Welke eisen worden gesteld aan reparatiesets voor vrachtwagenbanden in vergelijking met reparatiesets voor personenautobanden?

Welke eisen worden gesteld aan reparatiesets voor vrachtwagenbanden in vergelijking met reparatiesets voor personenautobanden?

Welke eisen worden gesteld aan reparatiesets voor vrachtwagenbanden in vergelijking met reparatiesets voor personenautobanden?.

Vrachtwagenbanden moeten aan specifieke eisen voldoen. Veiligheid staat voorop. Dit geldt ook voor bandenreparatiesets. De gebruikte materialen aan specifieke eisen voldoen. Die eisen zijn strenger in vergelijking tot personenautobanden. Hoe weet je welke bandenreparatieset voldoet aan de eisen?

Iedere vrachtwagen moet standaard over een bandenreparatieset beschikken. Het is belangrijk dat deze aan de Europese normen voldoet. De bandenreparatieset beoordeeld op besteonderdelen.nl vertelt hier meer over. De sets zijn uitvoerig gecontroleerd, rekening houdend met de laatste regelgeving. Zo weet je zeker dat het veilig is om deze sets te gebruiken en dat ze voldoen aan de huidige wetgeving binnen Europa. Maar wat zijn die factoren?

Sterkte en slijtvastheid
Vrachtwagenbanden worden zwaarder belast dan de banden onder personenautoís. Ze moeten niet alleen een groter gewicht dragen, maar er worden doorgaans ook veel meer langere ritten mee gemaakt. Ook op wegen die minder goed zijn. Daarom is het belangrijk dat de banden niet alleen erg sterk zijn, maar ook nog eens goed scoren op slijtvastheid. Dit zorgt er niet alleen voor dat de levensduur van de banden langer wordt, maar komt ook de veiligheid ten goede. Daarom worden in de bandenreparatiesets voor vrachtwagenbanden enkel de meest hoogwaardige materialen gebruikt.

Volvotrucks.nl legt uit wat er in mijn auto zit en wat er niet veranderd kan worden. Hoewel er veel aandacht is voor de kracht van de wielen van zowel personenautoís als vrachtwagens, is het dan ook belangrijk om altijd een bandenreparatieset in de auto te hebben liggen. Op die manier kan de veiligheid ook bij noodsituaties gewaarborgd worden.

Weerstand tegen beschadigingen
Banden raken snel beschadigd door slechte wegdelen of losliggende onderdelen op de weg. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden. Zeker als dit betekent dat er ťťn of meerdere banden onherroepelijk beschadigd raken. Daarom moeten de banden van vrachtwagens over extra krachtige materialen beschikken, zodat ze beter bestand zijn tegen beschadigingen. Dit zien we dan ook terug in de materialen die worden gebruikt voor de bandenreparatiesets.

Draagvermogen
Een vrachtwagen levert logischerwijs een hogere belasting op voor de banden dan een personenauto. Ook door de producten en materialen die zij dagelijks vervoeren. Daarom moet het draagvermogen van de banden veel krachtiger zijn en dat is ook het geval voor de materialen die gebruikt worden om de banden te herstellen.

Voldoen aan de veiligheid
Uiteindelijk draait het vooral om de operationele veiligheid. Is de vrachtwagen in staat om zich veilig van A naar B te verplaatsen? Zelfs wanneer de banden beschadigd raken? De EU stelt verschillende eisen aan banden- en bandenreparatiesets om dit te waarborgen. Dit is nodig om de veiligheid op de weg te verbeteren. Indien er onverhoopt immers schade aan de banden ontstaat, dan kan dit grote gevolgen hebben. Niet alleen voor de bestuurder van de vrachtwagen, maar ook voor de andere verkeersdeelnemers. De eisen voor vrachtwagens zijn dan ook een stuk strenger dan voor personenautoís, omdat de gevolgen bij problemen veel groter zijn.

Bij een lekke band is het belangrijk dat het probleem zo spoedig mogelijk verholpen wordt en dat men zijn weg weer veilig weet te vervolgen. Om de veiligheid op de weg te waarborgen, heeft de EU enkele strenge eisen gesteld aan de materialen die in bandenreparatiesets worden gebruikt. Het is belangrijk dat vrachtwagenchauffeurs hiervan op de hoogte zijn. Op die manier kunnen onveilige situaties op de weg voorkomen worden, evenals verdere beschadigingen aan het voertuig.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Welke eisen worden gesteld aan reparatiesets.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 Welke eisen worden gesteld aan reparatiesets voor vrachtwagenbanden in vergelijking met reparatiesets voor personenautobanden?
bandenmaat   R 17.5 - R 22.5 
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


AddSecure RoadView Plus: detecteert vermoeidheid bij chauffeurs

Transportbedrijven moeten margekillers te lijf gaan

Van Eck ECKstreme Multitemp ó dubbeldeks koeltrailer met twee temperatuurzones

Brigade Backeye 360 BN360-200

Scania R500 6x2/4 trekker

Standaard Brandstoftanks Standaard

Opel Grandland X Van

Scania gaat de strijd aan met namaak-onderdelen in Afrika

Volvo Trucks helpt klanten met werving van vrouwelijke chauffeurs

Fiat Doblo Cargo 1.3MJ 55kW

Libner C+ opbouw

Volvo Trucks FM 420 / 460 / 500 LNG

Nooteboom PXE diepladercombinatie 2 + 4 assen

Volvo Trucks / Renault Trucks: Emergency Responder App voor hulpverlening bij elektrische trucks

Mercedes-Benz eEconic 300 NLA ó elektrisch 6x2 chassis

FGS E-Liner

SAF Holland Neway ADZ Tandem

Pacton TBD.345 Heavy Duty schuifzeilen oplegger

Clean Logistics Fyuriant ó Truck met waterstofaandrijving

TTd Tempi Temperature Solution ó Laadruimte temperatuurmeting


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


ADVERTENTIES

DAF Trucks


available
available
Seminautic Truckmatras
Schmitz Cargobull
available
Renault Trucks
available

available
De Techograaf-specialist
available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
Motoc
available