Voorkom onverwachte lasten met een leasemaatschappij

Voorkom onverwachte lasten met een leasemaatschappij. Wil je het voertuig feitelijk huren of kopen?

Wanneer je als ondernemer op zoek bent naar een lease van een nieuwe of tweedehands bedrijfsauto kun je kiezen uit meerdere opties. Welke financiering bij een leasemaatschappij het beste zal zijn hangt eigenlijk volledig van je wensen en situatie af. Er zit namelijk wel degelijk een verschil tussen operational lease en financial lease. Wat de verschillen zijn lees je hieronder, net zoals de vier handige tips over financial lease.

Financial lease vs operational lease
Een keuze maken tussen financial lease en operational lease kun je doen met behulp van een vraag: ďWil je een bedrijfsauto kopen en maandelijks betalen of juist huren en na afloop weer inleveren?Ē DIt is namelijk het grote verschil tussen financial lease en operational lease. Bij financial lease zul je namelijk het voertuig zakelijk kopen, terwijl je bij operational lease de auto zakelijk huurt. Door te kiezen voor financial lease zul je dus direct de economische eigenaar zijn van de auto. Hierdoor zul je als ondernemer ook profiteren van fiscale voordelen. De kans is dus groot dat je zult kiezen voor financial lease en niet voor operational lease. Je kunt hierbij gebruik maken van de onderstaande tips.

Niet ouder dan 12 jaar
Na afloop van de overeenkomst mag de bedrijfsauto niet ouder dan 12 jaar zijn. Dit is een regel die alle leasemaatschappijen in ons land gebruikt. Voor echt unieke oldtimers kan daarentegen wel een uitzondering gemaakt worden.

Geen bijtelling betalen is mogelijk
Als je de bedrijfsauto elk jaar meer dan 500 kilometer voor privťdoeleinden gebruikt dan zul je verplicht zijn om bijtelling te betalen. Toch kun je dit in principe ontlopen door de financial lease zakelijk aan te vragen terwijl je dan alsnog alle kosten privť zult betalen.

Nederlands autobedrijf
De auto moet beslist aangekocht worden bij een Nederlands autobedrijf. Deze regel wordt door alle Nederlandse leasemaatschappijen gehanteerd. Als je een auto gevonden hebt in het buitenland dan moet een Nederlands autobedrijf deze dus aan je verkopen, anders is het niet mogelijk.

Rentepercentage
Je moet altijd letten op de rentepercentage. Vraag dit dus ook altijd aan de leasemaatschappij. Als deze niet wordt gegeven dan is het over het algemeen nog wel mogelijk om het te berekenen met een rente calculator. Door dit te doen zul je voorkomen dat je te veel geld betaalt.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Voorkom onverwachte lasten.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 Voorkom onverwachte lasten met een leasemaatschappij
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


HIAB XS 044 D-4 CLX

Scania S520 V8 4x2 trekker

Renault D Wide ZE 6x2 ó elektrisch aangedreven chassis

Anssems PSX 3000 ó middenas BE aanhanger

Lamberet SR2 Greenliner met onderschuifklep

VDO Mobile Card Reader

Spier Plankensysteem voor pakketvervoer

Scania R500 6x2/4 trekker

Nissan NV200 DistriCool

Scania Brandstoftank

Pacton Lichtgewicht 45ft containerchassis met gooseneck

Burgers 2-assige verwarmde oplegger

Imbema Rhiwa Kunststof rijplaten

Wecon CuBoTainer

Sortimo Globelyst inrichting voor Mercedes-Benz Vito

Jost LubeTronic 5Point

Scania demonstreert zelfrijdende truck: AXL

Fiat Ducato Ambulance

Hertoghs dubbel / drievoudig laadvloersysteem

TANS Talis TMS


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucksavailable

available
Renault Trucks
available

available

available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
Truck Door Service
available