Volvo Trucks: fossiele brandstof vanaf nu niet meer nodig bij nieuwe trucks

Volvo Trucks: fossiele brandstof vanaf nu niet meer nodig bij nieuwe trucks. De trucks zijn er, nu nog een brandstof- en stroomvoorziening.

Fossiele brandstoffen zijn niet meer nodig in het goederenvervoer over de weg. Alle vormen van transport kunnen worden afgewikkeld met duurzame producten, gebruikmakend van voertuigen die nu worden geproduceerd.

Aldus Erik-Jan Slijkhuis, manager product Volvo Trucks, op de jaarlijkse persmeeting van Volvo Trucks Nederland. Het enige wat nog nodig is, is de beschikbaarheid van brandstoffen en laad-infrastructuur. "Als truckproducent zijn wij klaar voor de transitie."

Voor transport op lange afstanden blijft er weliswaar een toepassing van verbrandingsmotoren, maar deze kunnen tegenwoordig allemaal rijden op HVO (biodiesel - brandstof gemaakt van afval- of natuurproducten). Er is een kleine markt voor LNG-motoren, de grootte daarvan zal vooral afhangen van de gasprijs.

Veel transporten kunnen worden uitgevoerd met batterij-elektrische trucks. Volvo heeft voor alle modellen inmiddels elektrische uitvoeringen die in serie worden geproduceerd. Bij een veldtest tussen MŁnchen en NŁrnburg met een FH Electric bleek de actieradius op een volle lading 343 km te bedragen. Met bijladen op gunstige momenten (pauzes) kun je daar wel 500 km van maken. En de batterij-capaciteit loopt niet dramatisch terug bij extreme temperaturen (bij -20 graden Celsius slechts 10% capaciteitsverlies, bij +35 graden Celsius slechts 2% capaciteitsverlies).

Vanaf ongeveer 2025 komen Volvo Trucks met waterstofaandrijving beschikbaar. "In de basis zijn dit ook elektrische trucks. De fuel cell (die waterstof omzet in elektriciteit) moet je zien als een range extender," legt Slijkhuis uit. Volvo denkt niet dat waterstoftrucks de batterij-elektrische trucks zullen verdringen. "Voor de korte afstand blijft batterij-elektrisch de beste oplossing. Energetisch gezien is een elektrisch aangedreven truck zonder fuel cell het gunstigst.

Vergelijk je een Volvo FH-trekker met dieselmotor en I-Save-software met een batterij-aangedreven FH, dan is de energiebesparing enorm. Per afgelegde kilometer verbruikt de dieseltruck gemiddeld 2,65 kWh, de elektrotruck slechts 1,1 kWh, een besparing van 58 procent. Uiteraard hangt het van de prijzen van olie en elektriciteit af hoeveel je in euro's bespaart. Het is trouwens schokkend om te zien hoeveel een dieselmotor (die de afgelopen decennia toch enorm is verbeterd) energetisch gezien een modderfiguur slaakt ten opzichte van de elektromotor. Dat enorme energieverlies kun je toeschrijven aan wrijving en warmte. Onze kleinkinderen zullen zich meewarig afvragen wat wij ooit in een verbrandingsmotor zagen.

Volvo Trucks verwacht dat fleet owners de komende jaren een mix van verschillende aandrijvingen gaan gebruiken. Als voorbeeld noemt men DHL, dat recent koos voor elektrische bestelwagens en lange-afstandsvervoer op HVO. De Zweedse truckfabrikant gaat klanten op allerlei manieren steunen bij het maken van die keuzes, met speciaal daartoe opgeleide adviseurs. Verder is men druk bezig met het geschikt maken van dealerwerkplaatsen voor het onderhouden van elektrische trucks.

 vergelijk dit product

technische specificaties *)
 Volvo Trucks: fossiele brandstof vanaf nu niet meer nodig bij nieuwe trucks
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


MAN TGX 26.470 D26 6x2/4 GX

Scania komt met nieuw type aandrijflijn: kleinere dieselmotor aangevuld met dubbele elektromotor

HIAB X-HIPRO 1058

Scania S650 V8 8x4 ó zwaar-transporttrekker

D-Tec Combitrailer CT-60-05D deelbaar containerchassis

Veap Interne topbox

Goldhofer THP/SL ó 16-assige modulecombinatie voor lading tot 300 ton

Renault / Carrier Kangoo Express Cool 1.5 dCi 75

BPW ePower

FGS Kipp-Liner TKL 35-49

Lijzen Mest-tankoplegger

Van Eck Dubbele laadvloer trailer

Schmitz S.KO 18/LZG 11,7 meter koeltrailer

Mercedes-Benz Antos 1932 LS trekker met dagcabine

Nooteboom OSDS-58-04V

Scania P360 CP17 Light 4x2 trekker

Fiat Talento L2 Platformcabine 92 kW

Volvo FE 6x2 Electric

Jost Slijtplaat voor 37C / 37CW koppelschotel

Mercedes-Benz Antos 2535 L Loader


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Motoc
available
Seminautic
Schmitz Cargobull
available
Renault Trucks
available

available
available
available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
available