Veel belangstelling voor 410 pk LNG motor van Scania

Veel belangstelling voor 410 pk LNG motor van Scania. Aardgasmotor inzetbaar voor lange-afstands- en LZV-transport.

In Europa heeft al een groot aantal innovatieve logistiek dienstverleners interesse getoond in de nieuwe 410 pk aardgasmotor van Scania, en orders geplaats hiervoor. Nederland loopt daarbij voorop.

Met de rijkarakteristieken van de Scania gasmotoren (er was al een 9 liter aardgasmotor voor distributiewagens) vormen deze nu een volwaardig alternatief voor de diesel. Een aantal vervoerders heeft de shift naar duurzaam transport voortvarend ingezet en als ťťn van de eersten gekozen voor de nieuwe 13-liter gasmotor. Onder hen zijn gerenommeerde bedrijven als Meijndert Trucking en AB Transport Group.

Rien Meijndert van Meijndert Trucking: ďLNG is het eerste echte serieuze alternatief voor diesel. Wanneer wij investeren in nieuw materiaal spelen duurzame motieven daarbij een grote rol. Wij kiezen duidelijk voor de lange termijn.Ē Meijndert plaatste een order voor vijf nieuwe Scania 13-liter LNG voertuigen in ADR uitvoering. Scania heeft in 2015 de eerste 340 pk LNG ADR truck bij Meijndert geleverd. Wat voor Meijndert mede van belang was voor de LNG keuze zijn de sterk gereduceerde emissies die LNG heeft ten opzichte van dieseltrucks, de veel lagere zwavel, stikstof en fijne deeltjes zijn samen met een 50% vermindering van het geluid zeer belangrijke factoren.

Duurzaamheid speelt ook bij AB Transport Group een belangrijke rol. Nadat de transportspecialist in de agri- en foodsector eerder al twee Scania 340 pk LNG voertuigen in de vloot opnam heeft het bedrijf nu een order geplaatst voor nog eens vier LNG voertuigen, maar dan met de 410 pk 13-liter motor. Het bedrijf met diverse vestigingen in West-Europa heeft de ambitie uitgesproken het wagenpark te blijven verduurzamen en LNG speelt daarin een belangrijke rol.

De 13-liter Scania gasmotor werd eind 2017 geÔntroduceerd op de Italiaanse beurs Ecomondo. De OC13 is gebaseerd op Scanias bekende 13-litermotoren en is nieuw ontwikkeld. Scanias gasmotoren zijn gebaseerd op stoichiometrische verbranding, waarbij brandstof en zuurstof volledig met elkaar worden vermengd. De verbranding wordt in gang gezet met behulp van bougies, zoals bij benzinemotoren het geval is, en het voormengen van de brandstof vindt plaats op de weg naar de cilinders.

ďDeze nieuwe gasmotor is precies de motor waarop veel van onze klanten hebben gewacht,Ē aldus Jan de Vries, Director Sales bij Scania Nederland. ďBij de ontwikkeling is veel aandacht besteed aan de dieselkarakteristieken van de motor. Net als onze 9-liter gasmotoren heeft hij een fantastische trekkracht en een directe respons op het gaspedaal. Uiteraard dan weer wel met de stille eigenschappen, want ook deze motor is Piek QuietTRUCK gecertificeerd.Ē

De nieuwe 13-liter gasmotor draait altijd in combinatie met Scania Opticruise, de automatische versnellingsbak van Scania.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Veel belangstelling voor 410 pk.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 Veel belangstelling voor 410 pk LNG motor van Scania
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


GEJE Truck Hydraulics bouwt nieuw onderkomen in Joure

Op een nieuw elektrisch voertuig is een geluidssignaal nu verplicht

Nooteboom 1-assige ICP Interdolly

TachoByte 4SafeIt Pro

KŲgel Tipper Trailer

Renault Trucks D-drive 12T 210E6

DAF FTG XF510 SuperSpaceCab verlengd

Jost CS trailersteun

Humbaur Flexbox

KŲgel Cool - PurFerro Quality koeltrailer

Meusburger 2-assige dieplader met huif en schuifdak

Solutrans (19-23 november 2019) brengt de sector samen


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault Trucks

B.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens