Scania komt met nieuw type aandrijflijn: kleinere dieselmotor aangevuld met dubbele elektromotor

Scania komt met nieuw type aandrijflijn: kleinere dieselmotor aangevuld met dubbele elektromotor

Scania komt met nieuw type aandrijflijn: kleinere dieselmotor aangevuld met dubbele elektromotor. Hybride trucks kunnen zwaar werk aan in elektrische fluistermodus.

Waar elektrisch transport nodig is maar nog onhaalbaar, biedt Scania nu een ingenieuze tussenoplossing. De fabrikant biedt nu een dubbele elektromotor aan - de GE281 - die te combineren is met de 7 of 9 liter dieselmotor. Zero-emissie transport waar vereist, en hulp van de dieselmotor waar nodig. Dit kan zowel als hybride (laadt op tijdens rijden en remmen) en als Plug-in hybride (kan ook aan de laadpaal).

Scania kan zijn zware trucks voorzien van twee elektromotoren die een deel van het totale vermogen leveren. Dit houdt tevens in dat de truck met een lichtere dieselmotor toe kan. Hybridisatie, noemt Scania dat. Een brandstofbesparing tot 40% in stedelijke gebieden is geen probleem als je de elektromotoren lekker hun werk laat doen. De nieuwe technologie is beschikbaar voor trekkers en chassis in de Scania P, de Scania G en de Scania L.

Door twee elektrische motoren in een gemeenschappelijke behuizing te koppelen aan de Opticruise versnellingsbak (via een dubbele invoeras), creŽer je een elektrisch opgewekt continuvermogen van 230 kW. Voor een PTO-toepassing is de hulp van de dieselmotor niet meer nodig. En zo'n combinatie van lichte dieselmotor met twee elektromotoren biedt genoeg power om ook een geladen betonmixer met het verkeer te laten meekomen.

"De GE281 is iets nieuws in de zware vrachtwagenindustrie," zegt Fredrik Allard, Senior Vice President en Hoofd e-mobility bij Scania. "Met deze vierde generatie hybride vrachtwagens van Scania hebben we een punt bereikt waar hybrides kandidaten zijn voor een verscheidenheid aan toepassingen." Scania benadrukt dat de brandstof voor de DC07 of DC09 motor niet per se aard-diesel hoeft te zijn, ook biodiesel of plantaardige olie is mogelijk.

Scaniaís GE281 biedt 230 kW continu- en 290 kW piekvermogen, en een koppel van 2100 Nm. Hij heeft zes voorwaartse versnellingen en werkt zonder traditionele koppeling. Deze oplossing biedt ook uitstekende kruipsnelheid bij lage snelheden en de PTO kan worden ingeschakeld terwijl de vrachtwagen rijdt, zowel elektrisch als met verbrandingsmotor. De chauffeur kan kiezen uit diverse aandrijfmodi: zo kan hij volledig elektrisch rijden, of juist hybride waarbij de truck zelf de aandrijving regelt. Ook een power-modus is mogelijk: de elektromotoren geven dan tot 74 kW extra vermogen aan de dieselmotor.

De gebruikelijke rijfuncties blijven beschikbaar, zoals adaptieve cruise control met actieve voorspelling en snelheidsregeling bergafwaarts. Een andere grote verbetering met deze oplossing is dat de energie-terugwinning tijdens het vertragen ook continu is.

De PHEV heeft een geÔnstalleerde accucapaciteit van 90 kWh (3 x 30 kWh accu's), terwijl de HEV-versie ťťn 30 kWh accu heeft. De PHEV kan in 35 minuten volledig worden opgeladen met een gelijkstroomlader van 95 kW. Een hybride vrachtwagen met een kleinere motor Ė van DC09 tot DC07 Ė zal een laadvermogen hebben dat 250 kg hoger is in vergelijking met de versie met een verbrandingsmotor; de hybride zal slechts een nettogewicht van 750 kg toevoegen, terwijl een ton extra gewicht is toegestaan voor elektrische voertuigen in de EU.

Allard: "Wij zijn ervan overtuigd dat dit soort vrachtwagens uiteindelijk worden vervangen door elektrisch aangedreven voertuigen. Maar totdat lange elektrisch aangedreven reeksen en relevante oplaadinfrastructuren in alle markten beschikbaar zijn, is er in dit decennium zeker een venster voor hybriden."

Ema Ceco, Product Manager e-mobility. "Deze nieuwe aandrijflijnen bieden een oplossing voor emissieloze zware toepassingen. Een Scania L 280 6x2*4 PHEV zou bijvoorbeeld een perfecte stadskipper zijn in dichte stedelijke gebieden; volledig in staat om in elektrische modus te werken waar nul emissies en geluidsniveaus onder 72 dB vereist zijn."

De hybride Scania's met enkele elektromotor die enkele jaren geleden werden geÔntroduceerd, blijven gewoon leverbaar.

 vergelijk dit product

technische specificaties *)
 Scania komt met nieuw type aandrijflijn: kleinere dieselmotor aangevuld met dubbele elektromotor
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Pacton City X-press TBD 122 korte city-oplegger

HOBUR RMO-tankaanhangwagen

LZV-wetgeving: de stand van zaken

Scania - Van Beurden R500 B 6x2*4 koelwagen

Volvo FMX 330 4x4

Volvo FL 4x2 Crewcab euro6

OBU voor Belgische tol voor bestelwagens

Van Eck ECKstreme Multitemp ó dubbeldeks koeltrailer met twee temperatuurzones

Krone Mega Liner 880er

Vako Vakov

HTF HZO 42 geisoleerde oplegger

Scania - Lamberet - Carrier Zero Emission Distributiecombinatie

Renault Trucks komt met nieuw zuinigheidsoffensief voor D- en C-modellen

Burg - Vako Containerchassis met kipframe

Krone 20 ft containerchassis

H&W HWTPAP24 ó drie-assige ballast-aanhanger

Aluvan MiroVan

Coxx X-Low XR 6.2-60 88 kW (107 kW)

Renault Trucks D-Wide 380.19 WB350 - WB370 - WB390

Scania: aandeel van H2-trucks zal voorlopig beperkt zijn door ongunstige energie-eigenschappen


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucksavailable

available
Renault Trucks
available

available

available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
available