Vlastuin Groep neemt VB Trailerbouw over

Vlastuin Groep neemt VB Trailerbouw over.

Vlastuin Group uit Kesteren heeft VB Trailerbouw uit Bedum overgenomen van Nijwa. VB is producent van de merken Vogelzang en Bulthuis. Met deze overname wil Vlastuin Group zijn positie als trailerfabrikant verder uitbreiden. Vlastuin Group is het moederbedrijf van de D-TEC. Recent heeft D-TEC ook kippers aan haar productgamma toegevoegd en op dit gebied wil Vlastuin Group intensief samenwerken met haar nieuwe collega's in Bedum. ĎDaarnaast sluit het mooi aan op de uitbreiding van ons service- en verkoopnetwerk in Noord-Nederlandí, aldus Vlastuin Group-directeur Gerrit van Vlastuin.

De overname van VB Trailerbouw is voor Vlastuin Group een strategische keuze. ĎIn Kesteren hebben we de laatste jaren fors uitgebreid om de groei op te vangen. Maar zelfs met deze uitbreidingen blijft het voor ons een uitdaging om de nieuwe productgroep kippers in Kesteren te produceren.í De kennis en ervaring die VB Trailerbouw heeft met de kipperproductie, komt de Vlastuin Group daarom van pas. Vooralsnog is het de bedoeling dat de productie van kiepbakken in Bedum gaat plaatsvinden. In Kesteren zal Vlastuin Group zich voornamelijk bezighouden met de serieproductie van de kipperchassis en uiteraard met de productie van container- en tanktrailers. Van Vlastuin: ĎWe hebben de laatste jaren hard getrokken aan de uitbreiding van ons Europese netwerk. Met de overname van VB Trailerbouw zijn we de komende jaren in staat om ons productenpakket voor dit Europese netwerk verder uit te breiden.í

De huidige klanten van VB Trailerbouw krijgen een breder trailerpakket aangeboden. ĎDe komende periode willen we bij VB Trailerbouw investeren in zowel het innoveren van de productie als in de producten, een van de krachten van Vlastuin Group. Hiermee verwachten we dat we de huidige klantenkring ook in de toekomst beter kunnen bedienen. Onze uitdaging is om onze klanten met onze producten meer te laten verdienen. Deze lijn trekken we door naar de klanten voor de merken Vogelzang en Bulthuis.í

VB Trailerbouw was eigendom van de Nijhof-Wassink Groep. Tot dit familiebedrijf behoort de logistieke dienstverlener Nijhof-Wassink, specialist in bulktransport en warehousing van chemische en diervoederproducten. Ook Volvo Trucks en Renault Bedrijfswagen dealer Nijwa Groep behoort tot de Nijhof-Wassink Groep. ĎWe hebben VB Trailerbouw in 2012 overgenomen en zijn super trots op onze mensen in Bedum dat ze van VB Trailerbouw een goed renderend bedrijf hebben gemaakt met volop toekomstperspectieven. Met Vlastuin Group als nieuwe eigenaar kan VB Trailerbouw verder groeien. Een strategische keuze, omdat voor de verdere ontwikkeling van VB Trailerbouw schaalgrootte van belang was. Wij hebben besloten om dit niet zelf te doen, gezien de corebusiness van de Nijhof-Wassink Groep, maar het bedrijf te verkopen aan Vlastuin Group," aldus Albert Hendrikse, directielid van de Nijhof-Wassink Groep.

(april 2018)

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Vlastuin Groep.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 Vlastuin Groep neemt VB Trailerbouw over
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Maxus EV80 Panel Van L2H3

Mercedes-Benz Actros 1840 Streamspace

Fuso Canter 9C18 WB340

Renault Master Pick-up Dubbele Cabine 2.5 dCi 74kW L2 3,5t / L3 3,5t

Nooteboom Multitrailer MCO-PX

Orlandi GX 57 A7 pneumatisch bediende vangmuilkoppeling

T Rent T'railer

Nooteboom MANOOVR MPL-102-06-VV

Volvo FH 8x2 chassis voor containertransport

CitroŽn Jumper Chassiscabine L3 2.0 BlueHDi 110 / 130 / 160 (81kW / 95kW / 118kW)

Scania L280 / L320 / L360 4x2

Edbro CS 17 Ultra


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault Trucks

B.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens