Volvo Trucks Vera ingezet in de haven van Göteborg

Volvo Trucks Vera ingezet in de haven van Göteborg. Eerste klus voor autonoom rijdende elektrische trekker.

De autonoom rijdende trekker van Volvo, Vera geheten, rijdt vanaf nu in Göteborg tussen een logistiek centrum en terminal van DFDS. Op dit moment legt hij nog korte afstanden af met een maximum snelheid van 40 km/h en wordt hij bij dit eerste proefproject geobserveerd door een operator in een verkeerstoren. Een gedeelte van het traject loopt over de openbare weg in het industriegebied. “Dit is een ideale situatie om Vera toe te passen en de verdere mogelijkheden te bekijken”, verklaart Mikael Karlsson, Vice President Autonomous Solutions bij Volvo Trucks.

Torben Carlsen, CEO van DFDS: “We willen een voortrekkersrol vervullen met zelfrijdende transporten. Deze samenwerking helpt ons bij het ontwikkelen van een efficiënte, flexibele en duurzame oplossing voor de lange termijn. De zelfrijdende voertuigen die onze gates passeren, leveren voordelen op voor onze klanten, het milieu en ons bedrijf”. De komende tijd zal worden bekeken hoe Vera in de praktijk voldoet, welke veiligheids- en infrastructurele maatregelen nodig zijn en waar mogelijk technische verbeteringen moeten worden aangebracht.

“Autonome transporten met lage geluidsniveaus en zonder uitstoot van uitlaatgassen spelen een belangrijke rol in de toekomst van de logistiek en komen zowel het bedrijfsleven als de maatschappij ten goede. We zien deze samenwerking als een belangrijke start en willen vooruitgang boeken op dit gebied. Vera heeft dan wel snelheidslimiet, maar wij niet. Het testen is al begonnen en we zijn van plan de oplossing de komende jaren te verwezenlijken”, voegt Mikael Karlsson (Volvo Trucks) eraan toe.

De proef wordt uitgevoerd met steun van het Zweedse Innovation Agency Vinnova, het Zweedse bureau voor wegtransport en het Zweedse energieagentschap in het kader van het strategische onderzoeks- en innovatieprogramma voor voertuigen (FFI).

 vergelijk dit product

technische specificaties *)
 Volvo Trucks Vera ingezet in de haven van Göteborg
actieradius   nog niet bekend km
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


De Zetros is een prachtige reistruck maar in Europa krijg je hem niet op kenteken

Nooteboom MCOS-48-03V

Coxx X-Low XR 4.2-35

VDO Portable Downloadkey II

GS Meppel 4-assige machinewagen

Pacton - Luchtenberg TBZ 233 Koeltrailer

Citroën Jumper Chassis dubbele cabine L3 3,5t Heavy 96kW

Volvo FH 510 4x2T euro6 Globetrotter XL

Veap LED lichtplaten voor Scania R

Scania R450 HighLine voor Bronsema Transport

Sortimo SR5 bedrijfswageninrichting

Volvo Trucks vernieuwt de FH


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault TrucksB.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens