Nooteboom MANOOVR MPL met 80 tons opritten

Nooteboom MANOOVR MPL met 80 tons opritten. Semi-dieplader, uitschuifbaar, 4, 5 of 6 assen, lv. tot 75,5 ton, gieksleuf, 80 tons oprijplanken.

We maakten al eerder kennis met de MANOOVR uitvoeringen met gieksleuf, speciaal voor het transport van bouwmachines. Om hele zware machines te kunnen laden, ontwikkelde Nooteboom de Heavy Duty Opritten, waarmee machines tot 80 ton probleemloos onder een hoek van 10 graden op de semi-dieplader gereden kunnen worden.

Het wettelijk laadvermogen van de 6-assige uitschuifbare Manoovr semidieplader met gieksleuf verschilt per land. In Nederland bedraagt die 75,5 ton bij 80 km/u op kenteken. In Duitsland is dit met een paragraaf 70 StVZO ontheffing twee ton lager, vanwege de beperking tot 35 ton voor een 4-assige trekker. Dus slechts 23 ton koppeldruk in plaats van 25 ton. In Frankrijk is dit met een Categorie 3 ontheffing, net als in Nederland, ook 75,5 ton.

Om zware machines te laden is naast de opritten ook de achterzijde van de Manoovr extra sterk uitgevoerd. Zowel links als rechts van de gieksleuf mag de vloer met 30 ton belast worden, dus totaal 60 ton. Dit op een oppervlakte van slechts 30 x 30 centimeter! Onder de achterzijde van de oplegger kunnen Heavy Duty hydraulische steunpoten worden gemonteerd, eveneens elk met een draagkracht van 30 ton, dus 60 ton totaal.

Een voorbeeld met enkele types uit het omvangrijke leveringsprogramma van Caterpillar die uitstekend met de Manoovr semidieplader met gieksleuf kunnen worden vervoerd. Een vergelijk tussen de types 336F, 352F en de zware 374F. Tot enkele jaren geleden was de 39 ton zware 336F een gewone lading voor een semidieplader. Deze machine is tot het dak van de cabine 3,16 meter hoog. Daarmee bleef de totale hoogte onder 4,20 meter. Met een gewicht van 51 ton is de 352F een slag zwaarder. Omdat dit type tot het cabinedak 3,37 meter hoog is, lukt het met een oudere semidieplader al niet meer om binnen de toegestane hoogte van 4,25 meter te blijven. Dankzij de lage laadvloer, kan de Manoovr semidieplader deze Caterpillar moeiteloos vervoeren. Ook met de breedste rupsen blijft deze machine binnen de 3,50 meter. Uitermate geschikt dus voor een ‘gewone’ 100-tons jaarontheffing. Maar een Manoovr kan nog veel zwaardere machines laden. De Caterpiller 374F is een machtige machine met een gewicht van 73 ton. De 6-assige Manoovr kan – dankzij de brede gieksleuf – ook deze machine laden en vervoeren waar voorheen een 4-assige pendelasdieplader met 2-assige Interdolly noodzakelijk was. Uit dit voorbeeld blijkt de enorme vooruitgang.

Innovatie zit ogenschijnlijk vaak in kleine veranderingen. De nieuwe opritten, de extra sterke achterzijde van het laadvlak en de hydraulische Heavy Duty steunpoten, maken de Manoovr met gieksleuf echter tot de nieuwe maatstaf in deze klasse. De nieuwe opritten zijn leverbaar op de 4-, 5- en 6-assige Manoovr met een gieksleuf.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Nooteboom.



(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

technische specificaties *)
 Nooteboom MANOOVR MPL met 80 tons opritten
asconfiguratie   8 / 10 / 12 x 0 
lengte in mm   diverse mm
breedte in mm   diverse mm
laadvermogen   tot 75500 kg
max. asbelasting achter   tot 60000 kg
max. kogeldruk   25000 kg
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


VDL Container Systems — Kabelsysteem voor oplegger — geschikt voor verticaal laden

TANS integreert Google Streetview in Impact

Ekeri Explosieveilige trailer met ADR EX III certificaat

D-TEC Portmaster uitschuifbaar containerchassis

Kässbohrer K.SLL 2 — Dieplader-oplegger

Drum SC200

WAP WUF105 MSK onderrijdbeveiliging Ausfuehrung C

Faymonville Telemax Uitschuifbare platte oplegger

Carrier Vector 1550 City

Elenbaas - Pacton grootvolume combinatie

Parlok White Line V spatschermen

Mercedes-Benz Econic 1838 LL

Scania: aandeel van H2-trucks zal voorlopig beperkt zijn door ongunstige energie-eigenschappen

TTd Alurek Flexible Shelf System — Hoge draagkracht én flexibel

Lamberet SR2 Super Beef

Volvo Trucks: fossiele brandstof vanaf nu niet meer nodig bij nieuwe trucks

Peugeot - Durisotti Boxer Polyvolume 2.2 HDi 20m3 / 22,5m3

Mercedes-Benz Sprinter 414 CDI Lang WB433

Spier SGL 290

Van Eck Twee-assige luchtvrachtoplegger


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


ADVERTENTIES

DAF Trucks


available
available
Seminautic Truckmatras
Schmitz Cargobull
available
Renault Trucks
available

available
De Techograaf-specialist
available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
Motoc
available