Vlastuin Groep viert zestigjarig bestaan

Vlastuin Groep viert zestigjarig bestaan. ...maar blikt vooral vooruit.

Op 19 oktober 2019 bestond Vlastuin Group - eigenaar van onder andere D-Tec en VB - zestig jaar. In 1959 startte techneut en pionier Jan van Vlastuin zijn kachelsmederij. In de loop der jaren zou deze smederij uitgroeien tot een middelgrote metaaltoeleverancier van halffabricaten en lassamenstellingen voor andere Europese bedrijven en een container- en (mest)tanktrailerfabrikant.

De grootste groei maakte Vlastuin dankzij de ontwikkeling van trailers onder de merknaam D-TEC. De gepatenteerde Combitrailer was de eerste trailerinnovatie. Het betreft een deelbare oplegger, waarvan Jan van Vlastuin ergens in de jaren í90 de eerste contouren op de achterzijde van een sigarendoosje schetste. Later zou D-TEC onder meer nog de Flexitrailer, Portmaster, Tanktrailer en Kipper introduceren. Door een overname in april 2018 zijn de trailermerken Bulthuis en Vogelzang ook onderdeel van de Vlastuin Group-bedrijven.

De fabrikant kijkt maar even terug, want de blik is vooral toekomstgericht vertelt de huidige eigenaar (en zoon van) Gerrit van Vlastuin. 'Met de container- en tanktrailers willen we onze marktpositie blijven versterken en met onze kippers proberen we een serieuze positie te verwerven. Daarom ligt de focus op onze concurrentiepositie, voor zowel producten als proces, daar investeren we voortdurend in.í Verder heeft de onderneming oog voor haar stakeholders, vooral waar het de werknemers en leveranciers betreft. ĎHen willen we een stabiele en uitdagende omgeving bieden.í

Voor opdrachtgevers en leveranciers is Vlastuin Group de achterliggende zestig jaar die stabiele partner gebleken, stelt Dick Aalderink, algemeen directeur van VDL Weweler. ĎOnze samenwerking van al ruim veertig jaar kenmerkt zich door de innovaties van beide bedrijven die elkaar aanvullen. Daarbij is de betrouwbaarheid van Vlastuin Group als zakenpartner al die jaren onovertroffen.í

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Vlastuin Groep.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 Vlastuin Groep viert zestigjarig bestaan
opmerkingen   De metaaltoeleverancier en trailerfabrikant viert dit op 20 juni 2020 voor de buitenwacht tijdens een Open Dag voor klanten. leveranciers en belangstellenden. 
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


De Zetros is een prachtige reistruck maar in Europa krijg je hem niet op kenteken

Nooteboom MCOS-48-03V

Hofpoel - Ford Transit Boxline Low Floor FWD 350L 103kW L1 (L2)

Tijhof BE-oplegger voor autotransport

Quintiq Advanced Planning en Scheduling bij P en O

Van Eck Mega LZV

Volvo / Hartog-Est / LAG FM330 EEV / plywood carrosserie / wipkar

BURG twee-assige middenas-aanhangwagen

Volvo FH460 4x2T euro 6 Light Concept

Scania R730 6x2 chassis

Transportbedrijven moeten margekillers te lijf gaan

Truckbanden in de winter - 3PMSF symbool is belangrijk


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault TrucksB.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens