TLN Veilig op Weg oplegger

TLN Veilig op Weg oplegger. TLN actief met voorlichting over verkeer.

Veilig op Weg, het lesprogramma van Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) voor basisschoolleerlingen, heeft een nieuwe oplegger. Met de nieuwe truck gaan de voorlichters dit schooljaar weer op bezoek bij 200 scholen om kinderen uit groep 7 en 8 bewust te maken van de gevaren van trucks. De oplegger is in lijn met het nieuwe (online) lesmateriaal, dat onder andere bestaat uit een film en veel inzet van sociale media.

Veilig op Weg maakt kinderen bewust van de eigenschappen van vrachtwagens. De dode hoek is een van de belangrijke kenmerken van een vrachtwagen waarmee kinderen bekend worden gemaakt. De nieuwe truck is ook onderdeel van het nieuwe lesmateriaal waarin de twee jonge verkeersambassadeurs Firy en Milo de hoofdrol spelen – zowel op de vrachtauto als in de lesfilm en op de vernieuwde online kanalen. Zo lezen kinderen en ouders op de sociale media alles over verkeersveiligheid en op YouTube kijken ze naar vlogs van Firy en Milo, als verlengstuk van de klassikale les.

Naast het verhaal in de klas mogen kinderen zelf ervaren wat een vrachtwagenchauffeur wel en niet ziet. “Daarom komen we met een heuse truck naar de scholen”, zegt Hannie Besseling, projectleider bij TLN. “Kinderen mogen zelf in de truck klimmen en als ze achter het stuur zitten kunnen ze zelf zien waar de vrachtwagenchauffeur geen of beperkt zicht heeft. Het is onze ervaring dat op deze wijze kinderen het best doordrongen raken van de mogelijke gevaren.”

Het Veilig op Weg programma houdt rekening met de tijd. “We maken voor de voorlichting een nieuwe film en met gebruik van sociale media proberen we zoveel mogelijk kinderen en ouders bewust te maken”, aldus Besseling. Onze tijd kent zijn eigen fenomenen. Kinderen hebben vaak oordopjes in, fietsen met de mobiel in de hand, hebben capuchons op. “We praten over de gevaren maar niet met een opgeheven vingertje. Dat werkt niet. Ons doel is om de kinderen niet de indruk te geven dat ze iets leren, maar dat ze naar een vlog of reportage van leeftijdsgenoten kijken. Zowel in de klassikale les als op de online kanalen. En we laten kinderen zoveel mogelijk ervaren. Daar is de truck een uitstekend instrument voor.”

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze TLN.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

technische specificaties *)
 TLN Veilig op Weg oplegger
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Mercedes-Benz Actros 1840 Streamspace

Volvo Trucks Vera ingezet in de haven van Göteborg

HIAB XS 033 D-4 CLX

Aluvan PolyStar

Volvo FH 420 4x2T Luchtvering ADR

Becker Active 43 Transit trucknavigator

Transics TX-SKY

WECON BDF berry Consul voor wissellaadbakken

DAF LF180 FA 12t WB540

DAF FTT CF480 6x4 trekker met dagcabine

Astrata VanLinc: wagenparkbeheer voor bestelwagens

Coxx X-Low chassis voor bloemenbak


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault Trucks

B.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens