Renault Trucks president Blin ziet geen toekomst in LNG

Renault Trucks president Blin ziet geen toekomst in LNG. De toekomst ligt in elektrische aandrijving; voorlopig is de dieselmotor nog volop in ontwikkeling.

De toekomst is aan de elektrische truck, maar dieseltrucks zullen er nog vele jaren zijn. Dat zei Bruno Blin, president Renault Trucks, donderdag 14 maart bij de presentatie van de resultaten over 2018 van Renault Trucks. Blin ziet geen grote toekomst voor LNG - hij denkt dat deze brandstof een "tussenoplossing" is in de energietransitie. Wel denkt hij dat CNG (gecomprimeerd aardgas) een beperkte rol zal spelen bij distributietrucks. Voorlopig blijft Renault Trucks nog investeren in het zuiniger maken van dieselmotoren. De T-serie krijgt een update die 3% besparing zal opleveren. De D-serie kan een besparing van 7% tegemoet zien.

Renault Trucks komt dit jaar met diverse aankondigingen van elektrische aandrijvingen in trucks. Als eerste een chassis voor vuilniswagens. Het bedrijf heeft overigens al sinds 2010 ervaring met elektrische voertuigen. Volgens Blin "staan we nog maar aan het begin van de ontwikkeling van elektrisch aangedreven voertuigen." In waterstofaandrijving ziet hij weinig toekomst. Op het gebied van autonoom rijdende trucks is Blin ronduit sceptisch. "Of dat zal gebeuren hangt vooral af van de acceptatie van overige weggebruikers."

Desgevraagd zegt Blin niet wakker te liggen van een nieuwkomer als Tesla dat plannen heeft de Europese truckmarkt te veroveren met zijn elektrische truck. "Het gaat niet alleen om techniek. Dit is een mensen-business. Onze klanten hebben een ondersteunende netwerk nodig dat ze continuÔteit biedt en maatgesneden oplossingen. Dat stamp je niet in een weekend uit de grond."

 vergelijk dit product

technische specificaties *)
 Renault Trucks president Blin ziet geen toekomst in LNG
opmerkingen   uit: persconferentie te Lyon op 14 maart 2019 
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Coca-Cola Belgium-Luxemburg voorziet zijn voertuigen van camerasysteem en objectdetectie

TANS Talis nu geschikt voor papierloos transport

Thermo king X430 LS

Gardner Denver Drum Hydrapak 3

Fliegl TPS118

DAF FAD CF Construction 8x4 euro6

DAF LF 220 FT 4x2 Day Cab 164kW / 186kW / 208kW

Stasse Transporttechniek Ballast-aanhangwagens

Volvo I-Save pakket op FH D13TC-motor

Wuellhorst Koel-citytrailer 12 meter

Scania R410 4x2 trekker

Passagiersbussen binnen een week omgebouwd van diesel naar electro


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault TrucksB.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens