Renault Trucks in 2020: Crisismanagement werpt zijn vruchten af

Renault Trucks in 2020: Crisismanagement werpt zijn vruchten af

Renault Trucks in 2020: Crisismanagement werpt zijn vruchten af. Renault Trucks heeft het pandemie-jaar knap doorstaan: klanten tevreden, orders stijgen.

Net als veel andere truckfabrikanten heeft Renault Trucks (onderdeel van de Volvo Group) een bizar jaar achter de rug. Maar ondanks de moelijke omstandigheden kan men opgelucht ademhalen. Crisismanagement heeft gewerkt. De focus tijdens de corona-pandemie lag op veiligheid en klanttevredenheid. Zo werden alle fabrieken een maand gesloten en aangepast aan de nieuwe situatie - met als resultaat dat er geen enkele besmettingscluster is geweest. Negentig procent van de dealerbedrijven kon met aangepaste maatregelen open worden gehouden. En klanten werden gesteund in de lastige periode, bijvoorbeeld door coulance bij afbetalingen toe te passen.

Zijn alle problemen voorbij? Oh nee. Corona is in heel Europa in zeker in Frankrijk nog te dominant de transportmarkt aan het beÔnvloeden. En de Volvo Group verwacht het tweede kwartaal van 2021 zijn fabrieken twee tot vier weken te moeten sluiten omdat er te weinig microchips zijn.

Renault Trucks is natuurlijk marktleider in Frankrijk, met een stabiel marktaandeel van zo'n 28%, ook in 2020. Opmerkelijk is dat het aantal orders voor nieuwe trucks in het laatste kwartaal van 2020 fors toenam: 40% meer dan in Q4 van 2019. En internationaal scoorde Renault Trucks goed, met een omzetstijging van 16%. Dankzij onder andere een sterk aantrekkende markt in Turkije en in Algerije, waar een nieuwe assemblagefabriek in gebruik werd genomen.

Meer zuidelijk in Afrika is Renault Trucks ook behoorlijk actief en maakt men het de concurrentie uit AziŽ lastig. In Afrika koopt men graag tweedehands trucks en Renault heeft in Bourg-en-Bresse een speciale fabriek om oude trucks totaal op te frissen tot bijna-nieuwe. Uit die fabriek rollen zelfs speciale modellen, zoals de Renault Trucks T X-Port en T X-64, en een extra veilige K, de Renault Trucks K Safety Edition. De stijging van het aantal verkochte second-hand trucks bedroeg 9%. Hoezo lastig jaar?

Hoopvol is ook de ontwikkeling van elektrische trucks. Op dit moment kun je elektrisch aangedreven Renaults bestellen met gvw's van 3,1 tot 26 ton, zeg maar het distributiesegment. Vanaf 2023 is de complete range leverbaar met elektromotor Ťn een acceptabele actieradius. Bouw en lange-afstandstransport worden dan ook bediend. Vanaf 2040 wil Renault alleen nog maar CO2-neutrale trucks produceren. Overigens verwacht topman Bruno Blin dat dat voor 1/5 deel nog verbrandingstrucks zijn - maar dan rijdend op biobrandstof. Om de verkoop van elektrotrucks te stimuleren richt Renault een nieuw bedrijf op dat samen met partners de klanten voorziet van de nodige adviezen en infrastructuur.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Renault Trucks in 2020:.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

technische specificaties *)
 Renault Trucks in 2020: Crisismanagement werpt zijn vruchten af
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


CitroŽn Jumper L3H2 / L3H3 3,5t 88kW (115kW)

Volvo USA presenteert elektrische VNR

Mercedes-Benz Actros 2448 LS 6x2 Midlift

Heiwo - Scania - Carrier - AddVolt ó Elektrische / hybride koelcombi minimaliseert de uitstoot bij bevoorrading McDonalds

KŲgel Port 45 Multiplex

Renault Trucks D12 210E6 Low Light

Polypan Side wall panels for double deck trailers

Volvo FH LNG 420

Broshuis Containerchassis heavy duty

Hertoghs dubbel / drievoudig laadvloersysteem

DAF LF 220 FT 4x2 Day Cab 164kW / 186kW / 208kW

BAWER RVS gereedschapkisten

Autoverzekering bij een nieuwe auto: Verander je van verzekeraar bij aankoop van een nieuwe auto?

T Rent T'railer

Universeel afstandsbediening voor laadklep

Terberg YT 203 H2 ó draait test in de Waalhaven

Aluminium tank DAF LF vervangt de stalen brandstoftank

VDO TIS-Web Starterkit

Scania R500 8x2/*6

Nooteboom - HIAB MCO-58-03V / XS 550 dieplader met kraan


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucksavailable

available
Renault Trucks
available

available

available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
Truck Door Service
available