Renault Trucks komt met nieuw zuinigheidsoffensief voor D- en C-modellen

Renault Trucks komt met nieuw zuinigheidsoffensief voor D- en C-modellen

Renault Trucks komt met nieuw zuinigheidsoffensief voor D- en C-modellen. Door diverse aanpassingen kunnen de D, de D-Wide en de C 2,3m tot 10% brandstof besparen.

Renault Trucks zet een nieuwe stap naar een gunstiger brandstofverbruik voor de dieseltrucks in de D-, D-Wide en C 2,3 meter klassen. Door optimalisering van de motor, een nieuwe versnellingsbak en een brandstofbesparingspakket (Fuel Eco+) gaan de Renault Trucks D, D Wide en C 2,3 m modeljaar 2023 maximaal 10% minder diesel gebruiken.

De modellen jaar 2023 van de Renault Trucks D Wide en C 2,3 m worden uitgerust met de nieuwe DE11-motor. Deze nieuwe generatie Euro VI step E-motor van Renault Trucks heeft een vernieuwd design van de zuigers en nieuwe injectoren. Hiermee wordt de ingespoten diesel beter vermengd met lucht en is de verbranding beter.

Om het rendement te verbeteren heeft Renault Trucks ook aandacht besteed aan de vermindering van de wrijvingsverliezen: drijfstangen, zuigers en krukas zijn opnieuw ontworpen en de cartergasregulatie is geoptimaliseerd. Er is ook een nieuwe turbocompressor met een vernieuwde hoogwaardige lagering waardoor de weerstand verminderd en de reactietijd wordt verbeterd. Ook is er een nieuwe oliepomp geÔntroduceerd met een variabel debiet en een nieuwe hoogwaardige olie met lage viscositeit. Ten slotte heeft Renault Trucks gekozen voor een geoptimaliseerd nabehandelingssysteem en een nieuwe motorregelunit.

De Renault Trucks D Wide en C 2,3 m zijn ook uitgerust met de Optidriver-versnellingsbak van de nieuwe generatie. De Eco-modus is een schakelprogramma gericht op laag verbruik.

Dan is er de kleinere Renault Trucks D, met 5- en 8-liter motoren. Ook hier verbeteringen: een nieuwe versnellingsbak met 8 versnellingen, genaamd Optishift. Deze volautomatische versnellingsbak biedt meer rijcomfort, een beter rijgedrag bij lage snelheden en een lager brandstofverbruik. De nieuwe automatische Optishift-versnellingsbak is als optie verkrijgbaar op de 4x4 Renault Trucks D. De Eco-modus is eveneens als optie verkrijgbaar voor een nog lager brandstofverbruik.

En ook voor de D zorgt het optionele Eco+ Fuel Pack voor extra brandstofbesparingen. Totale potentiŽle besparing is 9%.

Al deze distributiemodellen van Renault Trucks zijn voor 2023 bovendien verbeterd qua veiligheid en comfort.

Ze zijn uitgerust met het BirdView-systeem: vier buiten het voertuig geplaatste camera's geven een panoramisch zicht in real time op een 7" LCD-scherm. Zo heeft de chauffeur een volledig overzicht van de omgeving in ťťn enkel beeld en zonder dode hoeken, wat het risico op aanrijdingen verkleint.

Voor een perfect visueel comfort aan boord werd het interieur van de Renault Trucks D, D Wide en C 2,3 m vernieuwd. De stoelen, bedden en banken zijn bekleed met een nieuwe stof, in overeenstemming met het nieuwe harmonische design van de cabine, en de bedieningsknoppen hebben een nieuwe witte achtergrondverlichting.

 vergelijk dit product

technische specificaties *)
 Renault Trucks komt met nieuw zuinigheidsoffensief voor D- en C-modellen
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Pacton Container X-Press 40ft containeropleggers

Coxx X-Low chassis voor bloemenbak

Scania R410 4x2 trekker

Bott - Mercedes-Benz Sprinter commandovoertuig

DAF XF 450 FAN Silent

Renault Kangoo Express 1.2 Energy TCE115 (85kW)

Subco Multi inzetbare opklapbare legborden.

Meusburger 2-assige dieplader met huif en schuifdak

MAN TGL 12.250 4x2 chassis

Fiat Doblo Cargo Work Up 1.6MJ 77kW

Scania P360 CP17 Light 4x2 trekker

Pacton Chassis X-press 3-assig onderstel met 1 stuuras

Schmitz S.KO 24/L-13.4 FP 45 Cool PIEK twee compartimenten

VDO DLK Pro Download Key

Meusburger Korte Coiltrailer

Transics TX-DOCSCAN

Aluminium profiel voor zij-afscherming

Autoverzekering bij een nieuwe auto: Verander je van verzekeraar bij aankoop van een nieuwe auto?

WAP / Orlandi Onderbouwkoppeling met vangmuil

Nooteboom OVB-65-04V(ZT)


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucksavailable

available
Renault Trucks
available

available

available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
available