Transportbedrijf Dixons (IRL) gaat TX-SKY boordcomputers gebruiken

Transportbedrijf Dixons (IRL) gaat TX-SKY boordcomputers gebruiken. Door koppelingen met kantoorsoftware gaat het bedrijf efficiŽnter werken.

Het Ierse transportbedrijf Dixon Transport International gaat zijn vloot van 140 trucks uitrusten met Transics TX-SKY-boordcomputers en de bijhorende TX-FLEX-chauffeursapp. De implementatie omvat ook geÔntegreerde navigatiesoftware en de ecomodule TX-ECO. TX-SKY is een boordcomputer met touchscreen van Transics die je in elk merk truck kunt monteren.

TX-SKY is rechtstreeks gekoppeld aan de CAN-bus en de tachograaf van de voertuigen, en registreert zowel informatie van trucks en chauffeurs, als data van andere bronnen, zoals documentenscanners. Als beveiligde gateway laat TX-SKY chauffeurs, dispatchers en elke andere betrokken partij (bijv. onderaannemers) in realtime informatie uitwisselen. Het transportbeheersysteem van Dixon is geÔntegreerd met de TX-CONNECT-backofficesoftware via Transics online webserviceplatform.

Dixon verwacht financiŽle voordelen van Transics oplossing voor vlootbeheer: ďDe Transics-oplossing zorgt ervoor dat de lonen van chauffeurs automatisch worden gerapporteerd. Op die manier besparen hun collegas in de backoffice elke week 4 tot 6 uur administratieĒ, aldus Michael Dixon, Managing Director bij Dixon. ďDankzij de grotendeels geautomatiseerde processen en verhoogde efficiŽntie van onze vloot, zullen we hier zeer snel de vruchten van kunnen plukken.Ē

Daarnaast haalt de onderneming ook voordeel uit een sneller facturatieproces: met de TX-FLEX-app kunnen chauffeurs namelijk ook buiten hun cabine fotos nemen van getekende documenten. Die documenten kunnen meteen doorgestuurd worden naar de verantwoordelijke vlootbeheerder in de backoffice. Naast de vlottere facturatie vereenvoudigt de app ook de wettelijk verplichte dagelijkse controles, waarbij chauffeurs hun vrachtwagens nauwgezet moeten controleren.

 vergelijk dit product

technische specificaties *)
 Transportbedrijf Dixons (IRL) gaat TX-SKY boordcomputers gebruiken
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Nooteboom MCOS-48-03V

Coca-Cola Belgium-Luxemburg voorziet zijn voertuigen van camerasysteem en objectdetectie

Fiat Doblo Cargo 1.6 B-CNG / Cargo Maxi 1.6 B-CNG

Dacia Logan Pickup 1.5 dCi

Nooteboom OVB-48-03V(V) Teletrailer

Iveco Stralis AT 440S40 T/P euro6 Hi-Road

Volvo FH16 550 / 650 / 750 euro6 4x2T

Renault Trucks C 460 6x4 OptiTrack

DAF CF 370 FA chassis met koelbak

Volvo FH16 750 10x4T tridem

Safetytrim voorkomt loszittende wielmoeren bij trucks

DAF LF 220 FT (FA) 4x2 164kW 7,5t


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault TrucksB.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens