Volvo Trucks vernieuwt de FM

Volvo Trucks vernieuwt de FM. Het werkpaard van Volvo Trucks totaal vernieuwd.

Volvo Trucks heeft de nieuwe Volvo FM geÔntroduceerd. Het vernieuwde ontwerp heeft verbeteringen voor de chauffeur en innovaties die een hoger niveau van comfort, veiligheid en productiviteit bieden. En hoewel de cabine van de Volvo FM ruimer is, is de instap met twee treden laag gebleven.

De Volvo FM is uitermate populair in het distributievervoer, als trekker of als chassis. Het werkpaard van Volvo. Veelzijdig, wendbaar, comfortabel en veilig. De nieuwe cabine lijkt qua design op de huidige, maar is wel degelijk helemaal nieuw. Carina BystrŲm, Chief Designer Interior voor Volvo Trucks. ďWe hebben een zeer goed zicht gerealiseerd door een verlaagde raamlijn in de portieren, nieuwe achteruitkijkspiegels en een dodehoekcamera aan de passagierszijde.Ē

De nieuwe cabine heeft rechtopstaande A-stijlen die zorgen voor een extra kubieke meter ruimte en meer licht. Het interieur heeft een opvallend nieuw dashboard met meer opbergruimte en een dynamisch display. Het 12-inch instrumentendisplay in hoge resolutie bevat een gebruiksvriendelijke interface waarop de chauffeur in vier verschillende schermweergaven belangrijke informatie kan bekijken. Het instrumentendisplay is helemaal klaar voor toekomstige updates en connected services. Het vereenvoudigt de interacties van de chauffeur en beperkt de afleiding tot een minimum bij het bekijken van kritieke informatie.

Als extra leverbaar is een 9-inch tweede display voor infotainment, navigatie, transportinformatie en camerabewaking. Het display maakt interactie op verschillende manieren mogelijk: met de knoppen op het stuur, via spraakbesturing of rechtstreeks via het touchscreen en het displaybedieningspaneel.

De nieuwe slaap- en Globetrotter-cabines zijn opgewaardeerd met een verhoogd bed en verbeterde opbergmogelijkheden, waaronder een groot vak onder het bed en een hoog geplaatste opbergruimte tegen de achterwand met LED-panelen in de scheidingswanden. Van de stoel naar het bed bewegen, is gemakkelijker dan ooit met de nieuwe ergonomisch ontworpen I-Shift-bediening. Het cabinecomfort wordt verder verbeterd door extra isolatie.

Het exterieur van de nieuwe Volvo FM heeft een aerodynamische vorm, met opvallende lijnen aan de voorkant en een unieke slanke lijn die langs de zijkant van de geheel nieuwe cabine loopt. Verder is de positie van de V-vormige koplampen afgestemd op een optimale aerodynamica en geven het grotere logo en de grille met het nieuwe gaaspatroon de truck een zelfverzekerde uitstraling.

De verbeterde veiligheidsvoorzieningen op de nieuwe Volvo FM bestaan, naast het verbeterde zicht, uit de Downhill Cruise Control, die een maximale snelheid instelt om ongewenste versnelling te voorkomen op afdalingen en Adaptive Cruise Control (ACC) met Stop & Go die nu bij alle snelheden werkt tot nul km/h.

Uiteraard zijn de vereiste veiligheidsvoorzieningen als EBS (Electronically controlled Brake System, oftewel elektronisch remsysteem), Forward Collision Warning met noodremfunctie, Lane Keeping Support en Electronic Stability Control (ESP) aanwezig. Daarnaast is Volvo Dynamic Steering, met de veiligheidssystemen Lane Keeping Assist en Stability Assist, als optie beschikbaar.

De Volvo FM beschikt daarnaast over verkeersbordherkenning. Een systeem dat de chauffeur waarschuwt via het instrumentendisplay. Het systeem kan verkeersborden detecteren zoals inhaalbeperkingen, wegtype en snelheidsbeperkingen.

De als extra verkrijgbare dodehoekcamera aan passagierszijde geeft als aanvulling de zijkant van de truck weer in het secundaire display.

De

 vergelijk dit product

technische specificaties *)
 Volvo Trucks vernieuwt de FM
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


TANS Talis nu geschikt voor papierloos transport

Scania / Kenbri P280 Crewcab

Broshuis MFCC

Wielton Hardox 450 NW Kipper

Krone SD 3-assig containerchassis

KŲgel Mega Perfect Height Rail

Fiat - Coxx Ducato 3.0 CNG - X-Low Dental Car

MAN - CarHar - Carrier TGL 12.220 euro6 Supra

Lamberet SR2 Super Beef

Meusburger Mega oplegger met coilgoot - superlicht

Bucher SchŲrling CityCat 2020EV

Nooteboom OVB-95-07 Ballasttrailer


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault TrucksB.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens