Ziehl-Abegg ZA Axle elektrische naafmotor geschikt voor dubbele montage

Ziehl-Abegg ZA Axle elektrische naafmotor geschikt voor dubbele montage. Achteras met electrische aandrijving in de wielnaaf, geschikt voor dubbele montage.

Ziehl-Abegg heeft zijn electrische naafmotor nu ook beschikbaar voor dubbele montage (twee velgen naast elkaar). Dat is belangrijk nieuws, want hiermee komt deze vorm van aandrijving ook binnen bereik van truckfabrikanten. Ziehl-Abegg onthulde de nieuwe ZA Axle op Busworld in Kortrijk, eind 2017. Ziehl richt zich met zijn ZA Axle op dit moment op busfabrikanten, echter men sluit toepassing op trucks niet uit.

In eerste instantie was de ZA Axle alleen geschikt voor super singles. Maar toekomstige gebruikers vonden dat niet voldoende. Ziehl-Abegg ontwikkelde daarom deze nieuwe generatie naafmotor. De Za Axle heeft electromotoren die zijn geïntegreerd in de wielnaaf. Daardoor nemen ze weinig ruimte in, en is het vermogensverlies minimaal. Tenslotte wordt ook het zwaartepunt van het voertuig verlaagd indien de aandrijfunits zich in de wielnaaf bevinden.

De ZA Axle is ook op andere punten verbeterd. Zo werd de besturingselectronica aangepast en is de motor voortaan leverbaar met een koppel van naar keuze 9000 Nm of 17500 Nm per as (piek) - voorheen was dat altijd 12000 Nm. Dat klinkt alsof het een enorm koppel is vergeleken met een dieselmotor. Maar je kunt dat niet vergelijken omdat een traditionele dieselaandrijving langs een differentieel loopt, die het koppel aan de naaf verveelvoudigt. Directeur Ralf Arnold van Ziehl-Abegg: "Die 17500 Nm is in ieder geval genoeg voor de toepassingen die we nu bouwen. Tijdens testen met een volgeladen 12 meter bus beklommen we probleemloos een helling van 19,5%." Het vermogen per wiel bedraagt 120 kW continu en 400 kW piek.

Het vermogen bedraagt 240 kW continue en het piekvermogen 400 kW per as. Meerdere assen kunnen achter elkaar worden geplaatst. Het gewicht van deze as is 440 kg, het gvw is 13 ton. De toepasbare bandenmaat 275/70 R22,5 (4 stuks per as). De ZA Axle beschikt standaard over sensoren voor snelheidsmeter, temperatuur en ABS. De electromotoren zijn vloeistofgekoeld (zie de zilverkleurige leidingen voor koelvloeistof op de foto). Het gebruikte voltage is 400 - 750V.

Ziehl-Abegg levert nu ook de controle-units voor de naafmotor, waardoor een fabrikant de complete aandrijving bij één leverancier kan betrekken.

De voordelen ten opzichte van conventionele dieselmotor-aandrijving zijn evident. Lagere energiekosten, geen uitstoot, geluidsarm, weinig onderhoud, ruimtewinst. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd voordat we deze assen kunnen vinden in het goederenvervoer. Het huidige asframe is echter speciaal ontwikkeld voor lagevloerbussen. Bij voldoede belangstelling komt er ook een as voor in truckchassis of opleggertrekkers. De ZA Axle is geschikt voor zowel eerste montage als voor retrofit.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Ziehl-Abegg.



(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

technische specificaties *)
 Ziehl-Abegg ZA Axle elektrische naafmotor geschikt voor dubbele montage
motortype   electrische naafmotor 
cilinderinhoud   0 cc
max. vermogen   120 per wiel (piek: 400) kW
max. koppel   9000 of 17500 per asstel naar keuze Nm
opmerkingen   Voltage 400-750 V. Vloeistofgekoeld. Geschikt voor dubbellucht-montage. Eigen gewicht per as 440 kg. Belastbaar tot 13 ton. Asframe is ontworpen voor lagevloerbussen. Op wens eventueel ook in andere uitvoeringen leverbaar.  
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


MAN TGE 3.140 103kW 3,5t

van De Zaag Laad en Lossystemen — Laadklep / Autolaadkraan / oprijplaten

MAN TGE 3.180 L4H3 132kW 3,5t

Scania 25P 6x4 trekker 540-700 pk

Apollo Verhuizingen koopt elektrische Renault D

Hertoghs - Chereau 3 assige koel / vries oplegger

HIAB XS 044 D-4 CLX

Kässbohrer Maxima gesloten trailer

Renault Trucks D-Wide E-Tech 6x2 chassis — HIAB Ultima 18S haakliftsysteem

Coxx X-Low XF 6.2-69 / 75

Volvo FL 4x2 Crewcab euro6

Van Eck Koelcarrosserie met zijschuifwand

Polypan SolPano — geïsoleerd vloerpaneel

Broshuis 6ABSD-85/1

Volvo - Hyva FMX 500 8x8 - kipper

Broshuis 5ABD-68/1

Schmitz Cargobull korte koel/vriesoplegger

Volvo FE 6x2 Electric

Brigade Backeye 360 Select

Mercedes-Benz Sprinter 519 CDi trekker


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


ADVERTENTIES

DAF Trucks


available
available
Seminautic Truckmatras
Schmitz Cargobull
available
Renault Trucks
available

available
De Techograaf-specialist
available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
Motoc
available