Renault Trucks E-Tech T — 4x2 trekker — elektrische aandrijving

Renault Trucks E-Tech T — 4x2 trekker — elektrische aandrijving. Trekker, 4x2, elektrische aandrijving, vermogen 490 kW, max. schoteldruk 7397 kg.

Renault Trucks heeft zijn nieuwe elektrisch aangedreven opleggertrekker gepresenteerd: de E-Tech T.

Deze truck beschikt over drie parallel gemonteerde elektromotoren, gekoppeld aan een standaard Renault Trucks OptiDriver versnellingsbak, waarvan zes (in plaats van twaalf) gangwissels worden gebruikt. Het maximum vermogen bedraagt 490 kW / 660 pk. Dit is voldoende voor 44 ton combinatiegewicht, in Nederland tot 50 ton.

De E-Tech T trekker kan worden besteld met 5 of 6 Samsung accupakketten. Deze kubusvormige pakketten zijn links en rechts aan het frame gemonteerd. De wielbasis is (ten opzichte van de dieselversie) met 10 cm verlengd tot 390 cm, om ruimte te bieden aan de accu's en om de gewichtsverdeling te verbeteren.

De E-Tech T 4x2 trekker is 2500 tot 2750 kg zwaarder dan de diesel. Dit resulteert in een lagere maximale schoteldruk. Binnenkort worden ook een 6x2 en 6x4 trekker in E-Tech leverbaar, hiermee kunnen zwaardere opleggers worden vervoerd. De truck heeft standaard rondom luchtvering, vanwege het comfort en het hogere gewicht. Diverse soorten PTO's zijn mogelijk: mechanische PTO vanaf de versnellingsbak, elektromechanische PTO en elektrische PTO.

De maatvoering is net even anders als bij de diesel Renault T trekker. Naast de extra 10 centimeter tussen de vooras en de achteras, is de voorzijde 11,5 centimeter langer, doordat de grille wat naar voren uitsteekt. Dit om de aerodynamiek te verbeteren. Daarmee wordt de totale lengte van deze trekker ongeveer 642 cm. Met een standaard ISO trailer overschrijdt een trekker-oplegger combinatie dan de maximaal toegestane lengte met 10,5 cm, maar dit is toegestaan volgens EU-wet 2015/719. Op de typeplaat wordt dat ook vermeld om misverstanden bij controlerende instanties te voorkomen.

Renault Trucks heeft een nauwkeurige inschatting gemaakt van de actieradius. Met een volle batterijlading (6 accu's) kan de trekker (afhankelijk van het totale gewicht van de combinatie) 260 tot 355 km afleggen. Met 5 accu's is dat 215 tot 290 km. Dit zijn getallen onder voorbehoud. Vlakheid van het terrein, rijgedrag van de chauffeur en de buitentemperatuur hebben invloed.

Het zijn mooie waarden maar gezien de afwezigheid van openbare laadstations, niet genoeg om onvoorbereid op pad te gaan. Er moet dus gepland worden, en zoals bekend helpt Renault Trucks zijn klanten hierbij, met een analyse vooraf, advies over laden en plannen en monitoring als het zero emission transport daadwerkelijk gaat plaatsvinden. De klant koopt een servicecontract, met onder andere garantie voor de levensduur van de batterijen, assistentie, up-to-date routeplanning, chauffeurstraining, software-updates, serviceplanning, op afstand bewaking van vitale functies, en sleephulp mocht het misgaan. Renault Trucks is zo sympathiek om te komen afslepen als je per ongeluk strandt met een lege batterij - maximaal twee keer.

De chauffeur installeert een App op zijn smartfoon. Die geeft hem gemoedsrust over laadniveau, verbruik, overgebleven bereik, verloop van het laadproces, en hij kan zelfs op afstand de cabineverwarming aanzetten voordat hij gaat rijden. Dat is trouwens niet uit comfort maar omdat de energie dan van de walstroom komt in plaats van uit de truckbatterij.

Dashboard en stuur van de T-series zijn gemoderniseerd met veel technische informatie op het display, bedieningsknoppen op het stuurwiel en een extra display voor entertainment, routeplanning, comfortfuncties en cameradisplay. Eventueel met airbag in het stuur.

De verkoop is reeds van start gegaan, de productie van de trucks start nog dit jaar. Begin 2024 vinden de eerste leveringen plaats. (14 september 2023)

 vergelijk dit product

technische specificaties *)
 Renault Trucks E-Tech T — 4x2 trekker — elektrische aandrijving
modeljaar   2024 -  
motortype   3 parallelle elektromotoren 
max. vermogen   490 kW
max. koppel   2400 Nm
aantal versnellingen   6 (OptiDriver) 
automaat leverbaar   standaard 
aandrijving   achteras 
bandenmaat   385/55 - 315/70 R22.5 
aantal banden  
asconfiguratie   4x2 
wielbasis   390 cm
massa leeg   10603 kg
eigen gewicht op vooras   6354 kg
eigen gewicht op achteras   4249 kg
gvw (max. toelaatbare massa)   18000 kg
max. asbelasting voor   8000 kg
max. asbelasting achter   technisch 13000 kg
max. schoteldruk   7397 kg
max. treingewicht   50000 kg
lengte   642,6 cm
breedte   250,4 cm
hoogte   360.3 cm
chassishoogte   95,1 cm
schotelhoogte   110 cm
type cabine   slaap 
opmerkingen   luchtvering rondom standaard. 11,5 cm verlenging voor aerodynamiek. 
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Polyfont — Ecofont

Renault Trucks C19.430 — 4x2 chassis

DAF - Van Eck FAN CF370

Carrier levert koelmachines aan 2W Logistiek

Humbaur Flexbox

Scania S500 6x2 chassis

Gray and Adams GA2SS/7 — korte multitemp koel/vriestrailer

Vogelzang VO2-STG-15-36-STN — stenentrailer

Volvo I-Save biedt nu brandstofbesparing tot 10%

DAF CF 480 FAD Construction 10x4/6

Mercedes-Benz eVito L1 / L2 / L3

Van Eck Urban ECKO CO2MBI met korte en langere oplegger

D-Tec Combitrailer CT-60-05D deelbaar containerchassis

Brigade Sidescan

Maxus eDeliver3 chassis-cabine

Fiat Ducato Maxi L3H2 CNG Natural Power 100kW 3,5t

Kögel Cargo Rail

Nooteboom MANOOVR MPL met 80 tons opritten

Krone Mega Liner Variofloor

Volvo FH LNG 420


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Motoc
available
Seminautic
Schmitz Cargobull
available
Renault Trucks
available

available
available
available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
available