Nooteboom: nieuwe versie van berekeningsprogramma voor aslasten

Nooteboom: nieuwe versie van berekeningsprogramma voor aslasten. Nooteboom vernieuwt zijn programma voor aslastberekening NOVAB.

Het Nooteboom Voertuig Aslast Berekeningsprogramma is al zo'n twintig jaar geleden door Nooteboom ontwikkeld voor het berekenen van de optimale ladingpositie voor te beladen voertuigcombinaties. Zo kunnen gebruikers in het programma kiezen uit een groot aantal vooraf gedefinieerde voertuigen zoals bakwagens, trekkers, aanhangwagens en opleggers. De gegevens van deze voertuigen kunnen worden aangepast en ook kunnen er andere configuraties worden samengesteld. Hetzelfde geldt voor het kiezen van de lading. Gebruikers kunnen kiezen voor een vooraf vastgelegde lading of zelf de gegevens van een lading ingeven. Op basis van alle gegevens berekent NoVAB vervolgens de aslasten en de meest optimale aslastverdeling. Voor Nooteboom-klanten is het een hulpmiddel om de juiste voertuigcombinatie te kiezen voor een specifieke lading en daarmee het voorkomen van asdrukoverschrijding.

Het aantal gebruikers van NoVAB bedraagt inmiddels 1200 bedrijven. Recentelijk heeft Nooteboom de nieuwste generatie NoVAB ontwikkeld: Nooteboom 3.0 Cloud versie. Deze nieuwste NoVAB biedt belangrijke verbeteringen en voordelen. Het selecteren van de juiste truck-trailercombinatie en het berekenen hoe het gewicht van een lading wordt verdeeld over de verschillende assen gaat voortaan nog sneller en gemakkelijker. Ook kan worden aangeven of een of meerdere assen gelift moeten worden. Met een druk op de knop wordt vervolgens de optimale ladingspositie berekend. NoVAB genereert een handige overzichtstekening met alle relevante aslastgegevens en andere belangrijke parameters.

De nieuwe NoVAB 3.0 Cloud-versie is volledig webbased. Dit betekent dat men zich geen zorgen meer hoeft te maken over updates, omdat deze automatisch worden uitgevoerd en alle gebruikers daarmee altijd dezelfde versie van de software hebben. De software draait op het web en is daardoor wereldwijd toegankelijk. Zo kan eenvoudig worden ingelogd op ieder apparaat, zoals desktop, laptop of tablet. NoVAB 3.0 beschikt over een uitgebreide database aan trucks, trailers en ladingen. Van hieruit kunnen eenvoudig voertuigen naar het eigen voertuigenpark worden gekopieerd. De gegevens zijn gemakkelijk en snel aan te passen aan de specifieke situatie van de transporteur. Ook kunnen bestaande gegevens vanuit NoVAB 2000 worden geïmporteerd in deze nieuwe Cloud-versie. NoVAB 3.0 is een universeel aslast berekeningsprogramma en daarmee uitermate geschikt voor alle typen trucks en trailers.

Voor de Nooteboom voertuigen kan Nooteboom de gegevens van een specifieke oplegger of aanhangwagen op chassisnummer aanleveren. NoVAB 3.0 heeft ook een uitgebreide database voor ladingen die men eenvoudig zelf kan aanpassen en uitbreiden. Tekeningen van ladingen kunnen als .jpg of .png bestand worden ingelezen en vervolgens kunnen de gegevens naar wens worden aangepast.

 vergelijk dit product

sponsored links


technische specificaties *)
 Nooteboom: nieuwe versie van berekeningsprogramma voor aslasten
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Kögel Telematics App

Truckbanden in de winter - 3PMSF symbool is belangrijk

VAKO — Stationaire verticale lader

Van Eck Eckstreme Double Deck Trailer for Fish Cargo

DAF XD Electric FAN 170e / 220e / 270e D1 / 270e D2 / 310e / 350e — elektrisch aangedreven chassis

Volvo Trucks ontwikkelt truckas met elektromotor voor de nieuwe standaard internationale trekker

Steelbro SB180SF

Goldhofer introduceert nieuw type moduletrailer: Goldhofer FT-series

VBG Multi Function Coupling

Opel Combo L1H1 1.6 CDTi 55kW / 1.6CDTi 73kW / 1.5Diesel 96kW

Jost CS trailersteun

MAN TGE 3.180 L4H3 132kW 3,5t

DAF FA LF 290 / 320

Mercedes-Benz Actros 1863 LS GigaSpace

Volvo I-Save pakket op FH D13TC-motor

Van Eck FRC-oplegger met kettingbaansysteem

MAN TGE 3.180 L4H3 132kW 3,5t

Veap Shield United — Topsleeper en fenders voor DAF CF

TANS neemt diverse klanten over van RDC Inmotiv en gaat zich verder specialiseren in software voor verticaal en exceptioneel transport

Mobiele werkplaats inrichting


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


ADVERTENTIES

DAF Trucks


available
available
Seminautic Truckmatras
Schmitz Cargobull
available
Renault Trucks
available

available
De Techograaf-specialist
available
B.W. Rijkers
available
Van Hunnik Bedrijfswagens
available
Motoc
available