Welke afleidingen komen vaak voor achter het stuur?

Welke afleidingen komen vaak voor achter het stuur?.

Het is uiterst gevaarlijk om achter stuur afgeleid te worden door het een of ander. Als dit gebeurt bij de bestuurder van de auto dan is er een veel grotere kans op een ongeluk. Zelfs 80 procent van de verkeersongelukken komen gedeeltelijk of volledig door een afgeleide bestuurder. Daarom is het belangrijk om als rijder niet afgeleid te raken, wat door veel verschillende dingen toch kan gebeuren. Zodoende hoef je niet gebruik te maken van jouw auto verzekering, je wilt natuurlijk geen schade oplopen. Gebeurt dit toch dan kun je vragen op Autoverzekering.nl naar wat de vervolgstappen zijn. Hieronder vind je drie afleidingen die nog te vaak voorkomen.

Eten en drinken
Wij Nederlanders willen zo efficiŽnt mogelijk omgaan met onze tijd, eigenlijk zijn 24 uren niet genoeg in een dag. Daarom ontbijten we zo nu en dan in auto, zo kunnen we tijd winnen. Dit is eigenlijk helemaal niet zo verstandig. Je hersenen zijn dan bezig met alles dat je moet doen om te kunnen eten en drinken. Je focust dus helemaal niet meer op de weg en het rijden van een auto. Bovendien worden jouw hersenen afgeleid door de smaken die je proeft.

Verkeersongevallen langs de weg
Als je ziet dat er een ongeluk is gebeurd dan ben je geneigd om te kijken naar wat er gebeurd is. Je wilt bijvoorbeeld weten hoe het gaat met de slachtoffers van het ongeval. Verstandig is dit zeker niet te noemen. Het is beter om ongelukken die je tegenkomt te negeren, zodat jouw focus nog altijd op het rijden ligt. Als je ziet dat er nog geen hulpverleners zijn bij het ongeluk dan is het wel aan te raden om jouw auto aan de kant te zetten, zodat je zelf instanties kunt inschakelen en eventueel eerste hulp kunt verlenen aan de slachtoffers.

De autoradio
Een andere factor die zorgt voor afleiding in de auto is de radio. In principe is het luisteren naar de radio en het muziek geen grote afleiding, maar als je van zender wilt wisselen dan begin je toch aandacht te verliezen. Je bent dan meer bezig met de knopjes van de radio dan wat er gebeurt op de weg. Ook als je zit aan de knopjes van de verwarming, airconditioning en/of ruitenwissers zul je minder alert zijn. Overigens is het sowieso niet verstandig om de radio hard te zetten, dan zul je alsnog minder scherp zijn.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Welke afleidingen.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 Welke afleidingen komen vaak voor achter het stuur?
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Nooteboom MCOS-48-03V

Coca-Cola Belgium-Luxemburg voorziet zijn voertuigen van camerasysteem en objectdetectie

Meusburger MPG-4 huifgesloten semi-dieplader

Brigade Cornerscan

Jost Modul E-drive

Vehicle Energy Consumption Calculation Tool (Vecto)

Mercedes-Benz Actros 2845 LS 6x4

CitroŽn Berlingo L1 BlueHDi75 Control / BlueHDi100 Driver

Sortimo SR5 bedrijfswageninrichting

Kšssbohrer XS

Krone neemt Knapen Trailers over

Pacton Huifgesloten semi-dieplader


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault TrucksB.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens