Talson neemt Van Eck over; productie blijft in Beesd

Talson neemt Van Eck over; productie blijft in Beesd.

Gearchiveerd product.

Trailerfabrikant Talson (onderdeel van Tirsan) heeft de boedel van het failliete Van Eck Beesd overgenomen. Sinds 1 april 2019 zet Van Eck zijn werkzaamheden voort als Van Eck Trailers bv als onderdeel van Talson Trailers bv in Venlo. Van Eck Trailers bv handhaaft zijn productie-, sales- en after-sales-activiteiten in Beesd.

Van Eck is een begrip voor de transportondernemer. Die herkent dit merk trailer al van afstand. Een gedurfd ontwerp, een grote laadhoogte, een bijzondere laadlift, de manier van afwerken waaraan je ziet dat de trailer met liefde door vakmensen is gemaakt. De intelligente manier waarop een beweegbare laadvloer is verankerd of een rollen- of kettingsysteem in de vloer is verwerkt.

Honderden unieke ontwerpen zagen de afgelopen 107 jaar het licht in de fabriek in Beesd. De schuimperstrailers met hefbare daken, slim geconfigureerde LZV's, de beroemde Ro/ro oplegger van Albert Heijn, opleggers met een kaasopslagsysteem. Veel voertuigen voor het transport van luchtvrachttrailers. En veel, heel veel koelvoertuigen. Voor bloemen en planten, zuivel, vriesgoederen, vis, noem maar op. De al eerder genoemde dubbeldeks opleggers ó meerdere bedrijven claimen deze te hebben uitgevonden maar zeker is dat Van Eck een grote bijdrage heeft geleverd in de ontwikkeling ervan.

In 2012 vierde het trotse familiebedrijf (met drie Van Ecks aan het roer) het 100-jarig bestaan. Daarna ging het minder goed. Oorzaken waren onder andere hoge kosten en zware concurrentie van andere bouwers. Daardoor stonden de winstmarges onder druk. Transportondernemers blijven op de prijs letten als ze trailers aanschaffen, want in het transport blijven de marges dun. Hierdoor vindt al enkele decennia een schaalvergrotingsslag plaats in de trailerindustrie. De grote bedrijven produceren goedkoop, vaak in landen met lagere lonen. En de kleinere, minder internationale, bedrijven hebben het moeilijk.

Van Eck moest al enkele keren inkrimpen. Transfrigo bv ó dochter van Van Eck ó werd verkocht aan Carrier. Het servicepunt in Schiphol werd in 2018 eveneens afgestoten; ICTS werd de nieuwe eigenaar.

Zie verder: Persbericht Talson/Van Eck.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Talson neemt Van Eck over;.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

technische specificaties *)
 Talson neemt Van Eck over; productie blijft in Beesd
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Nooteboom MCOS-48-03V

Coca-Cola Belgium-Luxemburg voorziet zijn voertuigen van camerasysteem en objectdetectie

WECON Nederland WECON WPR 45 SG Imperator

Renault Master L4H3 achterwielaandrijving dubbellucht 2.3 dCi 92kW / 107kW

Wecon King & Prince Air

KŲgel Euro Trailer

Logi-D Motoc

Nooteboom MANOOVR

Renault Trucks D-Wide 320 4x2

Renault Trucks: onderscheiding voor distributievoertuig Urban Lab 2

MAN TGE 5.180 132kW 3,5t

Vanloda Hydraroll


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault TrucksB.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens