Volvo Trucks pleit voor stimulerende maatregelen voor de aanschaf van schone trucks

Volvo Trucks pleit voor stimulerende maatregelen voor de aanschaf van schone trucks. Het merendeel van de vervoerders koopt nog steeds trucks op diesel; alternatieven zijn nog duur.

Volvo Trucks pleit voor extra maatregelen om de overgang van dieseltrucks naar zero-emission (of low-emission) trucks te versnellen. De Europese Commissie heeft besloten tot regulering van de uitstoot van zware trucks, maar het merendeel van de verkochte trucks is nog steeds diesel. Dat hangt ook samen met het gebrek aan infrastructuur voor laden of tanken. Volvo Trucks denkt aan financiŽle stimulansen voor vervoerders die willen overstappen, want elektrische en gastrucks zijn nu nog duurder dan dieseltrucks.

Volvo wijst erop dat truckfabrikanten al jaren bezig zijn met het schoner maken van trucks. In 30 jaar tijd zijn trucks twintig procent zuiniger geworden en is de uitstoot van CO2 navenant verminderd. Met het gebruik van elektriciteit of gas (mits van goede bron) gaat de uitstoot veel sneller omlaag.

Volvo Trucks op gas (CNG / LNG) worden nu al in serie geproduceerd. Dit jaar gaat dat ook gebeuren met elektrische vrachtwagens.

De nieuwe regels van de EU houden in dat nieuwe in de EU geproduceerde trucks per 1 januari 2019 moeten voorzien van informatie over brandstofgebruik en CO2-uitstoot. Per 2025 moeten nieuw geproduceerde trucks gemiddeld 15% minder uitstoten dan in 2019. En per 2030 moeten nieuw geproduceerde trucks gemiddeld 30% minder uitstoten dan in 2019.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Volvo Trucks pleit voor stimulerende maatregelen.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 Volvo Trucks pleit voor stimulerende maatregelen voor de aanschaf van schone trucks
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Nooteboom MCOS-48-03V

Coca-Cola Belgium-Luxemburg voorziet zijn voertuigen van camerasysteem en objectdetectie

WECON Nederland WECON WPR 45 SG Imperator

Tal Techniek Gesloten met klapwandsysteem

Roll-Over Schuifkapsysteem

Volvo FH 420 4x2T euro6 Globetrotter

HIAB X-HIPRO 1058

Meusburger Mega oplegger met coilgoot - superlicht

DAF LF220 FA 19t

CitroŽn Jumper L2H1 2.0 BlueHDi 110 / 130 / 160 (81kW / 95kW / 118kW)

Van Eck geconditioneerde MEGA luchtvrachtoplegger

Volvo FH16 750 6x4T


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault TrucksB.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens