Trimble gaat samen met Simacan chauffeurs nauwkeurige navigatie aanbieden

Trimble gaat samen met Simacan chauffeurs nauwkeurige navigatie aanbieden

Trimble gaat samen met Simacan chauffeurs nauwkeurige navigatie aanbieden. Twee IT-bedrijven bundelen slimme toepassingen voor wegtransport en distributie.

Trimble en Simacan hebben hun transportsoftware geÔntegreerd. Daardoor kan op Trimble-boordcomputers gebruik worden gemaakt van nauwkeurige navigatie van Simacan. Chauffeurs rijden op die manier een efficiŽntere route die rekening houdt met de omgeving. Chris Boogaard Country Manager van Trimble in Nederland: ĒWij zijn trots dat we op deze manier kunnen bijdragen aan verdere verduurzaming van het transport en verbetering van de verkeersveiligheid.Ē

Doorgaans berekent de boordcomputer van Trimble dankzij de ingebouwde CoPilotģ trucknavigatie van Trimble MAPS de meest efficiŽnte route die is afgestemd op de specificaties van de truck. Soms is het echter wenselijk om deze route aan te passen, met name in de last mile. Denk aan een drogisterij die ís ochtends vroeg via een andere route moet worden bevoorraad om geluidsoverlast voor omwonenden te voorkomen. Of een supermarkt die de vervoerder verzoekt om tijdens schooluren de route langs school te mijden. Ook het voorkomen van manoeuvreer chades speelt een heel belangrijke rol.

Het klinkt ingewikkeld om deze toepassingen samen te voegen, maar Trimble en Simacan doen dat op de achtergrond. ďZonder dat de chauffeur dat merkt, krijgt hij de route te zien die de vervoerder in overleg met verladers via het cloudplatform van Simacan heeft ingetekendĒ, verklaart Chris Boogaard, country manager van Trimble in Nederland.

Eric Mulders, strategic alliance manager van Simacan. ďSteeds meer vervoerders zien in dat ze winst kunnen boeken door hun chauffeurs te begeleiden om de ideale route te rijden, en zo schades te reduceren, uitstoot te verlagen en voorspelbaarheid te vergroten. Dankzij de samenwerking met Trimble kunnen wij chauffeurs nu volledig digitaal begeleiden op de last mile. Ē

Simacan heeft een online database die food retailers als Albert Heijn en Jumbo gebruiken om grip te houden op de bevoorrading van hun winkels. Veel vervoerders in deze sector maken gebruik van de Trimble-boordcomputer, dat al langer geÔntegreerd is met het Simacan-platform. Dit platform kan de transportplanning rechtstreeks naar de boordcomputer sturen, die op zijn beurt de positie van de truck weer terugstuurt naar het platform. ďWat de Trimble-oplossingen in de markt onderscheidt, is de standaard optie om proactief in te grijpen op de Trimble MAPS trucknavigatie software, onafhankelijk van de generatie boordcomputer. En dat zonder de software te hoeven aanpassen. Trimble loopt op dit punt vooropĒ, verklaart Mulders.

Ook situaties op snelwegen kunnen aan chauffeurs worden doorgegeven. Zoals bijvoorbeeld afgesloten rijstroken. De chauffeur kan dit als een gesproken boodschap voorgelezen krijgen.

Transportbedrijf Cornelissen Groep is de eerste vervoerder die gebruik maakt van de integratie tussen Trimble en Simacan. Cornelissen was al gebruiker van het platform voor het transport richting de winkels van Albert Heijn en Jumbo, maar heeft nu zelf het Simacan-platform geÔmplementeerd om alle 350 vrachtautoís aan te sturen.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Trimble gaat samen met Simacan.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

technische specificaties *)
 Trimble gaat samen met Simacan chauffeurs nauwkeurige navigatie aanbieden
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


DAF Trucks / ZF Traxon: versnellingsbak voor nieuwe DAF XF / CF

DAF LF220 FA 19t

Nooteboom: nieuwe versie van berekeningsprogramma voor aslasten

Sortimo SoboGrip Prosafe

VDO Portable Downloadkey II

Industrie zet schouders onder netwerk van bio-LNG tankstations

Fiat gaat onderdelen aanbieden op Amazon

Draco DXB 345 — semi-dieplader met bijzonder stuursysteem

Ford Transit Connect 230 L2 Duratorq TDCI 70kW / 85kW

Scania L320 6x2 trekker

Scania S520 V8 4x2 trekker

Nooteboom OVB-55-03V(T)

Renault Master ZE L3H2 WB433

Mercedes-Benz Unimog U5023

Mercedes-Benz Actros 2448 LS 6x2 Midlift

Krone Mega Liner Variofloor

Lijzen Mest-tankoplegger

Pacton Semi X-press gedwongen gestuurde semi dieplader

DAF FA LF180

TRABO Reservewielkast staal


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucksavailable

available
Renault Trucks
available

available

available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
Truck Door Service
available