Volvo FMX Safety Trucks voor Vrijbloed Transport

Volvo FMX Safety Trucks voor Vrijbloed Transport. 10x4 chassis in Safety Truck uitvoering.

Net als Volvo Trucks heeft ook Vrijbloed Transport veiligheid hoog in het vaandel. Het veiligheidsbeleid van de wegenbouw tranporteur uit Haarlem richt zich enerzijds op het creŽren van een veilige werkplek voor de chauffeur met goed zicht rondom de vrachtauto en anderzijds op het vergroten van de bewustwording van de omgeving. Om dat te versterken, zet Vrijbloed Transport twee speciale Volvo Trucks FMX 10x4 in Safety Truck uitvoering in.

De trucks zijn uitgerust met de nieuwste veiligheidsvoorzieningen en herkenbaar aan hun crashtest-kleuren. ďEen logische keuze gezien ons veiligheidsbeleidĒ, vindt Mathijs Vrijbloed.

Volvo Trucksí visie is het aantal dodelijke verkeersongevallen terug te dringen en toe te werken naar zero accidents. Om dat te bereiken en de bewustwording voor een veiliger weggedrag op de kaart te zetten, introduceerde Volvo Trucks Nederland vorig jaar de FH in Safety Truck uitvoering. Dat deze speciale uitvoering nu ook op een FMX beschikbaar is, is nieuw. ďWij vinden het belangrijk dat onze chauffeur goed kan zien wat er om hem heen gebeurt, maar ook opvalt in het verkeer. De felle kleuren van de Safety Truck passen wat ons betreft in deze strategieĒ, aldus Mathijs Vrijbloed.

Vrijbloed Transport deelt de kernwaarde veiligheid met Volvo Trucks. ďOnze chauffeurs werken dagelijks in de grote steden, waar ze te maken krijgen met krappe straten vol overstekende voetgangers en fietsers. Om de veiligheid van deze medeweggebruikers te vergroten, nemen wij standaard al enkele bovenwettelijke maatregelen, zoals het voeren van een clean window policy en het plaatsen van cameraís voor extra zicht rondom de vrachtwagen.Ē Om de medeweggebruikers nog eens extra te attenderen op de dode hoek die een vrachtauto kent, voert Vrijbloed Transport al ruim vijftien jaar de zogenaamde dode hoek sticker.

De Volvo FMX 10x4 met 47 ton gvw en een X-High chassis is speciaal ontworpen voor het zwaardere werk. Hij is robuust gebouwd, kent een lage instap en is overzichtelijk. De hoog geplaatste luchtbalgen en stabilisatoren resulteren in een chassis met een hoge bodemvrijheid en een comfortabel weggedrag. Het chassis heeft daarnaast ook nog eens een laag eigen gewicht. Verder is het chassis voorzien van een zeer sterke 10-tons gestuurde naloopas, die het voertuig heel wendbaar maakt. Door de driedelige stalen bumper en een centraal geplaatste trekpen is de FMX-cabine geschikt voor de zware eisen in de bouw. Daarnaast zijn de trucks uitgerust met een I-Shift versnellingsbak met speciale software voor toepassing in het buwsegment. De spiegels met de ranke spiegelsteunen zorgen voor een ruimer zichtveld voor de chauffeur.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Volvo.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 Volvo FMX Safety Trucks voor Vrijbloed Transport
modeljaar   2016 -  
cilinderinhoud   12780 cc
emissieklasse   euro 6 
max. vermogen   345 kW
aantal versnellingen   I-Shift 
automaat leverbaar   standaard 
aandrijving   assen 3 en 4 
asconfiguratie   10x4/6 
wielbasis   diverse mogelijk cm
gvw (max. toelaatbare massa)   49000 kg
max. asbelasting voor   20000 kg
max. asbelasting achter   29000 kg
lengte   div cm
breedte   255 cm
aantal zitplaatsen  
type cabine   dagcabine 
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


De Zetros is een prachtige reistruck maar in Europa krijg je hem niet op kenteken

Nooteboom MCOS-48-03V

Broshuis 3ABD-48/1

Volvo FMX 420 8x4 Liebherr mixer

LAG Hardox Kipper-oplegger

Jost LubeTronic 5Point

Volvo FM330 euro6

Ziehl-Abegg ZA Axle

Volvo FH16 750 6x4T

Mercedes-Benz Sprinter 414 CDI Lang WB433

Mercedes-Benz Antos 1824 L Koel

Checkers Kunststof slangenbrug UHB 3035


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault TrucksB.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens