Volvo Trucks vernieuwt de FMX

Volvo Trucks vernieuwt de FMX. Meer veiligheid, zwaarder belastbaar, meer comfort.

De nieuwe Volvo FMX is het zwaarste en meest robuuste model in het chassisassortiment van Volvo. Het tandemstel van 38 ton maakt een hoog laadvermogen mogelijk voor weggebruik, off-road toepassingen maar ook voor mining. De vernieuwde luchtgeveerde voorassen hebben een belastbaarheid tot 10 ton, of 20 ton voor dubbele voorassen. Voor trucks met een gestuurde voor- of naloopas zijn de stuurhoeken vergroot, wat resulteert in een betere manoeuvreerbaarheid en minder bandenslijtage.

De nieuwe FMX kan geleverd worden met Adaptive Cruise Control (ACC) met Stop & Go die nu werkt bij alle snelheden tot nul km/u. Een andere veiligheidsbevorderende functie op de Volvo FMX is de Downhill Cruise Control, die een maximale snelheid instelt om ongewenste versnelling te voorkomen op afdalingen.

Het EBS is een vereiste voor veiligheidsvoorzieningen zoals Forward Collision Warning met noodremfunctie en Electronic Stability Control (ESP) en is op de nieuwe truck standaard geÔnstalleerd, zelfs met trommelremmen. Daarnaast is Volvo Dynamic Steering als optie beschikbaar. Ook Lane Change Support en Driver Alert Support behoren tot de betaalde extra's, evenals verkeersbordherkenning.

De vernieuwde Volvo FMX heeft een nieuwe cabine. De instap is, met twee treden, laag gebleven. Voor de off road uitvoeringen (hoog chassis) is een nieuwe flexibele derde instaptrede ontwikkeld. De nieuwe FMX cabine heeft een front met vervangbare stevige onderdelen, koplampbescherming en nieuwe V-vormige LED-koplampen. Chauffeurs hebben beter zicht dankzij een verlaagde deurlijn en nieuwe achteruitkijkspiegels. Optie is een dodehoekcamera aan passagierszijde. Voor bijzonder zware toepassingen zoals mijnbouw kan de Volvo FMX worden geleverd met een stalen in plaats van glazen dakluik met een handgreep waarmee het gehele luik als nooduitgang dient.

Het interieur wordt gekenmerkt door een nieuw dashboard, meer opbergruimte, nieuwe kleuren en een modern instrumentenpaneel. Het 12-inch instrumentendisplay bevat een gebruikersvriendelijke interface waarop de chauffeur in vier verschillende schermweergaven gemakkelijk belangrijke informatie kan bekijken, afhankelijk van de rijsituatie. Het instrumentendisplay is gereed voor toekomstige updates en connected services.

Als extra is leverbaar een 9-inch tweede display voor infotainment, navigatie, logistieke info en camerabewaking. Het display bevindt zich binnen handbereik van de chauffeur zodat interactie op verschillende manieren mogelijk is: met de knoppen op het stuur, via spraakbesturing of via de touchfunctie.

De nieuwe FMX is ook uitgerust met een nieuw tractieregelingspaneel dat de chauffeur helpt om potentieel gevaarlijke situaties aan te pakken. De chauffeur kan de tractie eenvoudig vergroten door de sperdifferentiŽlen in te schakelen met een draaiknop en tegelijkertijd de tractiestatus op het display bekijken.

Het nieuwe verstelbare stuur met kantelbare stuurkolom biedt de chauffeur een betere ergonomische rijpositie.

De nieuwe slaap- en Globetrotter-cabine van de Volvo FMX heeft meer opbergvakken gekregen. Het cabinecomfort is verder verbeterd door extra isolatie. Van de stoel naar het bed bewegen, is gemakkelijker dan ooit met de nieuwe ergonomisch ontworpen I-Shift.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Volvo Trucks.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

technische specificaties *)
 Volvo Trucks vernieuwt de FMX
modeljaar   2020 -  
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Nooteboom MCOS-48-03V

Coca-Cola Belgium-Luxemburg voorziet zijn voertuigen van camerasysteem en objectdetectie

Bott Vario Uitklapbare werkbank met bankschroef

Tal Techniek Kipper

Modec Electrisch aangedreven chassis met speciale opbouw

Hydrocar - Mouvex MH6 bulkcompressor

Volkswagen Transporter T6 WB300 2.0 TDI Generation Six

Volvo FL280 4x4 brandweervoertuig

Anteo F3 V050 F / F3 V075 F - vouwbare laadklep voor bestelwagens

Universeel afstandsbediening voor laadklep

Krone Twee-assige city-oplegger

Scania R450 HighLine voor Bronsema Transport


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault TrucksB.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens