Renault Trucks start offensief in de construction markt

Renault Trucks start offensief in de construction markt

Renault Trucks start offensief in de construction markt. Renault Trucks K geschikt als zandhaas, met kruipversnelling en tientons vooras.

Renault Trucks Nederland wil de K-serie (de heavy duty off-road truck) populairder maken. In samenwerking met Veldhuizen zijn vier basismodellen ontwikkeld specifiek voor de Nederlandse markt: een 10x8 kipperchassis, een 8x4 kipperchassis, een 8x4 chassis voor een laadkraan en een 8x4 widespread 43 tons chassis. Vanmiddag vond in Rotterdam de aftrap plaats van dit initiatief, in gezelschap van de Renault Trucks-directie, dealers, transport-journalisten en diverse klanten.

Renault heeft een flinke achterstand op andere merken. Het marktaandeel in off-road trucks is slechts 0,3%, met 3 verkochte trucks per jaar. Ter vergelijking: in 2021 verkocht Wierda 11 eenheden, DAF 131, Ginaf 28, Scania 184, Iveco 12, MAN 128, Mercedes 146 en marktleider Volvo Trucks 254. De ambitie van Renault Trucks is om in 2025 op 40 verkochte trucks in dit segment te zitten. Het is niet de bedoeling dat dit ten koste gaat van zusterbedrijf Volvo Trucks: "Wij zitten in een iets ander segment. De Renault K moet je meer zien als een werkpaard die 's ochtends het zand ingaat en er 's avonds weer uitkomt," aldus account manager special vehicles Hein Dekkers.

De reden van het slechte marktaandeel is dat andere merken configuraties hebben die het beter doen in Nederland, waar maximaal 50 ton gvw is toegestaan. Zo kun je hier rijden met vijfassers tot 50 ton gvw, en een widespread vierasser tot 43 ton gvw. Dit wijkt af van de maximale gewichten in Europa (40 ton gvw).

De samenwerking met Veldhuizen brengt hierin verandering. De hierboven genoemde vijf- en vierassers liggen al op de ontwerptafel met alle benodigde specificaties, en er zijn enkele demovoertuigen in aanbouw.

Belangrijk is verder dat de Renault K nu af-fabriek kan beschikken over enkele belangrijke opties voor off-road gebruik, zoals een kruipversnelling en een tientons vooras. "Tot nu toe was dat negen ton, waar andere merken al wel een tientons vooras hadden. Die laatste ton laadvermogen is vaak beslissend voor klanten." De Renault K heeft een extra stevig chassis, en is leverbaar met een elf liter diesel (380, 430 of 460 pk) of de 13 liter diesel (440, 480 of 520 pk).

De nieuwe K-modellen kunnen vanaf nu besteld worden bij de dealers, en worden vanaf 2023 uitgeleverd. (10 mei 2022)

 vergelijk dit product

technische specificaties *)
 Renault Trucks start offensief in de construction markt
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Terberg Techniek X-Track hydraulische wielaandrijving

VDO DTCO 4.0 digitale 'slimme' tachograaf

Stam Obdam ó Volvo FM 8x2 vůůr en na spuitwerk

Volvo I-Save biedt nu brandstofbesparing tot 10%

Volvo FL 4x2 Crewcab euro6

Scania - Schmitz Cargobull S500 LZV-combinatie

Mercedes-Benz Actros 2858 LS 6x4

Scania 25P 6x4 trekker 540-700 pk

Goldhofer CargoPlus ó lage banden met hoge belastbaarheid

Volvo FH16 750 6x4T

Nebu Transport Services Bulkaangiftes BTW Duitsland

Renault Trucks D-Access Narrow-Track 6x2

Volvo dode hoek camera

KŲgel Light plus

Broshuis E-2190/20 Eco-laadklep

TRABO Stalen palletkist

DAF CF 460 FAX

Renault Kangoo Express 1.2 Energy TCE115 (85kW)

Langendorf X-Lite

GS OI-170-2700 CK kippend containerchassis.


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucksavailable

available
Renault Trucks
available

available

available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
available