Volvo Trucks Distance Alert

Volvo Trucks Distance Alert. Hulpmiddel om veilige afstand te bewaren, onderdeel van Forward Collision Warning.

Distance Alert van Volvo Trucks is een nieuw hulpmiddel waarmee truckchauffeurs een veilige afstand tot hun voorligger kunnen houden. Distance Alert waarschuwt chauffeurs met een rood lampje in de voorruit zodra de truck te dicht (binnen 1,5 tot 3,5 seconden rijden) op het voorliggende voertuig komt. Als de chauffeur niet langzamer gaat rijden, wordt het waarschuwingssysteem voor botsingen geactiveerd en worden hoorbare en zichtbare signalen afgegeven met toenemende intensiteit. Hierop volgend wordt de geavanceerde noodrem geactiveerd.

Distance Alert maakt namelijk deel uit van de meest recente versie van Forward Collision Warning met noodremfunctie. Dit ondersteuningssysteem van Volvo Trucks is ontworpen om chauffeurs te helpen om ongevallen in verschillende stadia te voorkomen. Als Distance Alert niet het beoogde effect heeft, treden een knipperlicht en een geluidssignaal in werking om de chauffeur te waarschuwen. Ten slotte wordt de geavanceerde noodrem geactiveerd. Dit alles gebeurt in seconden.

De functie wordt ingeschakeld bij snelheden boven de 60 km/u wanneer het adaptieve cruisecontrolesysteem niet in gebruik is. Net zoals de andere functies van het waarschuwingssysteem voor botsingen maakt Distance Alert gebruik van een combinatie van camera- en radartechnologie om de afstand te berekenen en objecten op de weg te herkennen.

Distance Alert is beschikbaar op de Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM en Volvo FMX, geproduceerd vanaf week 23, 2018 en voorzien van Forward Collision Warning met noodremfunctie.

 vergelijk dit product

technische specificaties *)
 Volvo Trucks Distance Alert
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


De Zetros is een prachtige reistruck maar in Europa krijg je hem niet op kenteken

Nooteboom MCOS-48-03V

Lijzen Mest-tankoplegger

Fiat Doblo Cargo Work Up pickup 1.3MJ 66kW / 1.6MJ 77kW/ 2.0 MJ 99kW

Jost WingLock

MAN TGL 12.250 euro6

HIAB X-HIPRO 1058

Mercedes-Benz Antos 2824 / 2827 / 2830 / 2832 / 2833 / 2835 / 2836 / 2840 / 2843 LENA 6x2 chassis

Trimble Truck4U

Scania - HIAB R500 6x2*4 trekker met kraan

Faymonville FloatMax gesloten binnenlader

Tatra Phoenix 8P6N23 4x4 trekker


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault TrucksB.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens