Sligro start eigen transportbedrijf met uitsluitend elektrische trucks

Sligro start eigen transportbedrijf met uitsluitend elektrische trucks

Sligro start eigen transportbedrijf met uitsluitend elektrische trucks. Renault Trucks begeleidt Sligro volledig bij de invoering van zero emission transport.

Sligro Food Group neemt dit jaar 25 Renault Trucks E-Tech D Wide distributietrucks in gebruik. Sligro gaat met deze trucks horecabedrijven en bedrijfscateraars bevoorraden. De levering komt tot stand in samenwerking met Renault Trucks Nederland en Renault Trucks-dealer BAS Truck Center.

Met de aanschaf van de Renault Trucks E-Tech D Wide distributietrucks start Sligro zijn eigen geŽlectrificeerde transportbedrijf. De nieuwe vrachtwagens worden ondergebracht in Sligro Food Group Transport, een nieuw bedrijfsonderdeel. Sligro blijft voorlopig ook gebruik maken van de diensten van andere transportondernemers met diesel- en elektrische trucks.

Verduurzaming van transport is een belangrijk onderdeel van het duurzaamheidsprogramma van Sligro Food Group. Met de keuze voor een eigen transportbedrijf heeft Sligro zelf de regie over deze ambities.

Koen Slippens, CEO Sligro Food Group, ontving onlangs uit handen van Bas van Heertum van BAS Truck Center de sleutels van de eerste Renault Trucks E-Tech D Wide. Slippens: "In de keuze voor elektrische Renault-trucks is, naast prijs-kwaliteit, de support van de dealer een belangrijke reden. BAS Truck Center is een partij die ons heel goed kan ontzorgen. De voertuigen worden turnkey opgeleverd inclusief laadbak en koeling."

"Ook op andere terreinen worden we echt ontzorgd. Denk aan onderhoud en het coachen en opleiden van chauffeurs. Wij zijn relatief onervaren in het hebben van een eigen transportbedrijf. De support van de dealer geeft ons echt het vertrouwen dat we deze stap prima kunnen gaan zetten. De deskundigheid, de goede serviceorganisatie in Nederland en het goede netwerk van BAS Truck Center zijn belangrijke redenen om voor Renault Trucks te kiezen."

Bas van Heertum: ďMet onze 360 graden approach leveren wij onze klanten allesomvattende service. Van het configureren van de truck en afstemming met de carrosseriebouwers tot financiering, vlootbeheer en uptime management. Om een voorbeeld te geven: met Optifleet van Renault Trucks monitoren we de rijstijl van de chauffeur. Op basis daarvan kunnen we ervoor zorgen dat de chauffeurs optimaal omgaan met de trucks waardoor de performance en de TCO voor de klant het gunstigst zijn."

De Renault D E-Tech trucks gaan rijden naar klanten binnen de Ring van Amsterdam. In combinatie met de nu al aanwezige elektrische vrachtwagens kan de hoofdstad dan volledig elektrisch door Sligro beleverd worden. Dat gebeurt vanuit de zogeheten ĎBS Amsterdamí: het Sligro distributiecentrum aan de rand van de stad. Op die locatie is een geheel nieuwe laadinfrastructuur aangelegd om alle elektrische vrachtwagens te kunnen opladen. (20 juni 2023)

 vergelijk dit product

sponsored links


technische specificaties *)
 Sligro start eigen transportbedrijf met uitsluitend elektrische trucks
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Langendorf Flatliner SB 15 - 9.5

VDO Tachograafschijven

KŲgel Multi

Terberg YT 222 4x2

Volvo dode hoek camera

Bawer V68 Palletkist

Scania S500 6x2 trekker

Aantal aanvragen neemt gestaag toe ó Recordbedrag aan Subsidie Praktijkleren aangevraagd ó

Chereau - Hertoghs 1 assige koel / vries city-oplegger

VDL P-14 ó portaalarmsysteem

KŲgel Mega Perfect Height Rail

MendriX verkoopt TMS-systeem aan Blex Logistics

Middelbos Spikes

Er komt eindelijk een einde aan de als MMBS gecamoufleerde auto's ó maar bestaande voertuigen mogen blijven rijden als ze een kenteken aanvragen

Volvo TAG-XL

D-Tec Weighing System containerweegsysteem

Volvo FH420 8x4 C-ride kipper

Stam - Mercedes-Benz Actros 1841 LL LZV

Renault Trucks K520 4x4 HEAVY.21 Euro6

Traton neemt Navistar over


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Motoc
available
Seminautic
Schmitz Cargobull
available
Renault Trucks
available

available
available
available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
available