Volvo Trucks komt met nieuwe elektrische trucks in de FM/X-range

Volvo Trucks komt met nieuwe elektrische trucks in de FM/X-range. Het zijn nu nog concepttrucks, maar straks worden ze echt verkocht.

Volvo Trucks ontwikkelt momenteel diverse nieuwe elektrische trucks voor bouwactiviteiten en regionale distributie, nadat eerder al elektrische versies van de FL en FE zijn geÔntroduceerd. De trucks waarvan zojuist foto's zijn vrijgegeven, vertonen gelijkenis met de Volvo FMX en de Volvo FM.

ďMet deze concepttrucks willen we verschillende oplossingen voor de toekomst verkennen, demonstreren en bekijken hoeveel interesse er bestaat. Als we de vraag naar trucks met een elektrische aandrijving willen vergroten, moet de infrastructuur voor opladen echter snel worden uitgebreid. Ook moeten er subsidieregelingen worden gecreŽerd voor transporteurs die als pioniers kiezen voor dit soort nieuwe voertuigenĒ, aldus Roger Alm, President Volvo Trucks. Volvo maakt zich zorgen of de capaciteit van het elektriciteitsnetwerk wel voldoende is voor grootschalige elektrificatie van transport, en of transportondernemers zich de nieuwe trucks kunnen veroorloven.

Volvo Trucks verwacht van de elektrische modellen niet alleen een positief effect op de luchtkwaliteit maar ook op het gebied van geluidsniveau.

De ontwikkeling van de nieuwe modellen begint met een pilot met een klein aantal voertuigen bij een aantal Europese klanten. Uitgebreidere marktintroductie volgt op een later tijdstip.

ďParallel aan de toenemende elektrificatie van de transportsector zal voortdurende verbetering van de efficiency van verbrandingsmotoren nog vele jaren een sleutelrol blijven spelen bij internationale transporten. De huidige truckmotoren maken zeer efficiŽnt gebruik van de energie en werken op diesel of verschillende hernieuwbare brandstoffen zoals vloeibaar biogas of HVO. Deze technologie heeft nog steeds potentieel voor verdere ontwikkelingenĒ, aldus Lars MŚrtensson, Director Environment and Innovation, Volvo Trucks.

 vergelijk dit product

technische specificaties *)
 Volvo Trucks komt met nieuwe elektrische trucks in de FM/X-range
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Nooteboom MCOS-48-03V

Coca-Cola Belgium-Luxemburg voorziet zijn voertuigen van camerasysteem en objectdetectie

Chereau Koel/vries luchtvracht oplegger

Translift TLH

Krone Profi Liner SDP27 eLB3-BW

WECON Earl Steel WSK 745 NG

PZB 3290600001

Renault Trucks D-drive 12T 210E6

Satellic OBU voor Belgische tolheffing

Mercedes-Benz Arocs 1930 AK 4x4

Volvo FMX 460 10x4/6 kipper

Schmitz Cargobull S.CS mega ferry-oplegger


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault TrucksB.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens