Spannend, het starten van je eigen onderneming

Spannend, het starten van je eigen onderneming

Spannend, het starten van je eigen onderneming.

Na jaren twijfelen, hak je de knoop eindelijk door, je gaat je eigen onderneming starten. Niet meer werken onder een baas en eindelijk je passie waar kunnen maken. Het starten van een onderneming is niet alleen spannend maar ook eng voor de meeste mensen. Het is een grote stap en kan je leven veranderen. Met de juiste kennis, is het opstarten een stuk minder eng. Je kan dan met zelfvertrouwen beginnen aan je nieuwe avontuur. Wie droomt er niet van een succesvolle onderneming, of de hele dag aan je hobby werken en erg nog geld voor verdienen ook.

Kiezen uit de soorten onderneming
Er zijn veel verschillende vormen waaronder een onderneming gestart kan worden. Deze vormen hebben allemaal hun voor- en nadelen. Ze worden verschillend opgestart met verschillende doeleinden en hebben aparte juridische en organisatorische gevolgen. De bekendste vorm, die vaak gebruikt wordt door beginnende ondernemers, is de eenmanszaak. Makkelijk op te richten, makkelijke boekhouding en kan altijd omgezet worden in een andere ondernemingsvorm. De eenmanszaak heeft geen eigen rechtspersoonlijkheid, je zal hier zelf verantwoordelijk voor zijn. Een andere bekende ondernemingsvorm is de besloten vennootschap. Deze vorm heeft een startkapitaal van 1 euro en een eigen rechtspersoonlijkheid. Je kan in de bv grootaandeelhouder zijn, of je aandelen delen met andere aandeelhouders. De naamloze vennootschap is voor beursgenoteerde bedrijven.

Zelfstandige zonder personeel (ZZP)
Om een dienst aan te bieden, hoeft er niet per se voor een onderneming gekozen te worden. Je kan ook jezelf verhuren als ZZPíer. Dit heeft als voordeel dat je zelf kan kiezen welke opdracht je doet, voor wie en hoeveel geld je er voor vraagt. Je zit niet vast aan een dienstverband en bent vrij om te kiezen wat je doet. Je hebt de vrijheid van een ondernemer maar hoeft geen bedrijf te runnen. Je biedt je zelf aan, aan opdrachtgevers in plaats van het zoeken naar klanten. Financieel is het werken op ZZP-basis makkelijker dan het hebben van een onderneming. Een onderneming moet voldoen aan meer voorwaarde bij het maken van de boekhouding.

Boekhouden is niet ingewikkeld
Wanneer je je eerste onderneming start zal je merken dat de boekhouding anders werkt. Waar in een loondienst je werkgever de noodzakelijke bedragen van je loon af haalt moet je dit nu zelf doen. Er zijn verschillende boekhoudprogramma's die je daarbij kunnen helpen. Wanneer je, je inkomsten en uitkomsten op papier hebt zal het niet moeilijk zijn. Het makkelijkst is het inhuren van een boekhouder. De boekhouder berekent de BTW zonder fouten. Als ZZPíer zal je de boekhouding ook zelf moeten bijhouden, ook hier zijn speciale boekhoudprogramma's voor. Over het in rekening gebrachte bedrag moet je BTW innen en afdragen aan de Belastingdienst. Over je nettowinst moet je zelf Loonbelasting en Bijdrage ZVW betalen.​

Voordelen van een eigen bedrijf
Het hebben van een eigen onderneming zal veel voordelen met zich mee brengen. Natuurlijk is het kunnen werken aan je eigen passie, voor veel mensen het grootste voordeel. Of het zijn van je eigen baas. Je kan helemaal zelf bepalen hoe of wanneer je werkt. De bedrijfsleiding ligt in je eigen handen en de beoordeling van personeel ook.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Spannend,.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 Spannend, het starten van je eigen onderneming
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Middelbos Spikes

Ford Transit Connect 210 L2 1.5 TDCI 88kW Automatic

Drum XK18

GS Meppel AV-2800 LCU

WECON Nederland — WECON WPR 45 SG Imperator

Logi-D Eco Carrier

Nooteboom MCOS-48-03V

Renault Trucks D12 210E6 Low Light

HIAB XS 044 D-4 CLX

Burgers BD City oplegger / dolly

Mercedes-Benz Actros 1942 LS euro6 LZV-trekker

InnovaTrain Container-Docking-Station

GS Meppel OI-120-1000 TR

Lamberet SR2 Super Beef

Broshuis 4AOU-16-40

Terberg Techniek Balanceren van aandrijfassen

Roll-Over Schuifkapsysteem

KŲgel Telematics App

Vanaf 2050 geen dieseltrucks meer op de Nederlandse wegen

Van Eck / Logi-D: Duitse LZV voor drie BDF-bakken


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucksavailable

available
Renault Trucks
available

available

available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
available