Van Eijk Transport Asten koopt 20 Scania G-trekkers

Van Eijk Transport Asten koopt 20 Scania G-trekkers. De norm voor dieselverbruik is 1 op 4 bij dit transportbedrijf.

“Wij doen aan fijnmazige distributie en bedienen met onze vloot heel Nederlandstalig Europa”, aldus directeur Peer van Eijk van het gelijknamige transportbedrijf in Asten. Recent overhandigde Scaniadealer Someren daar de laatste Scania G410 4x2 trekker van een serie van 20 stuks.

“Met deze nieuwe trekkers zijn wij weer terug bij een tweemerkenbeleid,” aldus Van Eijk over de beslissing om twee van de vier merken waar hij mee reed in één keer te vervangen voor 20 stuks Scania G410 met de zuinige 410 pk SCR-only motor. Een van de redenen was dat een concurrerend merk een nabijgelegen dealervestiging sloot. Hoewel Van Eijk over een eigen werkplaats beschikt, laat hij het onderhoud van de Scanias de Scania-dealer in Someren uitvoeren. “Wij servicen ook onze trailers daar. In de fijnmazige distributie maak je veel gebruik van citytrailers. En die hebben met hun laadkleppen, hefbare en stuurbare assen toch iets meer onderhoud nodig dan een gewone drieassige internationale trailer. Wij zijn het aan onze klanten verplicht, stilstand tot een minimum te beperken dus moet je dat onderhoud goed regelen.”

Van Eijk is tevreden over de G410 4x2 trekkers. “De meesten rijden bij ons netjes 25 liter op de honderd. Eén op vier is dan ook bij ons de norm. Zelfs onze al wat oudere Scania 450 pk Ecocombi haalt dat en die is nog Euro V! Als aanmoediging heb ik naast andere aandachtspunten een incentive opgetuigd. Als de chauffeurs drie maanden lang hun brandstofwaarden halen én voldoen aan de andere eisen krijgen ze 100 euro extra. Ze kunnen zo dus 400 euro extra per jaar verdienen en het gros haalt dat ook." Voor de controle van het verbruik maakt hij gebruik van Scania Fleet Management. De 20 Scania trekkers met de G-cabine vallen goed bij de chauffeurs. “Het zijn gewone standaard uitgeruste voertuigen. Maar die G410 is een goede mix tussen een échte truck, voldoende vermogen, goed zicht rondom en een makkelijke instap met slechts drie treden. Want wij zijn dagelijks toch met gemiddeld 20 adressen onderweg. Dat zie je ook terug in onze kilometrage. Dat is met een 80.000 km per jaar niet overdreven veel. Gedeeltelijk komt dat ook omdat wij na het uitleveren vaak ook al terugladen. Het lossen en opnieuw laden hoeven de chauffeurs niet te doen. Dat doet de nachtploeg op ons warehouse dan kan de chauffeur gewoon thuis overnachten.”

Op de foto: Jannis van Eijk en Henk van Eijk, van het gelijknamige transportbedrijf, en Chef Claeys en René Wijshake van Scania Someren.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Van Eijk Transport Asten.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 Van Eijk Transport Asten koopt 20 Scania G-trekkers
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Nooteboom MCOS-48-03V

Coca-Cola Belgium-Luxemburg voorziet zijn voertuigen van camerasysteem en objectdetectie

WAP onderrijdbeveiliging

Baer Cargolift BC2500 R4T PIEK ondervouwklep

MDT AW II Weegsysteem voor luchtvering

Volvo FH460 4x2 chassis euro 6

DAF FAD CF Construction 8x4 euro6

DAF FTT CF euro6

Volvo FL 4x2 Crewcab euro6

Renault Trucks C 380 6x2

MAN TGS 50.500 10x8 kipperchassis

Nooteboom MANOOVR MPL-114-07(V)


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault TrucksB.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens