Vijftigste Scania trekker voor transporteur Fellinger uit Roden

Vijftigste Scania trekker voor transporteur Fellinger uit Roden. Trekker, 4x2, euro6, vermogen 302 kW / 410 pk.

Transportbedrijf Fellinger in Roden viert deze week een mijlpaal met de ingebruikname van de vierde New Generation Scania (NGS). De volledig luchtgeveerde 4x2 met de zuinige 410 pk SCR-only motor is de 50ste Scania die het bedrijf, sinds de oprichting in 1981, gekocht heeft en maakt deel uit van een levering van vijf NGS trekkers.

Fellinger is specialist in geconditioneerd transport zoals levensmiddelen, biologische producten, bloemen en planten naar bestemmingen in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, ScandinaviŽ, Polen, TsjechiŽ en Hongarije. "Wij rijden veelal met twee compartimenten koelers zowel diepvries als vers en droog, vertelt Anneke Fellinger. "Het bijzondere van ons werk is dat wij zowel lange afstand rijden als aan stadsdistributie doen. Een groot deel van de levensmiddelen wordt namelijk op winkelniveau in het buitenland uitgeleverd. Daarom heeft veel van ons getrokken materieel ook een zijdeur."

"Enerzijds wil je je chauffeurs de ruime cabine geven die hoort bij een hele week van huis zijn. Maar anderzijds wil je een lage instap en uitstekend zicht rondom omdat de jongens continue met 20 tot 25 adressen in stedelijke omgevingen zitten." In de Scania NGS R410 met een Highline cabine meent Fellinger een goed compromis gevonden te hebben. "De nieuwe R Highline cabine is zelfs iets ruimer dan de Topline van de huidige serie, maar heeft toch maar drie opstaptreden. Bovendien is het zicht rondom en vooral naar voren heel goed. We zijn nog aan het nadenken over een goed camerasysteem voor nog meer veiligheid."

Veiligheid en duurzaamheid met daaraan gekoppeld een laag brandstofverbruik staan bij Fellinger hoog op de prioriteitenlijst. "De NGS is in aanschaf zeker niet de goedkoopste truck," vertelt Anneke. "Maar we wilden toch niet bezuinigen op veiligheid. Natuurlijk hebben trucks tegenwoordig al standaard LDW en AEB. Wij hebben dat aangevuld met een vrijloop retarder. Dan heb je ook de beschikking over CCAP (Cruise Control met Active Prediction). Daarmee spaar je nog verder op de brandstof omdat de computer weet wat de weg gaat doen en daar zijn schakelstrategie op afstemt. Omdat we deze auto's met het aerodynamic package besteld hebben, hopen we daarmee ook nog wat diesel te besparen. Verder rijden de auto's bij ons op een servicecontract bij onze dealer in Groningen. Alles bij elkaar hebben we er zo alle vertrouwen in dat de TCO heel goed zal zijn. Daarbij: we kennen de 410 pk motor natuurlijk al en hebben daar goede resultaten mee behaald."

Bij Fellinger rijden de trekkers tussen de 110.000 en 120.000 km per jaar. "We hebben natuurlijk wel wat uitschieters naar boven, maar het is geen extreem hoge kilometrage. Dat komt door het grote aantal adressen per rit. De jongens zijn daardoor toch vaak de hele week weg. Een goede premium stoel en het premium multimediasysteem zijn in onze ogen dan geen luxe. En dat geldt ook voor de koelkast, omvormer en de magnetron."

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Vijftigste Scania trekker.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 Vijftigste Scania trekker voor transporteur Fellinger uit Roden
modeljaar   2017 -  
motortype   6 cil in lijn turbodiesel 
cilinderinhoud   12742 cc
emissieklasse   euro 6 
max. vermogen   302 kW
toerental bij max. vermogen   1900 rpm
max. koppel   plm 2150 Nm
toerental bij max. koppel   1100 rpm
aantal versnellingen   14 
automaat leverbaar   ja (Opticruise) 
aandrijving   achteras 
bandenmaat   315/70 R22.5 
aantal banden  
asconfiguratie   4x2 
wielbasis   375 cm
massa leeg   8534 (exemplaar op foto) kg
gvw (max. toelaatbare massa)   19000 kg
max. asbelasting voor   7500 kg
max. asbelasting achter   11500 kg
max. schoteldruk   plm 10500 kg
max. treingewicht   50000  kg
lengte   596 cm
breedte   255 cm
hoogte   340 (optie: 360 of 392) cm
chassishoogte   98.0 (optioneel: 87.8 of 81.3) cm
schotelhoogte   n.o. cm
type cabine   slaapcabine (optie: Highline of Topline cabine) 
cabinelengte   226 cm
gemiddeld brandstofverbruik   n.o. l / 100 km
topsnelheid   begrensd km/h
prijs ex BTW ex BPM   op aanvraag €
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


De Zetros is een prachtige reistruck maar in Europa krijg je hem niet op kenteken

Nooteboom MCOS-48-03V

SKF PEF-90

SKF KFG

MDT AW II Weegsysteem voor luchtvering

Veap 2XL Deepsleeper

Hobur O-3-45T RMO oplegger

DAF FT CF400 euro6

Mercedes-Benz Atego 1527 L

Volvo FH 8x2 chassis voor containertransport

Renault D-serie ZE elektrisch aangedreven chassis

Scania P360 CP17 Light 4x2 trekker


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault TrucksB.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens