Volvo Trucks FH Efficiency: fijngeschaafd tot aerodynamische truck

Volvo Trucks FH Efficiency: fijngeschaafd tot aerodynamische truck. Volvo Trucks ontwikkelt demo-FH die op bijna alle aspecten is geoptimaliseerd.

Maximale efficiency en op elke druppel brandstof zo ver mogelijk kunnen rijden. Volvo Trucks heeft een FH-demotruck gebouwd waarin op elk detail is geschaafd aan brandstofefficiency. En dat terwijl de truck zo prettig mogelijk rijdt voor de chauffeur.

Heeft het te maken met het feit dat grote verkoopaantallen van elektrische trucks nog zijn uitgebleven? Volvo benadrukt dat het accent bij het ontwikkelen van nieuwe modellen volledig ligt bij elektrisch aangedreven modellen. De komende zeven jaar zal het merendeel van de verkopen evenwel nog met een dieselmotor zijn uitgerust. En dan kun je maar beter alles uit de kast trekken om die zo zuinig mogelijk te maken.

Deze week werd in Uden het eerste exemplaar getoond van de Volvo FH Efficiency Demo. Alle Nederlandse Volvo-dealers beschikken binnenkort over deze truck om hun klanten te laten ervaren hoe dit presteert. Bijna alles is geoptimaliseerd. Denk aan (tussen haakjes de brandstofbesparing): motorkeuze (13 liter Turbo Compond motor, -3%), I-Torque versnellingsbak (software die steeds de juiste gangwissel kiest, besparing onbekend), I-See predictive cruise control (-0,6%), lagere achterasreductie (-1%), banden met lagere rolweerstand (-2,5%) en aerodynamica (-7,5%). Bijna alles...? Inderdaad: er is nog ruimte voor verdere optimalisering. Zoals het vervangen van de zijspiegels door camera's (op bestelling leverbaar).

Vooral de verlaging van de luchtweerstand valt op in dit rijtje. Een truck heeft nog steeds een rechthoekig blok als basisvorm, en geen druppelvormig uiterlijk. Maar inmiddels is er heel wat geschaafd aan die rechthoekige trekker. De zijkanten en bovenkant zijn afgerond en uitsteeksels weggewerkt. De koplampen helemaal vlak. De grille is gedeeltelijk dicht. De portieren werden verlengd. Spatbordverbreders aangebracht. De spiegels kregen aerodynamische kappen. Nieuw is de afgeronde onderspoiler die de luchtstroom naar de zijkant geleidt. En aan de zijkanten vinden we de fenders, die voorkomen dat er een vacuum achter de cabine ontstaat.

Volvo Trucks vraagt verder aandacht voor het belang van de dakspoiler. Ook bij lagere opleggers (zoals bulk- of tankopleggers) kan die interessant zijn, zelfs al ziet de hoge spoiler er wat zinloos uit. In de windtunnel blijkt dat de afwezigheid van de hoge spoiler meer luchtdruk veroorzaakt op de voorzijde van de oplegger. Gewoon erbij kopen dus, het betaalt zich terug, is de boodschap.

De FH Efficiency truck is gespoten in blauw en geel - de kleuren van de Zweedse vlag. Maar het patroon is geen artsy paint work. Het geeft de druk weer van de rijwind op de huid van de truck. De meeste druk (geel) aan de voor-zijkant van de vrachtwagen. Een mooi afgerond front is van groot belang. Industrieel ontwerper Niels van Roij tekende voor het ontwerp. Transportondernemers kunnen zich bij de Volvo-dealers laten bijpraten over details en investeringen.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Volvo Trucks FH Efficiency:.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

technische specificaties *)
 Volvo Trucks FH Efficiency: fijngeschaafd tot aerodynamische truck
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


ABC Telematics ó Monitoring en optimalisatie van het elektrisch wagenpark

Volvo Trucks Gold Contract (met Real Time Monitoring) / Flexi Gold Contract

Schmitz S.CF Sliding

Krone Mega Liner 880

Peugeot Expert Platformcabine L2 2.0 HDi 88kW

Sortimo ProCargo CT1 L2 / L3

D-Tec 45 ft containerchassis

Magyar RMO-tankoplegger

Fliegl Containerchassis

Roll-Over Schuifkapsysteem

Hydrocar - Mouvex MH6 bulkcompressor

Hammar 195 C Sideloader

Rolande verwacht jaarlijks 20 tot 25 procent groei in de afzet van LNG

MAN eTGM 26.350

MAX Trailer MAX100-N-3-8,60

Van Eck Urban ECKO CO2MBI met korte en langere oplegger

Coxx Shortcab

Klanten positief over nieuwe User Interface van MendriX

Scania 25P — volledig elektrische aandrijving

Bucher SchŲrling CityCat 1000


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucksavailable

available
Renault Trucks
available

available

available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
available