Volvo Trucks introduceert nieuwe FH, FH16, FM en FMX

Volvo Trucks introduceert nieuwe FH, FH16, FM en FMX.

Volvo Trucks introduceert vier nieuwe trucks, met een sterke focus op de chauffeursomgeving, veiligheid en productiviteit. De vier zware trucks Volvo FH, FH16, FM en FMX vertegenwoordigen in Nederland ongeveer 90% van de leveringen van Volvo Trucks.

Zie:
Nieuwe Volvo FM
Nieuwe Volvo FMX
Nieuwe Volvo FH
Nieuwe Volvo FH16

De nieuwe Volvo-truckmodellen zijn verkrijgbaar in verschillende cabinevarianten en kunnen worden geoptimaliseerd voor vele toepassingen. Zicht, comfort, ergonomie, geluidsniveau, wendbaarheid en veiligheid waren belangrijke aandachtspunten bij het ontwikkelen van deze nieuwe modellen. Het exterieur van de truck is ook opgewaardeerd.
De nieuwe FM en FMX hebben een nieuwe cabine en veel van dezelfde instrumentendisplayfuncties als de FH/FH16. Hun binnenvolume is met maximaal een kubieke meter vergroot, voor meer comfort en werkruimte. Het zicht is beter dankzij grotere ramen, een verlaagde deurlijn en nieuwe spiegels.
Het onderste bed in de slaapcabine is hoger geplaatst dan voorheen, biedt meer comfort en beschikt over extra opbergruimte eronder. De dagcabine heeft een nieuw 40-liter opbergvak met binnenverlichting aan de achterwand. Het cabinecomfort wordt verder verbeterd door extra isolatie terwijl een sensorgestuurde klimaatunit met koolstoffilter een goede luchtkwaliteit bevordert.
Het instrumentendisplay is volledig digitaal, met een 12-inch scherm. Optie is een extra 9-inch secundair display voor aanvullende functies. Deze kunnen worden bediend via knoppen op het stuur, met spraakbesturing of via het touchscreen.
De veiligheid is verbeterd met de introductie van adaptief grootlicht in de Volvo FH en Volvo FH16. Dit verlichtingssysteem verbetert de veiligheid voor alle weggebruikers doordat automatisch geselecteerde segmenten van het LED-grootlicht worden uitgeschakeld om ander verkeer niet te verblinden. De rest van de omgeving blijft wel goed verlicht.
Het rijden wordt ook gemakkelijker door een verbeterde Adaptive Cruise Control (ACC) met Stop & Go voor snelheden tot 0 km/u en een Downhill Cruise Control die automatisch de wielremmen activeert wanneer extra remkracht nodig is om een constante snelheid omlaag te behouden.
Uiteraard zijn de vereiste veiligheidsvoorzieningen als EBS (Electronically controlled Brake System, oftewel elektronisch remsysteem), Forward Collision Warning met noodremfunctie, Lane Keeping Support en Electronic Stability Control (ESP) aanwezig. Daarnaast is Volvo Dynamic Steering, met de veiligheidssystemen Lane Keeping Assist en Stability Assist, als optie beschikbaar. Ook Lane Change Support en Driver Alert Support behoren tot de aanvullende mogelijkheden.
Een verkeersbordherkenningssysteem detecteert verkeersborden, zoals inhaalbeperkingen, wegtype en snelheidsbeperkingen, en geeft deze weer op het instrumentendisplay.

 vergelijk dit product

sponsored links


technische specificaties *)
 Volvo Trucks introduceert nieuwe FH, FH16, FM en FMX
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Scania R500 6x2/4 trekker

Scania S540 6x2 — trekker met dubbellucht naloopas

Kögel SKH24 — Boxoplegger met geisoleerd dak

Polypan HexaPano

Volvo Truck / Hyva FE350 4x2 Portaalkraan

Kasten en Ladesystemen — Aluca, Beks, Alurek, van De Zaag

Volvo Truck / Hyva FE350 4x2 Portaalkraan

Carrier Pulsor 300 / 350 / 400 / 500

Ringfeder K6

Hertoghs LPRS24 LZV-oplegger met drievoudige laadvloer

Edscha DrySystem

Mercedes-Benz - Hertoghs Actros 2842 LENA 6x2/4 - Schuifzeilbak

Scania G370 4x2 trekker

Krone Multilock - Multiblock

Renault Trucks K460 EVO 8x6 containerwagen met haakarm

Leer je Volvo Truck al kennen terwijl hij nog bij de spuiter staat

Stasse Transporttechniek Volumecombinaties

Fliegl TPS118

ABK Ergonomische separatiewanden

Volvo Trucks levert de FL nu ook met 320 pk


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


ADVERTENTIES

DAF Trucks


available
available
Seminautic Truckmatras
Schmitz Cargobull
available
Renault Trucks
available

available
De Techograaf-specialist
available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
Motoc
available