Volkswagen en MAN: elektrische bestelauto's verlaagd in prijs

Volkswagen en MAN: elektrische bestelauto's verlaagd in prijs.

Vanaf 1 januari 2020 verlagen Volkswagen en MAN de prijs van hun elektrische bestelautoís genaamd e-Crafter en eTGE. Dit doen de producenten naar aanleiding van feedback van mogelijke klanten, die de prijs van de bedrijfsautoís veel te duur vonden. Dit was dan ook een groot struikelblok voor deze bedrijven om de autoís aan te schaffen.

Aan het eind van 2019 liggen de prijzen voor de e-Crafter van Volkswagen en de eTGE van MAN nog op ongeveer 69 duizend euro, maar dit zal dus niet lang meer zo blijven. De Volkswagen e-Crafter gaat vanaf 1 januari 2020 56.700 euro kosten, wat dus veel lager ligt dan de huidige prijs. Ook is full operational lease een mogelijkheid bij dit model van het Duitse merk, dit gaat per maand 725 euro kosten. Bovendien gaat de Volkswagen e-Crafter een daadwerkelijk e-pakket krijgen, wat elk elektrisch voertuig hoort te hebben. De prijs is dan ook inclusief het opladen, maar liefst 8 jaar onderhoud en APK, rijtrainingen en de Mijn VWB app.

Het pakket van de MAN eTGE ziet er ongeveer hetzelfde uit, vanaf 2020 zal de prijslijst ook beginnen met een soortgelijk bedrag: 56.950 euro. Dit voertuig van de Duitse producent heeft helemaal geen schadelijke uitstoot doordat het volledig elektrisch is. Bovendien is de bestelwagen van MAN nagenoeg geluidloos. Hierdoor levert het een goede bijdrage aan een stadsklimaat dat gezond en leefbaar is, iets dat in de toekomst steeds belangrijker zal gaan worden. Natuurlijk heeft de Volkswagen e-Crafter hetzelfde effect, aangezien deze bestelauto ook volledig elektrisch is.

Als je een van deze twee elektrische bedrijfsautoís wilt aanschaffen dan heb je natuurlijk ook een bestelautoverzekering nodig. Hierbij heb je de keuze uit drie vormen van een verzekering, te weten WA, WA + beperkt casco en Allrisk. Bij het bestelautoverzekering vergelijken is het dan ook uiterst belangrijk om te weten welke optie van deze drie vormen het beste past bij jou, het bedrijf en de bestelauto. Daarnaast zou je ook nog aanvullende verzekeringen kunnen afsluiten bij de bestelautoverzekering. Hierbij kun je onder meer denken aan de schade-inzittendenverzekering en de ongevallen-inzittendenverzekering.

 vergelijk dit product

sponsored links


technische specificaties *)
 Volkswagen en MAN: elektrische bestelauto's verlaagd in prijs
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Nooteboom MCOS-48-03V

Coca-Cola Belgium-Luxemburg voorziet zijn voertuigen van camerasysteem en objectdetectie

HOBUR RMO-tankaanhangwagen

Scania - Palfinger PK 60002 F

SKF KFAS1

GS Meppel LZV voor containertransport

Mercedes-Benz Predictive Powertrain Control (PPC)

MAX Trailer MAX510

Volvo FH420 4x2 Low chassis euro 6 meubelbak

Van Hool New A330 Fuel Cell

Volvo en Renault Trucks gaan weer gescheiden trucks verkopen

Dacia Dokker Van dCi90 66kW


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault TrucksB.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens