... lees verder »


 Financieringservice van Scania voor de aanschaf van voertuigen. lees verder »


Verhuizing naar Roosendaal, Oosterhout, Tilburg, Wijnegem resp. Sassenheim.  Scania sluit een van zijn dealervestigingen in Nederland. Een andere v... lees verder »


Onderdelen en services voor trucks en opleggers.  Partsline neemt de zorg voor het onderhoud en de reparatie van het voe... lees verder »


Waarschuwingssysteem bij het verlaten van een rijstrook.  Het LDW-systeem van Scania is een hulpmiddel dat de bestuurder waarsc... lees verder »


Automatisch remsysteem voor het voorkomen van ongevallen.  AEB wordt gezien als de oplossing voor staartongevallen in de file. U... lees verder »


Cruise control systeem voor Scania trucks.  Scania Active Cruise Control reguleert de snelheid van de truck waarbi... lees verder »


Alarmeringssysteem.  In het geval van een ongeval alarmeert deE-Callbox politie en brandwee... lees verder »


Door stakingen waren de top-of-the-line motoren van Scania enige tijd niet leverbaar.  Scania gaat de productie en verkoop- van V8 truck-, industrie- en sche... lees verder »


  lees verder »


MEER PRODUCTEN

 

 


Wij vonden ook producten in ons archief, klik hier
BEDRIJVEN

CAB Weert

Weert In- en verkoop van vrachtwagens, kippers, dumpers, trekkers, bouwvoertuigen, opleggers en aanhangwag... lees verder »


Van der Burg Automaterialen

Woudenberg Groothandel in bedrijfsauto-onderdelen. Onder andere accus, remvoeringen, remventielen, koppelingset... lees verder »


T Rent

Venlo Full service leasing en verhuur van opleggers. In- en verkoop van vrachtautos, opleggers en overig t... lees verder »


Scania Nederland bv

Breda Scania importeur voor Nederland. lees verder »


Scania Nijmegen

Nijmegen Scania-dealer voor Nijmegen en omstreken. lees verder »


Scania Apeldoorn

Apeldoorn Scania heeft zijn dealerbedrijf in Apeldoorn in 2008 gesloten. De regio Apeldoorn wordt nu behandeld... lees verder »


Scania Veenendaal

Veenendaal Scania dealer voor Veenendaal en omstreken. lees verder »


Scania Rijnsburg

Rijnsburg Scania-dealer voor Rijnsburg en omgeving. lees verder »


Scania Venlo / Habets

Venlo Scania-dealer voor Venlo en omstreken. lees verder »


Scania Gaanderen

Gaanderen Scania dealer voor Gaanderen en omgeving. lees verder »


Scania Sassenheim

Sassenheim Op 4 september 2018 opende Scania Nederland de poorten van een nieuwe dealervestiging in Sassenheim.... lees verder »


Scania Emmen

Emmen Scania bedrijfsautodealer voor Emmen en omgeving. lees verder »


 


Trimble Transport en Logistiek houdt 29 oktober online beursevent

Scania komt met nieuwe V8: 530 - 590 - 660 - 770 pk

VDO TIS-Web Starterkit

Nooteboom Tele-PX Super Wing Carrier

BAWER RVS gereedschapkisten

KŲgel Full Service Contract

Logi-D Motoc

Volvo FH420 4x2 Low chassis euro 6 meubelbak

DTB 3SOU1N uitschuifbare semi-dieplader

Krone Twee-assige city-oplegger

Volvo FMX 540 6x4 trekker

Waarom is de dagwaarde van je bedrijfsauto zo belangrijk?


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault TrucksB.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens