Nooteboom MANOOVR MPL met 80 tons opritten

Nooteboom MANOOVR MPL met 80 tons opritten. Semi-dieplader, uitschuifbaar, 4, 5 of 6 assen, lv. tot 75,5 ton, gieksleuf, 80 tons oprijplanken.

We maakten al eerder kennis met de MANOOVR uitvoeringen met gieksleuf, speciaal voor het transport van bouwmachines. Om hele zware machines te kunnen laden, ontwikkelde Nooteboom de Heavy Duty Opritten, waarmee machines tot 80 ton probleemloos onder een hoek van 10 graden op de semi-dieplader gereden kunnen worden.

Het wettelijk laadvermogen van de 6-assige uitschuifbare Manoovr semidieplader met gieksleuf verschilt per land. In Nederland bedraagt die 75,5 ton bij 80 km/u op kenteken. In Duitsland is dit met een paragraaf 70 StVZO ontheffing twee ton lager, vanwege de beperking tot 35 ton voor een 4-assige trekker. Dus slechts 23 ton koppeldruk in plaats van 25 ton. In Frankrijk is dit met een Categorie 3 ontheffing, net als in Nederland, ook 75,5 ton.

Om zware machines te laden is naast de opritten ook de achterzijde van de Manoovr extra sterk uitgevoerd. Zowel links als rechts van de gieksleuf mag de vloer met 30 ton belast worden, dus totaal 60 ton. Dit op een oppervlakte van slechts 30 x 30 centimeter! Onder de achterzijde van de oplegger kunnen Heavy Duty hydraulische steunpoten worden gemonteerd, eveneens elk met een draagkracht van 30 ton, dus 60 ton totaal.

Een voorbeeld met enkele types uit het omvangrijke leveringsprogramma van Caterpillar die uitstekend met de Manoovr semidieplader met gieksleuf kunnen worden vervoerd. Een vergelijk tussen de types 336F, 352F en de zware 374F. Tot enkele jaren geleden was de 39 ton zware 336F een gewone lading voor een semidieplader. Deze machine is tot het dak van de cabine 3,16 meter hoog. Daarmee bleef de totale hoogte onder 4,20 meter. Met een gewicht van 51 ton is de 352F een slag zwaarder. Omdat dit type tot het cabinedak 3,37 meter hoog is, lukt het met een oudere semidieplader al niet meer om binnen de toegestane hoogte van 4,25 meter te blijven. Dankzij de lage laadvloer, kan de Manoovr semidieplader deze Caterpillar moeiteloos vervoeren. Ook met de breedste rupsen blijft deze machine binnen de 3,50 meter. Uitermate geschikt dus voor een Ďgewoneí 100-tons jaarontheffing. Maar een Manoovr kan nog veel zwaardere machines laden. De Caterpiller 374F is een machtige machine met een gewicht van 73 ton. De 6-assige Manoovr kan Ė dankzij de brede gieksleuf Ė ook deze machine laden en vervoeren waar voorheen een 4-assige pendelasdieplader met 2-assige Interdolly noodzakelijk was. Uit dit voorbeeld blijkt de enorme vooruitgang.

Innovatie zit ogenschijnlijk vaak in kleine veranderingen. De nieuwe opritten, de extra sterke achterzijde van het laadvlak en de hydraulische Heavy Duty steunpoten, maken de Manoovr met gieksleuf echter tot de nieuwe maatstaf in deze klasse. De nieuwe opritten zijn leverbaar op de 4-, 5- en 6-assige Manoovr met een gieksleuf.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Nooteboom.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

technische specificaties *)
 Nooteboom MANOOVR MPL met 80 tons opritten
asconfiguratie   8 / 10 / 12 x 0 
lengte in mm   diverse mm
breedte in mm   diverse mm
laadvermogen   tot 75500 kg
max. asbelasting achter   tot 60000 kg
max. koppeldruk   25000 kg
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Fiat Panda Waze 0.9

Maxus EV80 Panel Van L2H3

TISPL Het electronische tolsysteem voor Frankrijk

Pacton Semi-Xpress 3-assige schuifzeiloplegger

Volvo FL 4x4 euro6 12t / 16t

Renault Trafic Formula Edition 1.6 dCi 103 kW

Krone - Iveco Daily KEP-Shuttle WB375

Lamberet SR2 33 STAF Special Edition

MAN TGS 50.500 10x8 kipperchassis

KŲgel FastFix textiele insteeklat

Scania R650 V8 6x2/4 chassis met containerafzetinstallatie

HIAB Multilift 7 tons haakarmsysteem


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault Trucks

B.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens