Volvo Trucks start verkoop van elektrische FH, FM en FMX

Volvo Trucks start verkoop van elektrische FH, FM en FMX. "45% van de transporten in Europa kan met elektrische Volvo's worden uitgevoerd."

Volvo Trucks start nog in 2021 met de verkoop van de elektrische FH, FM en FMX. De lichtere modellen FL en FE konden reeds worden besteld. Met het uitgebreide aanbod verwacht Volvo in Europa voor 45% van de transportbehoefte een elektrisch aangedreven truck te kunnen aanbieden.

ďEr zijn enorm veel mogelijkheden om het transport per truck in Europa elektrisch te laten verlopen en ook in andere delen van de wereld in de zeer nabije toekomstĒ, zegt Roger Alm, ceo van Volvo Trucks. ďOm dit te bewijzen, hebben we het ambitieuze doel gesteld dat tegen 2030 de helft van onze omzet moet worden gerealiseerd door elektrische trucks. En deze drie nieuwe zware trucks die we nu introduceren, zijn een enorme stap in die richting.Ē

De Volvo FH, FM en FMX Electric hebben een actieradius tot 300 km, leveren naar keuze 450 of 666 pk continu, een maximum koppel van 2400 Nm en kunnen een treingewicht aan tot 50 ton. Ze worden leverbaar in alle mogelijke asconfiguraties. Standaard uitgerust met I-Shift dat het toerental tussen motor en aandrijfas reduceert. De standaard accucapaciteit wordt 540 kWh. De accupakketten bestaan uit modules van 90 kWh. De accu's zijn ontwikkeld in samenwerking met Samsung en worden in de fabriek in Gent geassembleerd. De e-trucks hebben achter de grill een radiator voor de koeling van de batterijen. Alle trucks zijn 'connected' waardoor op afstand de toestand van batterij en de rijstijl kunnen worden gemonitord.

In de toekomst zal het aanbod worden uitgebreid als de elektrische modellen met waterstof-aandrijving worden uitgerust. Dan gaat namelijk de actieradius omhoog en kan de chauffeur tanken in plaats van opladen. Volvo verwacht dat deze modellen "in de tweede helft van dit decennium" beschikbaar komen.

"Grote nationale en internationale vervoerders tonen veel belangstelling voor elektrische voertuigen. Dit wordt gestimuleerd door de overheid die binnensteden vrij van dieseltrucks wil maken, ambitieuze klimaatdoelen van transporteurs zelf, maar ook door de vraag van consumenten naar CO2-vrije en schonere transporten," aldus Volvo Trucks in een persverklaring.

Nu de verkoop van de Volvo FH Electric, Volvo FMX Electric en Volvo FM Electric is gestart, is elektrisch zwaar transport niet meer beperkt tot stads- en regiodistributie.

De productie van deze nieuwe trucks start in 2022. Ze voegen zich bij de Volvo FL Electric en Volvo FE Electric voor stadsdistributie, die in 2019 in serieproductie gingen. In Noord-Amerika startte de verkoop van de Volvo VNR Electric in december 2020.

De verkoop van een elektrische vrachtwagen is voor Volvo meer dan een truck afleveren en de sleutel overhandigen. Het bedrijf heeft een compleet programma eromheen opgetuigd. Onder andere het installeren van laadstations en het trainen van chauffeurs. Opmerkelijk is verder een simulatietool waarmee ritten kunnen worden nagebootst om o.a. de beste configuratie voor de trucks te bepalen en oplaadmomenten in ritten te plannen. Op dit moment is Volvo Trucks bezig om het dealernetwerk voor te bereiden voor een enorme omslag: het servicen van steeds meer elektrische trucks. (20 april 2021)

 vergelijk dit product

technische specificaties *)
 Volvo Trucks start verkoop van elektrische FH, FM en FMX
actieradius   tot 300 km
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Nooteboom OSDS-44-03

HIAB BodyWorks

Van Eck Schuimperstrailer

Pacton Chassis X-press 3-assig onderstel met 1 stuuras

Nooteboom Multitrailer MCO-PX

Peugeot Boxer L1H1 3,0t / 3,3t 2,2l HDi 110 (80 kW)

Floor AXC330 3-assige wide spread aanhangwagen voor containers

DAF FT CF400 euro6

Nooteboom OSDS Hoogwerker semi-dieplader

Bro Bizz Noorse toltag

Brigade VBV 7104FM

Pacton SXD.342.T-EP1

VDO Kaartlezer

Mercedes-Benz Actros 1824 L

Renault Trucks president Blin ziet geen toekomst in LNG

Volvo Truck / Hyva FE350 4x2 Portaalkraan

Krone Profi Liner Multi Steel

Edscha DrySystem

Volvo FL 4x2 Electric

DAF LF 220 FT 4x2 Day Cab 164kW / 186kW / 208kW


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucksavailable

available
Renault Trucks
available

available

available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
Truck Door Service
available