Van Eck Ro-ro distributieoplegger

Van Eck Ro-ro distributieoplegger. Lagevloeroplegger.

Gearchiveerd product.

De Ro-Ro oplegger van Van Eck was in de jaren negentig een volledig nieuw concept voor het distributievervoer. Dankzij de lage laadvloer, (ca. 24 centimeter), worden goederen in ongeveer de helft van de tijd die het kost met een conventionele oplegger, in- en uitgeladen over een rijplateau. Naast de efficiencywinst, heeft dit concept als voordeel dat het geluidsniveau veel geringer is. Er wordt niet gewerkt met een laadlift, en de koelmotor is veel stiller omdat hij is ingekapseld. Met de RoRo-oplegger vormt distributievervoer nauwelijks nog een belasting voor de omgeving.

Van Eck speelde met deze oplegger in op een logistieke trend. Distributie geschiedt steeds vaker frequent, met verse goederen, en met behulp van standaard lastdragers. De opleggers die voor Albert Heijn zijn gebouwd, hebben een laadvermogen van 20 ton en kunnen 35 rolcontainers of 40 rolly's laden. De oplegger is leverbaar als ťťn- of twee-asser, en kan tot maximaal drie compartimenten worden opgedeeld, zodat gecombineerd droge, gekoelde en gevroren lading kan worden vervoerd.

Deze veelzijdigheid koppelt de Ro-Ro-oplegger aan een aantal voorzieningen die geen enkele conventionele oplegger biedt. Het koelaggregaat, de temperatuur- en deuropeningregistratie, en de regelsystemen van ABS en luchtvering zijn ondergebracht onder een gestroomlijnde kap op de zwanehals, met een geluidsisolerende binnenlaag. De systemen zijn goed toegankelijk voor onderhoud omdat de kap kan worden ontgrendeld.

Ondanks zijn revolutionaire ontwerp, was deze oplegger robuust en duurzaam. Hij is voorzien van een stevig doosvorming chassis dat niet alleen zorgt voor de stijfheid maar ook bescherming biedt tegen obstakels als verkeersdrempels. De hoogte van de laadvloer is door de luchtvering in hoogte verstelbaar van 24 tot 36 centimeter.

Door de lage vloerhoogte (24 centimeter in ruststand) kunnen rolcontainers via de rijplaten eenvoudig worden geladen en gelost. Ook voor zware rolcontainers is dit hoogteverschil zonder al te veel inspanning goed te overbruggen. Dit is de ideale oplossing voor situaties waar op de losplaats geen laadbordes aanwezig is en geen hydraulische laadklep mag worden gebruikt.

Overigens is het gebruik van rolcontainers niet verplicht. U kunt ook werken met pallets en een pompwagen of laad- en lostruck. Zoals op bovenstaande foto te zien is, heeft de Ro-Ro-oplegger nÚg een voordeel: hij is geschikt voor het vervoer van hoge ondeelbare lading, zoals planten.

De ro-ro opleggers hebben een aantal jaren gefunctioneerd bij Albert Heijn voor de distributie naar supermarkten. Door veranderende infrastructuur (rotondes en drempels) werden ze echter steeds minder geschikt tot ze uiteindelijk uit het straatbeeld verdwenen.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Van Eck.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 Van Eck Ro-ro distributieoplegger
laadvermogen   20000 kg
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Nooteboom MCOS-48-03V

Coca-Cola Belgium-Luxemburg voorziet zijn voertuigen van camerasysteem en objectdetectie

Schmitz S.KO 24/L-13.4 FP 45 Cool

GS Meppel AV-2100 LU

Rockinger RO 510A vangmuilkoppeling voor LZV

Renault / Carrier Kangoo Express Cool 1.5 dCi 75

Broshuis 5ABSD-68 SL / 2 - semi-dieplader met onafhankelijke wielophanging

Renault Trucks D-Wide 320 4x2

Iveco - Ginaf Daily 70C15 Electric

Mercedes-Benz Atego 816 L (818 L) WB302 / WB332 / WB362 / WB422 / WB482

Scania R730 6x2 chassis

Kšssbohrer SPS H


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault TrucksB.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens