Nooteboom MWT-XL Mega Windmill Trailer

Nooteboom MWT-XL Mega Windmill Trailer. Windmill transporter voor windmolendelen tot 6300 mm diameter.

Ter Linden Transport uit Doetinchem heeft als eerste de nieuwste MWT-XL Mega Windmill Trailer in ontvangst genomen, bestaande uit een 4-assige Jeepdolly met Liftadapter en een 7-assige naloopdolly met Liftadapter. Nooteboom speelt met dit model in op de trend dat windturbines steeds groter worden. De XL is geschikt voor torendelen met een diameter tot 6,3 meter.

Met de MWT-XL richt Nooteboom zich vooral op het vervoer van torendelen met grote diameter. Belangrijke voordelen zijn lage onderhoudskosten, gunstige aanschafprijs en het grote bedieningsgemak. Daarnaast kan het geringere gewicht en de kortere combinatielengte voordelen bieden in het verkrijgen van ontheffingen binnen Europa.

De grotere diameters van de torendelen stellen hogere eisen aan het voertuig. Zo is het zwaartepunt van de geladen trailer hoger naarmate de lading een grotere diameter heeft. Een grotere stabiliteit is daarom noodzakelijk.

De grootste verandering is doorgevoerd bij de luchtgeveerde naloopdolly. Zo is de breedte van de 7-assige naloopdolly vergroot naar 2.840 mm. Daarnaast is de molenbesturing van de naloopdolly aangepast en is de bediening gebruikersvriendelijker geworden. De nieuwe besturing, die gebaseerd is op het besturingsprincipe van de Nooteboom Ballasttrailer met countersteering, draagt eveneens bij aan een hogere stabiliteit, betrouwbaarheid en bedieningsgemak. Tevens is de rechtuit-stabilisatie op de besturing verhoogd door het plaatsen van een extra luchtbalg. "We hebben deze nieuwe uitvoering uitgebreid getest en we kunnen zeggen dat we hiermee een nieuwe norm zetten voor het transport van dergelijke grote objecten," aldus de fabrikant.

Verhoging van bedieningsgemak, veiligheid en efficiŽntie zien we ook terug in de manier waarop de torendelen aan de Liftadapters van de MWT-XL worden gekoppeld. Waar voorheen de chauffeur naar boven moest klimmen voor het koppelen en aansluiten van het torendeel, is dit nu niet meer nodig. Na het instellen van het bovenste drukpunt van de adapter, kan de chauffeur nu vanaf de grond heel precies en in veel kortere tijd het torendeel aan de Liftadapters koppelen en borgen met behulp van de afstandsbediening.

Het ontwerp en de constructie van de verstelbare Liftadapters, zorgen ervoor dat deze Liftadapters een eigen gewicht hebben van ca. 7 ton. De klemverbindingen van de Liftadapters zijn hydraulisch traploos instelbaar op de diameter van het torenelement tot maximaal 6300 mm. Het aan- en afkoppelen van het torendeel is eenvoudig, omdat de Liftadapters met de afstandsbediening in alle richtingen bewogen kan worden. Hetzelfde geldt voor het kortkoppelen (voor de retourrit) van naloopdolly aan jeepdolly.

De Mega Windmill Trailer heeft een geweldige wendbaarheid. Dit wordt mogelijk gemaakt omdat de bestreken baan bepaald wordt door de afmeting van de toren en niet door het stuurgedrag van het voertuig. De Liftadapter aan de voorzijde van de combinatie is via een draaischamel verbonden met de jeepdolly en aan de achterzijde via een draaischamel verbonden met het besturingssysteem van de naloopdolly. Daarbij is het mogelijk om de lading ten opzichte van de jeepdolly en naloopdolly in een hoek van ca. 80 graden te draaien. Het maken van zeer scherpe, nagenoeg haakse en smalle bochten wordt hiermee mogelijk gemaakt. Daarnaast kan de lading tot ruim 1,5 meter boven het maaiveld worden geheven.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Nooteboom.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

technische specificaties *)
 Nooteboom MWT-XL Mega Windmill Trailer
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Lijzen TC18000

Volvo verrast met chauffeurloos elektrisch transportconcept

Nooteboom Ballast aanhangwagen.

Volvo Trucks Driver Alert Support (DAS)

SD-products MoToc

Volkswagen - Carrier Transporter T6 WB300 2.0 TDI 75kW Koel - Xarios

Schmitz M.KO Cool - laadbak voor koel/vriestransport

Scania - HIAB R500 6x2*4 trekker met kraan

Fiat Doblo Cargo XL 1.3 MJ 66kW / 1.6MJ 77kW / 2.0 MJ 99kW

LZV-wetgeving: de stand van zaken

KŲgel Port 40 Simplex

Broshuis E-2190/27

Mercedes-Benz Actros 2748 LNLA 6x2/4 chassis

Sevic Cargo 500 Pick Up

VDO DTCO 1381 2.0 digitale tachograaf

Volkswagen Crafter Chassis Dubbele Cabine 2.0 TDi L4 WB449

Servisa kaart Kredietkaart

Zuid-Duitse alliantie stimuleert waterstof als brandstof in het goederenvervoer

Gray and Adams GA2SS/7 ó korte multitemp koel/vriestrailer

Transportsector heeft 2000 extra chauffeurs geworven


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucksavailable

available
Renault Trucks
available

available

available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
available