Van Eck / Logi-D: Duitse LZV voor drie BDF-bakken

Van Eck / Logi-D: Duitse LZV voor drie BDF-bakken. LZV voor drie BDF wissellaadbakken, toegelaten in Duitsland.

Rebro Transport Service uit Sprundel gaat een nieuwe LZV combinatie inzetten voor zijn Duitse klant DPD. Hiermee kunnen drie 7,45 meter wissellaadbakken (BDF-formaat) met acht ton toelaatbaar gewicht worden getransporteerd binnen Duitsland. De combi is gebouwd door Van Eck uit Beesd, met medewerking van D-Tec (opleggerchassis), VSE (elektronisch-hydraulische besturing), Volvo (FH 6x2 motorwagenchassis) en Logi-D (ontwerp en hydraulische Motoc swap body locks).

Essentieel bij een dergelijke combinatie is dat hij aan de strenge Duitse normen voldoet ten aanzien van de draaicirkel (binnenste cirkel minimaal 530 cm en buitenste cirkel maximaal 1250 cm). Daarop hebben Van Eck en Logi-D het volgende bedacht. De combinatie bestaat uit een drie-assige motorwagen, een dolly en een oplegger. De dolly is met een verstelbare dissel star aan de motorwagen vastgebonden waardoor het voorste deel eigenlijk als een vierassig chassis functioneert, echter de derde as van de truck en die wielen van de dolly zijn gestuurd met het hydraulische VSE-systeem.

Het opleggerchassis is oorspronkelijk een D-Tec Portmaster, heeft twee assen in plaats van drie, en is uitschuifbaar tot een lengte van 15 meter waardoor hij twee BDF-bakken kan vervoeren. In ingeschoven toestand is de lengte van de trailer 13,6 meter waarmee hij als standaardoplegger kan worden gebruikt.

Het voordeel van deze oplossing is dat er slechts ťťn draaipunt is, daarmee rijdt de LZV als een gewone motorwagen-aanhanger combi, uiteraard met extra meters lengte want de totale lengte is wel 25,25 meter. Met name bij het achteruit manoevreren hoeft de chauffeur niet over extra skills te beschikken.

Sales manager Joost van Eck van de Van Eck Groep zegt desgevraagd dat deze combi op termijn gewoon te koop komt. "Maar eerst gaan we dit exemplaar samen met Rebro in de praktijk grondig testen."

U kon deze combi bewonderen op de IAA in Hannover, 20 tot en met 27 september 2018.

 vergelijk dit product

technische specificaties *)
 Van Eck / Logi-D: Duitse LZV voor drie BDF-bakken
lengte   2525 cm
breedte   255 cm
hoogte   400 cm
inw. lengte / laadlengte   745 x 3  cm
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Mercedes-Benz werkt aan Truck Wallet: truck met digitale portemonnee

Krone Mega Liner met hefdak en verbreedbaar achterportaal

Vako Vakov

Nooteboom EURO-70-04

KŲgel Mega Perfect Height Rail

Krone Multi Tyre Concept

Peugeot iOn Cargo

Mercedes-Benz Actros 1842 LS StreamSpace euro6

Mercedes-Benz Predictive Powertrain Control (PPC)

Pacton Mega X-press vlakke open oplegger met 75mm nek en 15 t koppeldruk

Satellic OBU

Volvo FH16 750 6x4T


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault Trucks

B.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens