Onrust in haven van Rotterdam; TLN komt in actie

Onrust in haven van Rotterdam; TLN komt in actie

Onrust in haven van Rotterdam; TLN komt in actie. Het is stil in Rotterdam. Containervervoerders maken zich zorgen. En er dreigen lege schappen.

De crisissituatie in de Rode Zee zorgt voor een laag werkaanbod in de haven van Rotterdam. Er komen minder schepen binnen. Veel schepen uit AziŽ mijden het Suezkanaal en varen rond Kaap de Goede Hoop. Een omweg van tien dagen.

Er zijn minder containers om te trucken. "Vroeger had ik werk van vroeg tot laat en konden we nauwelijks alles wegkrijgen. Nu ben ik iedere middag vroeg thuis omdat er niks te doen is. En als we niet rijden, verdienen we ook geen geld," zegt een containertrucker. Hij en veel van zijn collega's zijn ZZP-er. Als er geen ritjes zijn, wordt er ook niks verdiend.

Zijn collega vult aan: "Het parkeerterrein van mijn chassisverhuurder staat hartstikke vol. De Oostblokkers zijn na de kerst thuisgebleven. Vanochtend kwam ik op een terminal, er stond voor het eerst geen wachtrij. Integendeel, ze stonden op mij te wachten. Een ongekende situatie."


advertentie
Bedrijfsauto catalogus

Is het een tijdelijke dip? "Als die schepen na die omweg aankomen, zal het werk heus wel weer toenemen. Maar ik vrees dat het niet meer wordt zoals vroeger. De neergaande lijn in Rotterdam is al een jaar aan de gang. Terwijl het in Antwerpen steeds drukker wordt. Ze richten zich daar meer op kleinere schepen."

Ondernemersorganisatie Transport en Logistiek Nederland krijgt veel vragen van leden die te maken hebben met deze problemen. Woordvoerder Raymond de Jong: "Goederen komen later binnen in de Haven van Rotterdam. Onze leden ervaren een toename in het aantal vragen hierover van eindklanten. Schappen in de winkel dreigen hierdoor leeg te raken. Ook andere goederen worden schaars. We volgen de situatie nauwlettend en overleggen hierover met onze partners."


advertentie
Volvo Trucks

Tot ergernis van veel transporteurs heeft ECT dit moment uitgekozen om een reorganisatie aan te kondigen. Ook vakbond FNV Haven is daarover woedend. "Er verdwijnen banen, terwijl het werk straks weer toeneemt. De mensen die blijven worden gedwongen om over te werken. Typisch Chinees beleid." ECT is recentelijk overgenomen door het Chinese conglemeraat Hutchison. Ook deze overname veroorzaakt nervositeit. Wat gaan de nieuwe eigenaren doen? Gaat het uitsluitend om winstmaximalisatie?

Transport en Logistiek Nederland is in gesprek met de terminals. "Met ECT voeren we intensief overleg waarin we de belangen van de wegvervoerders goed vertegenwoordigen. Langere doorlooptijden willen we als sector voorkomen. Dit is natuurlijk vreselijk voor onze branche. We hebben momenteel geen compleet beeld van de gevolgen van de reorganisatie of de impact ervan. We zullen met ECT in overleg blijven om de negatieve gevolgen voor onze sector zoveel mogelijk te beperken." (15 januari 2024)


advertentie
Schmitz Cargobull overzicht

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Onrust in haven van Rotterdam;.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

sponsored links


technische specificaties *)
 Onrust in haven van Rotterdam; TLN komt in actie
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Langendorf SKS-HS

Volvo FH16 750 6x2T VLA

Chereau Airshutter-C

Volvo FMX 330 Crewcab 4x2 / 4x4

Goldhofer THP/SL ó 16-assige modulecombinatie voor lading tot 300 ton

Wielton gaat zijn opleggers volgen met TX-Trailerpulse

Scania P360 CB8x4 MHZ betonmixer

DAF XD is nieuwe distributietruck en opvolger van de CF

CairgoBag Superflow stuwsysteem

Klimaatplannen EU ó laadstations voor elektrische trucks ó dieselprijzen omhoog ó alleen nog bestelwagens zonder CO2-uitstoot

Iveco Daily 35C17 chassis cabine

Wecon Coilbrug

Broshuis 2City

DAF FA CF230 4x2 chassis

Mercedes-Benz MirrorCam

Hyzon gaat 1500 waterstoftrucks leveren aan Nieuw-Zeelands bedrijf

Scania - Lamberet - Carrier Zero Emission Distributiecombinatie

Baer Cargolift BC2500 R4T PIEK ondervouwklep

Van Eck Opleggers met gestuurde assen

Transporteurs met TANS-software kunnen verstoringen op de weg meenemen in de planning


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


ADVERTENTIES

DAF Trucks


available
available
Seminautic Truckmatras
Schmitz Cargobull
available
Renault Trucks
available

available
De Techograaf-specialist
available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
Motoc
available