Solutrans (19-23 november 2019) brengt de sector samen

Solutrans (19-23 november 2019) brengt de sector samen. Grootste Franse transportbeurs groeit aan belang ó focus op innovatie.

De aankomende 15e editie van de Solutrans, de internationale vakbeurs voor bedrijfs- en personenvervoer, belooft een sterke editie te worden in lijn met de dynamiek van de markt en de reeds succesvolle vorige editie in 2017, die 48.240 bezoekers en 610 exposanten trok. Op dit moment is al 95% van de beursoppervlakte verhuurd aan Franse en internationale bedrijven. Vanuit Nederland doen 10 exposanten mee. Deze komende editie is meer dan ooit gericht op de toekomst, met een duidelijke focus op digitalisering en electrificering, door middel van een breed spectrum aan evenementen gericht op de ontwikkeling van de sector. De Solutrans wordt het grootste uropese evenement voor electrische industriŽle en utilitaire voertuigen van 3,5 tot 44 ton. Nu reeds verwelkomt de aanstaande Solutrans 23% nieuwe exposanten, waaronder Volkswagen, Menci & C. Spa en LAG Trailers.

DAF, Iveco, MAN, Mercedes, Renault Trucks, Scania en Volvo Trucks hebben hun deelname bevestigd, en daarnaast ook de grootste Franse en Europese fabrikanten van trailers en aanhangers, en niet te vergeten de grootste fabrikanten van lichte bedrijfswagens (bedrijfsautomerken, carrosseriebouwers, LCV opbouwers en OEM leveranciers).

Om deze Ďvierdeí industriŽle revolutie te begeleiden, introduceert de beurs SOLUTRANS 4.0, een nieuwe ruimte waarin alle spelers samengebracht worden met baanbrekende technologieŽn voor bedrijfsvoertuigen, stadsvervoer, intralogistiek, alsmede IT leveranciers . In samenwerking met CARA5, worden 40 prospectieve projecten in deze ruimte gepresenteerd, variŽrend van diepgravend onderzoek tot productie. SOLUTRANS ontvangt tevens innovatieve start-ups die hun technologische oplossingen voor de toekomst zullen presenteren (3D,virtual reality, etc.) alsmede revolutionaire bezorgingsmodellen zoals drones en robots.

Opvallend is verder een groot buitenterrein waar proefritten gemaakt kunnen worden, en de mogelijkheid voor een bezoek aan Transpolis, een laboratorium op het gebied van connectiviteit in transport en autonome transportmiddelen.

Solutrans behandelt tijdens een conferentieprogramma 7 centrale themaís:
- Nieuwe krachtbronnen en infrastructuur: electrificering van wegen en voertuigen;
- Van connectiviteit tot autonome voertuigen, data gedreven innovatie;
- Electrische voertuigen (lichte bedrijfswagens en industriŽle voertuigen), de oplossing voor de uitdagingen van de logistiek in de steden;
- Euro 6, gas, electrisch, waterstof, opkomende nieuwe energiebronnen;
- Nieuwe transportmiddelen (over de grond en door de lucht): welke impact en welke gevolgen?
- Nieuwe logistieke uitdagingen en hun weerslag op de transportsector;
- Zware bedrijfswagens en stadsvervoer.

Lees ook: Zweeds-Franse toenadering in e-transport en Hal 3 gewijd aan banden.

productinformatie op website van leverancier »

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Solutrans (19-23 november 2019).(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

technische specificaties *)
 Solutrans (19-23 november 2019) brengt de sector samen
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Nooteboom MCOS-48-03V

Coca-Cola Belgium-Luxemburg voorziet zijn voertuigen van camerasysteem en objectdetectie

Volvo FMX 410 6x4

VBG Multi Function Coupling

KŲgel CNG-trailer

Subco Multi inzetbare opklapbare legborden.

Meusburger Zes-assige semi-dieplader met huif

DAF FA LF180

GS Meppel OBS 120 2800 DB

Sortimo SoboGrip Prosafe

Renault / Carrier Kangoo Express Cool 1.5 dCi 75

Van Hool A330 Ambulancebus


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault TrucksB.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens