Sligro start eigen transportbedrijf met uitsluitend elektrische trucks

Sligro start eigen transportbedrijf met uitsluitend elektrische trucks

Sligro start eigen transportbedrijf met uitsluitend elektrische trucks. Renault Trucks begeleidt Sligro volledig bij de invoering van zero emission transport.

Sligro Food Group neemt dit jaar 25 Renault Trucks E-Tech D Wide distributietrucks in gebruik. Sligro gaat met deze trucks horecabedrijven en bedrijfscateraars bevoorraden. De levering komt tot stand in samenwerking met Renault Trucks Nederland en Renault Trucks-dealer BAS Truck Center.

Met de aanschaf van de Renault Trucks E-Tech D Wide distributietrucks start Sligro zijn eigen geŽlectrificeerde transportbedrijf. De nieuwe vrachtwagens worden ondergebracht in Sligro Food Group Transport, een nieuw bedrijfsonderdeel. Sligro blijft voorlopig ook gebruik maken van de diensten van andere transportondernemers met diesel- en elektrische trucks.

Verduurzaming van transport is een belangrijk onderdeel van het duurzaamheidsprogramma van Sligro Food Group. Met de keuze voor een eigen transportbedrijf heeft Sligro zelf de regie over deze ambities.

Koen Slippens, CEO Sligro Food Group, ontving onlangs uit handen van Bas van Heertum van BAS Truck Center de sleutels van de eerste Renault Trucks E-Tech D Wide. Slippens: "In de keuze voor elektrische Renault-trucks is, naast prijs-kwaliteit, de support van de dealer een belangrijke reden. BAS Truck Center is een partij die ons heel goed kan ontzorgen. De voertuigen worden turnkey opgeleverd inclusief laadbak en koeling."

"Ook op andere terreinen worden we echt ontzorgd. Denk aan onderhoud en het coachen en opleiden van chauffeurs. Wij zijn relatief onervaren in het hebben van een eigen transportbedrijf. De support van de dealer geeft ons echt het vertrouwen dat we deze stap prima kunnen gaan zetten. De deskundigheid, de goede serviceorganisatie in Nederland en het goede netwerk van BAS Truck Center zijn belangrijke redenen om voor Renault Trucks te kiezen."

Bas van Heertum: ďMet onze 360 graden approach leveren wij onze klanten allesomvattende service. Van het configureren van de truck en afstemming met de carrosseriebouwers tot financiering, vlootbeheer en uptime management. Om een voorbeeld te geven: met Optifleet van Renault Trucks monitoren we de rijstijl van de chauffeur. Op basis daarvan kunnen we ervoor zorgen dat de chauffeurs optimaal omgaan met de trucks waardoor de performance en de TCO voor de klant het gunstigst zijn."

De Renault D E-Tech trucks gaan rijden naar klanten binnen de Ring van Amsterdam. In combinatie met de nu al aanwezige elektrische vrachtwagens kan de hoofdstad dan volledig elektrisch door Sligro beleverd worden. Dat gebeurt vanuit de zogeheten ĎBS Amsterdamí: het Sligro distributiecentrum aan de rand van de stad. Op die locatie is een geheel nieuwe laadinfrastructuur aangelegd om alle elektrische vrachtwagens te kunnen opladen. (20 juni 2023)

 vergelijk dit product

sponsored links


technische specificaties *)
 Sligro start eigen transportbedrijf met uitsluitend elektrische trucks
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


WECON Earl Steel WSK 745 NG

Spier SPIER Oplegger SAL 2

Scania R410 NextGen 4x2 trekker

Van Hool New A330 Fuel Cell

Fliegl SDS 390 RH 125 / 248 schuifzeil oplegger

Scania P370 XT 4x4

Mercedes-Benz Actros 4163 LS 8x4 SLT ó zwaar-transporttrekker

WebTrailer Flexstrap

Stasse Transporttechniek Maatwerk oplegger

Talson TAG TAL / TAM TAL air cargo opleggers

Volvo Trucks vernieuwt de FH

Broshuis MFCC

Polypan SilentFloor

MAN TGE Bedrijfswageninrichting / Standkachel

Pacton SYD.345 Uitschuifbare semi-dieplader

Thermo King Advancer A-series A-360 / A-400 / A-500

KŲgel Cool - PurFerro Quality koeltrailer

Stichting Emission Claim start procedure tegen CitroŽn

Cargo-Lock 12V en 24V

VDL P-10 ó portaalarmsysteem


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


ADVERTENTIES

DAF Trucks


available
available
Seminautic Truckmatras
Schmitz Cargobull
available
Renault Trucks
available

available
De Techograaf-specialist
available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
Motoc
available