Volvo Trucks FH bestaat 25 jaar

Volvo Trucks FH bestaat 25 jaar. Toonaangevende truck in het Europese transport.

Een ongeŽvenaarde focus op de chauffeur en een revolutionaire cabine stonden garant voor het onmiddellijke succes van de Volvo FH na de introductie in 1993. Het was dan ook de meest geavanceerde truck van dat moment. Een kwart eeuw later blijft de FH toonaangevend als het gaat om innovatie, met name op veiligheid en comfort, milieu en productiviteit. Claes Nilsson, President Volvo Trucks, ziet de Volvo FH als de ruggengraat van zijn merk. De flitsende introductie in 1993 betekende het begin van een succesvolle periode voor Volvo Trucks.

ďWe hebben de FH precies op het juiste moment geÔntroduceerd. We hadden een zeer aantrekkelijk product toen de economie en de transportsector de weg omhoog terugvondenĒ, zegt Claes Nilsson.

De eerste versie was gebaseerd op een nieuw chassis met een dynamisch ontwerp dat vele oplossingen mogelijk maakte voor verschillende transporttoepassingen. Alles had een duidelijk zakelijke focus, zoals de op brandstofbesparing gerichte aerodynamica, de unieke aandrijflijn en de Volvo Engine Brake.

Het was echter de nieuwe cabine die pas goed liet zien dat de Volvo FH iets speciaals was. Volvo Trucks besloot al in een vroeg stadium dat de chauffeur centraal moest staan en liet meer dan 1.500 chauffeurs deelnemen aan uitgebreide clinics.

Voor chauffeurs leverde de gedrevenheid wel drie cabinefacelifts op tussen 1993 en 2008. In 2012 werd de geheel nieuwe Volvo FH geÔntroduceerd, met een compleet nieuwe cabine en het ingebouwde klimaatsysteem I-ParkCool. Voorzieningen als Volvo Dynamic Steering (2013) maakten het rijden gemakkelijker, veiliger, stabieler en preciezer. Ook werd minder lichamelijke inspanning gevergd van de chauffeur.

Vanaf dag ťťn liep de Volvo FH voorop op het gebied van veiligheid. Zo was Volvo Trucks het eerste truckmerk dat de airbag (1995) introduceerde. Het FUPS-systeem (Front Underrun Protection System) werd in 1996 toegevoegd. Deze vooruitgang blijft doorgaan tot de dag van vandaag. Behalve chauffeurscomfort was veiligheid de leidraad bij het ontwerpen van de cabine. Tijdens de ontwikkeling ervan onderging de truck duizenden gesimuleerde botstesten en circa honderd echte crashtesten. Schokabsorberende profielen en portieren zijn gemaakt van dual-phase staal en de carrosseriepanelen bestaan uit het sterkste staal dat beschikbaar is.

Met de Volvo FH werden prestaties en productiviteit van heavy-duty trucks naar een nieuw niveau getild. Onder de vele innovaties verdient de revolutionaire I-Shift (2001) zeker een speciale vermelding. De I-Shift is bij uitstek een voorbeeld van hoe een innovatie gunstig is voor chauffeurs en operators, en hoe ook de negatieve impact van de truck op het klimaat wordt verkleind. Zorg voor het milieu is een van de kernwaarden van Volvo Trucks. In de loop der jaren zijn de uitstoot en het brandstofverbruik van de Volvo FH steeds verder verminderd. In 2017 werd hij ook leverbaar op LNG.

 vergelijk dit product

sponsored links


technische specificaties *)
 Volvo Trucks FH bestaat 25 jaar
modeljaar   1993 - 2018 
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


FGS E-Liner

Scania gaat zijn eigen transporten overschakelen naar ethanol en plantaardige olie

proTANKtionģ Standaard

Axcend Trailer tracking

VDO Mobile Card Reader

VDO TIS-Web Starterkit

Saxas WingLoader / WingLoader Eco

Stam - Mercedes-Benz Actros 1841 LL LZV

Pacton Semi-Xpress 3-assige schuifzeiloplegger

Groeneveld Oilmaster Heavy Duty

Mercedes-Benz Atego 1527 L

Groeneveld Greensight Stand Alone


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault Trucks

B.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens