Volvo Trucks vernieuwt de FH

Volvo Trucks vernieuwt de FH. Nog meer focus op de chauffeur.

Volvo Trucks heeft de nieuwe Volvo FH uitgebracht met een vernieuwde cabine, innovatieve veiligheidsvoorzieningen en een op de chauffeur gerichte werkomgeving. Een belangrijk doel van het nieuwe ontwerp is een productiever, veiliger en comfortabeler chauffeursleven onderweg.

De aandacht voor chauffeurs is het duidelijkst zichtbaar in de vernieuwde werkomgeving. De werkruimte is gecentreerd rond een gemoderniseerd dashboard met een volledig digitaal 12-inch instrumentendisplay. De ontwerpers hebben extra aandacht besteed aan de materiaalkeuze van het dashboard waardoor het van een kwalitatief nog hoger niveau is. Er is een vaste bekerhouder en een open opbergruimte voorzien van verlichting met een bewegingssensor. Het instrumentendisplay heeft vier verschillende instelbare schermweergaven. Een 9-inch secundair display biedt infotainment, navigatie, logistieke info en camerabeelden, onder andere van de optionele dode-hoekcamera aan de bijrijderskant.

Bewegen in de cabine is eenvoudiger dan ooit met de nieuwe ergonomisch ontworpen I-Shift-bediening. Voor chauffeurs die veel meer accucapaciteit nodig hebben, is een dubbel accusysteem beschikbaar dat ervoor zorgt dat er altijd reservevermogen is om de motor te starten.

Het opvallende nieuwe exterieur wordt gekenmerkt door de karakteristieke V-vormige koplampen die nu naar buiten zijn verplaatst en op ťťn lijn staan met de belijning op de cabineportieren. De richtingaanwijzers zijn ook naar het portier verplaatst, waardoor de truck een verbeterde aerodynamica krijgt. Het ruitenwisserpaneel is strakker en slanker. En aan het grotere logo is de nieuwe Volvo FH gemakkelijk vanaf een afstand te herkennen.

De nieuwe Volvo FH beschikt over adaptief grootlicht dat op een slimme manier een deel van de lampjes uitschakelt om te voorkomen dat mensen zich verblinden. Andere veiligheidsverhogende functies op de Volvo FH omvatten Downhill Cruise Control en een verbeterde Adaptive Cruise Control (ACC) met Stop & Go die werkt bij alle snelheden, zelfs tot nul km/u.

Uiteraard zijn de vereiste veiligheidsvoorzieningen als EBS (Electronically controlled Brake System, oftewel elektronisch remsysteem), Forward Collision Warning met noodremfunctie, Lane Keeping Support en Electronic Stability Control (ESP) aanwezig. Daarnaast is Volvo Dynamic Steering, met de veiligheidssystemen Lane Keeping Assist en Stability Assist, als optie beschikbaar. Ook Lane Change Support en Driver Alert Support behoren tot de aanvullende mogelijkheden.

De veiligheid op de nieuwe Volvo FH wordt verder verbeterd door verkeersbordherkenning. Dit systeem kan verkeersborden detecteren, zoals inhaalbeperkingen, wegtype en snelheidslimieten.

 vergelijk dit product

technische specificaties *)
 Volvo Trucks vernieuwt de FH
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Nooteboom MCOS-48-03V

Coca-Cola Belgium-Luxemburg voorziet zijn voertuigen van camerasysteem en objectdetectie

Nooteboom EURO-70-04

Krone Profi Liner Multi Steel BW

DAF - Lamberet - Carrier FA LF 55 - Lamberet koel/vries box

Imbema Rhiwa Aluminium oprijbrug

Pacton Container X-press 3-assig lichtgewicht 40ft chassis

Pacton TXD.342.TK starre 3-assige kooiaap oplegger

Mercedes-Benz Actros 2532 / 2536 / 2541 / 2544 / 2546 / 2548 LSVLA 6x2/4

KŲgel Euro Trailer Mega Rail (Intermodal high-capacity trailer)

BTW terugvorderen bij private leasing van een bestelauto

Volvo - Tijhof FM 4x2 autotransporter


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault TrucksB.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens