Van Eck / Logi-D: Duitse LZV voor drie BDF-bakken

Van Eck / Logi-D: Duitse LZV voor drie BDF-bakken. LZV voor drie BDF wissellaadbakken, toegelaten in Duitsland.

Rebro Transport Service uit Sprundel gaat een nieuwe LZV combinatie inzetten voor zijn Duitse klant DPD. Hiermee kunnen drie 7,45 meter wissellaadbakken (BDF-formaat) met acht ton toelaatbaar gewicht worden getransporteerd binnen Duitsland. De combi is gebouwd door Van Eck uit Beesd, met medewerking van D-Tec (opleggerchassis), VSE (elektronisch-hydraulische besturing), Volvo (FH 6x2 motorwagenchassis) en Logi-D (ontwerp en hydraulische Motoc swap body locks).

Essentieel bij een dergelijke combinatie is dat hij aan de strenge Duitse normen voldoet ten aanzien van de draaicirkel (binnenste cirkel minimaal 530 cm en buitenste cirkel maximaal 1250 cm). Daarop hebben Van Eck en Logi-D het volgende bedacht. De combinatie bestaat uit een drie-assige motorwagen, een dolly en een oplegger. De dolly is met een verstelbare dissel star aan de motorwagen vastgebonden waardoor het voorste deel eigenlijk als een vierassig chassis functioneert, echter de derde as van de truck en die wielen van de dolly zijn gestuurd met het hydraulische VSE-systeem.

Het opleggerchassis is oorspronkelijk een D-Tec Portmaster, heeft twee assen in plaats van drie, en is uitschuifbaar tot een lengte van 15 meter waardoor hij twee BDF-bakken kan vervoeren. In ingeschoven toestand is de lengte van de trailer 13,6 meter waarmee hij als standaardoplegger kan worden gebruikt.

Het voordeel van deze oplossing is dat er slechts ťťn draaipunt is, daarmee rijdt de LZV als een gewone motorwagen-aanhanger combi, uiteraard met extra meters lengte want de totale lengte is wel 25,25 meter. Met name bij het achteruit manoevreren hoeft de chauffeur niet over extra skills te beschikken.

Sales manager Joost van Eck van de Van Eck Groep zegt desgevraagd dat deze combi op termijn gewoon te koop komt. "Maar eerst gaan we dit exemplaar samen met Rebro in de praktijk grondig testen."

U kon deze combi bewonderen op de IAA in Hannover, 20 tot en met 27 september 2018.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Van Eck / Logi-D:.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

technische specificaties *)
 Van Eck / Logi-D: Duitse LZV voor drie BDF-bakken
lengte   2525 cm
breedte   255 cm
hoogte   400 cm
inw. lengte / laadlengte   745 x 3  cm
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Scania P220 4x2 chassis

Mercedes-Benz - DistriCool Sprinter DistriCool

Hyundai H300 Panel Van 2.5 CRDI VGT

JB Eurocool

WECON Earl Steel WSK 745 NG

Burgers 2-assige verwarmde oplegger

Renault Trucks T 460

Renault Trucks Master verlaagd chassis met gesloten laadbak L5 3,5t 2.3TD 120kW

Volkswagen Crafter L3H3 WB364 103kW 3,5t Trendline

Lambrecht 85LK40 Bulkoplegger (1993)

Inkorten of verlengen van uw oplegger of aanhangwagen

KŲgel Cargo Novum schuifzeiloplegger


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Van der Heiden Trucks

Renault Trucks

B.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens