Scania completeert het gamma NextGeneration Trucks en connected services

Scania completeert het gamma NextGeneration Trucks en connected services.

Op de stand van Scania op Transport Compleet Hardenberg in maart 2018 stonden een nieuwe L-serie en een S520 V8 naast elkaar. Beide kunnen worden gezien als een duurzame transportoplossing. De nieuwe ultralage L320 B6X2*4 met de City Safe Window en knielfunctie was een primeur voor Nederland. Deze cabine zal met name zijn weg naar de binnensteden vinden. Doorgaans zal een V8 niet primair als duurzaam worden ervaren. Toch kan deze nieuwe generatie SCR-only V8 motoren aanhaken bij de zuinige 13-liter varianten. Tijdens een recente test behaalde een R520 pk een brandstofverbruik van 23,5 l/100km terwijl de 13-liter motoren op dezelfde route slechts een halve liter zuiniger presteerden. Kortom best of both worlds: de brute kracht en koppel die voor sommige toepassingen nodig is, maar dan met het brandstofverbruik dat meer bij een 13 liter lijnmotor hoort.

De Transportbeurs in Hardenberg markeerde het moment dat Scania zijn volledige programma NextGeneration heeft geÔntroduceerd. Vijf cabinevarianten Ė van de imposante S tot aan de ultralage L-cabine, 14 dieselmotoren (ook geschikt voor HVO) Ė van de 220 pk 7-liter tot en met de krachtige 730 pk V8, drie gasmotoren Ė inclusief de 13-liter 410 pk motor en een breed programma asconfiguraties voor alle mogelijke toepassingen. Dit is het breedste programma dat Scania in haar 127 jarig bestaan op de markt heeft gebracht.

Het aanbod aan connected services completeert het aanbod. Hierbij speelt het Connected Vehicle programma een belangrijke rol. Middels de verbonden truck heeft de transporteur compleet inzicht in de prestaties van het voertuig via het Fleet Management Portal. Elke nieuwe truck is standaard voorzien van een Communicator die kosteloos te activeren is. De basisrapportage biedt al veel informatie. Om dit in de praktijk te kunnen tonen organiseerde Scania op de beurs demoritten voor genodigden.

 vergelijk dit product

sponsored links


technische specificaties *)
 Scania completeert het gamma NextGeneration Trucks en connected services
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Nooteboom MCOS-48-03V

Coca-Cola Belgium-Luxemburg voorziet zijn voertuigen van camerasysteem en objectdetectie

Coxx Hefboxx 3,5t 2.5 dCi 74kW / 88kW / 107kW

Drum SC200

Broshuis 3ABD-48/1

Broshuis 3AUD-44/2

DAF FTG XF510 SuperSpaceCab verlengd

MAN TGS 18.420 4x2 euro6 LX WB360

Volvo FH 420 4x2T euro6 Safety Truck

Renault Trucks D-Wide 380.19 WB350 - WB370 - WB390

Sortimo Globelyst laadruimte-inrichting voor Nissan NV200

Mercedes-Benz werkt aan Truck Wallet: truck met digitale portemonnee


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault Trucks



B.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens