Volvo Trucks helpt klanten met werving van vrouwelijke chauffeurs

Volvo Trucks helpt klanten met werving van vrouwelijke chauffeurs

Volvo Trucks helpt klanten met werving van vrouwelijke chauffeurs. Er zijn nog veel te weinig vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs.

Om chauffeur te zijn hoef je niet per se stoer en gespierd te zijn en lauwe gehaktballen te lusten. Ook voor vrouwen is truckchauffeur een geweldig beroep. Volvo Trucks gaat dit door middel van een campagne onder de aandacht brengen. Doel: klanten helpen met het werven van nieuw personeel.

Nathaly Bol werkt al enkele jaren bij het bedrijf van haar vader: Leo Bol Historische Truckrestauratie in Klazienaveen. Ze vervoert en monteert staalconstructies bij verzinkerijen en bouwbedrijven. Al vrij jong besloot ze om chauffeur te worden. ďNatuurlijk was de stap voor mij makkelijk, omdat ik er al op jonge leeftijd mee in aanraking kwam. Het verbaast me alleen nog steeds dat er maar zo weinig vrouwen chauffeur zijn. Het werk is niet zo zwaar meer. Vrachtautoís zijn luxer en beter ingericht.Ē

Nathaly voelt zich als vrouw veilig in het vak: ďIk heb me nooit onveilig gevoeld, ook niet als ik ergens moet overnachten. Wel merk ik dat mensen nog dagelijks vreemd opkijken als ik uit de truck stap. Het is niet vanzelfsprekend dat een vrouw dit werk doet. Maar ik ben ervan overtuigd dat iedereen dit werk kan doen ongeacht of je nu man of vrouw bent of groot of klein. Je hoeft daar echt niet een bepaald type voor te zijn. Je moet gewoon lekker jezelf zijn.Ē Slechts 2 ŗ 3% van de vrachtwagenchauffeurs is vrouw. Om het huidige chauffeurstekort op te lossen, wil de sector de komende jaren 3.000 chauffeurs werven. GeÔnteresseerden kunnen zich op de website ikwordvrachtwagenchauffeur.nl aanmelden. Degenen die overtuigend genoeg kunnen bewijzen dat ze gemotiveerd zijn, krijgen minimaal 85% van het lesgeld terugbetaald en behalen in zoín 3 tot 6 maanden hun papieren.

Om de sector te ondersteunen en vrouwelijke chauffeurs aan te trekken, verzamelt Volvo Trucks Nederland op zijn website verschillende initiatieven van organisaties en vervoerders die zich inzetten voor meer diversiteit en waar vrouwelijke chauffeurs welkom zijn. ďWij hopen hiermee als fabrikant een steentje bij te dragen aan de problemen waar onze klanten voor staan. Bovendien is diversiteit een groot goed. Ook in de transportbrancheĒ, besluit Roeland Ruygt, verkoopdirecteur Volvo Trucks Nederland.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Volvo Trucks helpt klanten met.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

technische specificaties *)
 Volvo Trucks helpt klanten met werving van vrouwelijke chauffeurs
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Scania: aandeel van H2-trucks zal voorlopig beperkt zijn door ongunstige energie-eigenschappen

Rino ME45-03 ST ó 3-assige uitschuifbare mega-machinetrailer ó light

Verlichting Weg & werkverlichting

HIAB XS 033 D-4 CLX

VDO Mobile Card Reader

DAF FAN CF290

Schneider / Whiting / Excel / Wihag / FIT / Siebau Bodemrubbers voor roldeuren

Laydon Composites TrailerSkirt TS255 Wishbone

KŲgel Euro Trailer Mega Rail (Intermodal high-capacity trailer)

DAF CF 480 FAD Construction 10x4/6

Renault verkoopt twintig elektrisch aangedreven D Wide ZE aan brouwerij

Scania L340 CNG 6x2 chassis


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucksavailable

available
Renault Trucks
available

available

available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
Truck Door Service
available