VDO DTCO 4.0 digitale 'slimme' tachograaf

VDO DTCO 4.0 digitale 'slimme' tachograaf. Digitale tachograaf, conform richtlijn EU 165/2014.

Continental heeft het groene licht heeft gekregen voor zijn intelligente VDO DTCO 4.0 digitale tachograaf en de KITAS 4.0 snelheidssensor. De eerste fabrikanten van bedrijfsvoertuigen zijn al gestart met de installatie van de VDO DTCO 4.0 in hun nieuwe vrachtwagens en bussen. Dat betekent dat de eerste modellen met de nieuwe technologie binnenkort worden geleverd aan dealers en fleet owners.

ďDe DTCO 4.0 brengt een hoop nieuwe technologie met zich mee om de tachograaf veiliger te maken en de gebruiker meer functionaliteit te bieden,Ē zegt Rob Tamse, managing director Continental Automotive Trading Nederland bv. ďHet productieproces wordt daarmee een stuk complexer. We zijn erin geslaagd om parallel aan de productie van de DTCO 3.0 de nieuwe productiestappen voor de DTCO 4.0 versneld door te voeren."

Zelfs voertuigen die vůůr hun eerste registratie bij de truckopbouwers worden afgeleverd, kunnen nu op voorhand in de fabriek worden uitgerust met de nieuwe technologie. Volgens de nieuwe tachograafverordening (EU) 165/2014 moeten alle nieuw geregistreerde vrachtwagens vanaf 15 juni 2019 een intelligente digitale tachograaf, ofwel slimme tachograaf, aan boord hebben, in combinatie met de nieuwe KITAS 4.0 snelheidssensor.

De slimme tachograaf maakt controles op rijtijden eenvoudiger omdat controlerende instanties ze op afstand kunnen uitlezen. Daarnaast profiteten transportondernemers ervan. Zo maakt de koppeling met een GPS-systeem de transportplanning eenvoudiger en kan de tacho op een veilige manier gegevens uitwisselen met andere systemen. Daardoor worden tal van nieuwe toepassingen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan koppeling met een app die de chauffeurs naar het dichtstbijzijnde goedkope tankstation leidt of registratie van de werktijd van inhuurkrachten voor automatische salarisverwerking.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze VDO.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

technische specificaties *)
 VDO DTCO 4.0 digitale 'slimme' tachograaf
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


De Zetros is een prachtige reistruck maar in Europa krijg je hem niet op kenteken

Nooteboom MCOS-48-03V

Vogel KFB / KFA centrale smeersystemen

Krone Profi Liner SDP27 eLB3-CS schuifzeiloplegger

Volvo - Hyva FMX 460 10x6/6 asfaltkipper

SKF Hydraulic Driven Lubricator

Volvo FH460 6x2T euro6 VLA

KŲgel 3-assige dieplader met zadel

Veap LED lichtplaten voor Scania R

Arconic Aluminium truckframe

Volvo FH LNG 420

Scania vult zijn 13 liter motor aan met een 540 pk variant


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault TrucksB.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens