Slecht truckonderhoud doet het Russische leger de das om, zeggen experts

Slecht truckonderhoud doet het Russische leger de das om, zeggen experts

Slecht truckonderhoud doet het Russische leger de das om, zeggen experts. Onderhoud van vrachtwagens wordt vaak uitgevoerd door dienstplichtigen met weinig know-how.

Slechte logistiek zorgt ervoor dat het Russische leger het moeilijk heeft in OekraÔne. Experts die de beelden van het slagveld hebben bekeken, zijn nog wat specifieker: slecht onderhoud van trucks is de achilleshiel van het leger.

Nieuwszender CNN liet twee deskundigen de foto's bestuderen, en beide komen tot de conclusie dat Rusland zich heeft misrekend bij het belang van goede vrachtwagens. Aan wapensystemen, pantservoertuigen en tanks wordt wel aandacht besteed, maar alle supplies worden aangevoerd per truck. Daar worden dus hoge eisen aan gesteld. Veel trucks vallen uit door motorische problemen en door problemen met de banden. "We zien op de beelden trucks met verkruimelde banden," zegt prof. Ph. O'Brien van de St Andrews University in Schotland. "Dat gebeurt als trucks te lang stilstaan. Op een gegeven moment is het rubber uitgedroogd. Als je zo'n voertuig dan weer gaat gebruiken krijg je problemen."

Militaire trucks worden zwaar belast omdat ze veel vervoeren, vaak over slechte wegen of door terrein moeten rijden, en soms ook worden ingezet om andere voertuigen te slepen. Dat moeten ze aankunnen. Het onderhoud moet dus uitstekend zijn, en de truck moet erop berekend zijn.

Volgens O'Brien is er nog een aantal factoren dat meespeelt. In het Russische leger wordt het onderhoud van het minder interessante materieel vaak overgelaten aan dienstplichtigen. Personeel met meer ervaring en know-how wordt ingezet voor het geavanceerde materieel. En door corruptie verdwijnt het geld voor onderhoud in de zakken van onderbetaald personeel, in plaats van dat het uitgegeven wordt aan nieuwe onderdelen.

Opvallend is verder dat Rusland burgertrucks inzet nu de strijd langer duurt dan gepland. Dat is hoogst ongebruikelijk en wijst erop dat er niet voldoende materieel beschikbaar is. Burgertrucks zijn niet geschikt voor militair gebruik. Ze zijn minder belastbaar, kunnen minder goed tegen slechte wegen, en ze bieden de inzittenden geen bijzondere bescherming.

Tenslotte wijzen de logistici erop dat Rusland bij het laden en lossen vaak mankracht gebruikt in plaats van machines. Dat leidt er toe dat trucks langer stilstaan bij laden en lossen, en daardoor een gemakkelijk doelwit zijn voor de vijand.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Slecht truckonderhoud.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 Slecht truckonderhoud doet het Russische leger de das om, zeggen experts
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Pacton / Logi-D Twone

KŲgel Euro Trailer

DAF FTP CF 460

Mercedes-Benz Predictive Powertrain Control (PPC)

Mercedes-Benz Antos 1840 LS Loader

Vanloda Hydraroll

Volvo Trucks breidt verkrijgbaarheid elektrische trucks flink uit

Van Eck Tipping Reefer ó oplegger voor gekoeld bulktransport

Arconic Aluminium truckframe

Mercedes-Benz eVito L1 / L2 / L3

Nooteboom PXE dieplader EURO-86-13IFP (1 + 3 assen)

Scania S650 V8 4x2 ó trekker met hoge cabine

Wecon Volumecombi 120 m3

Hyzon gaat 1500 waterstoftrucks leveren aan Nieuw-Zeelands bedrijf

Penta PFC5/174/5536

Renault Trucks / BE-Combi Master 3500PLUS 2.3TD 120kW

Fuso Canter 9C18 WB340

Wabco AEBS-3 nu standaard op nieuwe DAF Trucks

Voith Aquatarder SWR

Vogelzang VO2-STG-15-30-SZ ó schuifzeiloplegger met korte draaicirkel


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucksavailable

available
Renault Trucks
available

available

available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
available