Overheid stimuleert elektrisch rijden met subsidie voor elektrische bestelauto

Overheid stimuleert elektrisch rijden met subsidie voor elektrische bestelauto

Overheid stimuleert elektrisch rijden met subsidie voor elektrische bestelauto. Hoe ziet de toekomst van het wagenpark van de bedrijfswagen eruit?

Iedere dag rijden er talloze bedrijfswagens rond op de Nederlandse wegen. Veel van deze bedrijfswagens rijden nog op brandstof, en daar wordt zo langzamerhand een stokje voor gestoken. Het wordt namelijk steeds meer gestimuleerd om te kiezen voor een elektrische bedrijfswagen. Meer over de toekomst van de bedrijfswagen lees je hieronder.

Subsidie elektrisch rijden
Al die bedrijfswagens die nog rijden op brandstof, stoten bij elkaar heel wat CO2 en schadelijke stoffen uit. De overheid probeert werkgevers en werknemers daarom zo veel mogelijk te stimuleren om te kiezen voor elektrisch. Hoe ze dat doen? Zo is er onder andere een subsidie voor emissieloze bedrijfsautoís beschikbaar gesteld. Deze subsidie wordt afgekort ook wel de SEBA genoemd. Deze subsidie houdt in dat ieder bedrijf 5000 euro kan krijgen wanneer er wordt gekozen voor een nieuwe elektrische auto. Redenen genoeg dus om een elektrische bedrijfswagen te kopen of te leasen. Een bedrijfswagen lease je al heel eenvoudig.

Bpm gaat veranderen
Wanneer jij vandaag de dag rondrijdt in een bestelwagen op grijs kenteken ťn die rijdt op brandstof, hoef je hier geen bpm voor te betalen als je de auto voor ten minste tien procent gebruikt. Vanaf 2025 is dat echter wel het geval. Hoeveel bpm je vanaf dat moment voor jouw bestelbus moet betalen, wordt gebaseerd op het aantal CO2 dat de bus uitstoot. Deze bpm zou je kunnen omzeilen door te kiezen voor een elektrische bedrijfswagen. Anders moet je namelijk 66,91 euro voor ťťn gram CO2 betalen.

De komst van emissievrije zones
Er zijn al een aantal steden in Nederland waar sommige dieselautoís niet meer mogen komen. Dit allemaal om de uitstoot van CO2, roet en andere schadelijke stoffen te verminderen in de grote stad. Maar hier blijft het niet alleen bij. Vanaf 2025 moeten namelijk maar liefst dertig Nederlandse steden een emissievrije zone hebben. In deze zones zijn niet alleen dieselautoís maar ook benzineautoís niet meer welkom. Wanneer jij voor jouw werk vaak in een bestelwagen steden moet bezoeken, is het slim om hier eens bij stil te staan en wellicht een elektrische auto te kopen of te leasen. Een elektrische auto lease je al binnen een paar stappen.

De toekomst van de bedrijfswagen
De toekomst van de bedrijfswagen op brandstof ziet er dus niet heel rooskleurig uit. Het duurt waarschijnlijk niet lang meer voordat er vaarwel wordt gezegd tegen brandstofautoís. Wanneer het tijd is voor een nieuwe bedrijfswagen is het dus zeker slim om na te denken over een elektrische variant.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Overheid stimuleert elektrisch rijden.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 Overheid stimuleert elektrisch rijden met subsidie voor elektrische bestelauto
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Boerstal Transport uit Haps neemt MendriX TMS in gebruik

DAF Trucks nieuwe cabine XF en CF / HVAC klimaatbeheersing / Exclusive Line

Volvo Trucks levert 32 FHs met I-Save aan Hessing Logistiek

Nooteboom MCO-58-05V(V)

Mercedes-Benz e-Econic

Schmitz Cargobull S.CS mega ferry-oplegger

Mitsubishi L200 2.4 DI-D turbodiesel 4WD 133 kW ClubCab Aannemersuitvoering

Krone Huckepack schuifzeiloplegger

Fiat Ducato Maxi Cabine Aandrijving L1 4,0t 110kW

Langendorf ISOXX

VDO M1N1 Adaptor

Pacton Huifgesloten semi-dieplader

KŲgel SKH24 ó Boxoplegger met geisoleerd dak

Easyloader Laadklep voor bestelwagens

Nooteboom OVB-95-07 ó ballast oplegger

SOR Iberica SP71

Gray and Adams GADD 3T/4 dubbeldeks oplegger

Sem eenstangs trailersturing

Carrier Maxima 1300

GEJE Truck Hydraulics bouwt nieuw onderkomen in Joure


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucksavailable

available
Renault Trucks
available

available

available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
available