Nooteboom: nieuwe versie van berekeningsprogramma voor aslasten

Nooteboom: nieuwe versie van berekeningsprogramma voor aslasten. Nooteboom vernieuwt zijn programma voor aslastberekening NOVAB.

Het Nooteboom Voertuig Aslast Berekeningsprogramma is al zo'n twintig jaar geleden door Nooteboom ontwikkeld voor het berekenen van de optimale ladingpositie voor te beladen voertuigcombinaties. Zo kunnen gebruikers in het programma kiezen uit een groot aantal vooraf gedefinieerde voertuigen zoals bakwagens, trekkers, aanhangwagens en opleggers. De gegevens van deze voertuigen kunnen worden aangepast en ook kunnen er andere configuraties worden samengesteld. Hetzelfde geldt voor het kiezen van de lading. Gebruikers kunnen kiezen voor een vooraf vastgelegde lading of zelf de gegevens van een lading ingeven. Op basis van alle gegevens berekent NoVAB vervolgens de aslasten en de meest optimale aslastverdeling. Voor Nooteboom-klanten is het een hulpmiddel om de juiste voertuigcombinatie te kiezen voor een specifieke lading en daarmee het voorkomen van asdrukoverschrijding.

Het aantal gebruikers van NoVAB bedraagt inmiddels 1200 bedrijven. Recentelijk heeft Nooteboom de nieuwste generatie NoVAB ontwikkeld: Nooteboom 3.0 Cloud versie. Deze nieuwste NoVAB biedt belangrijke verbeteringen en voordelen. Het selecteren van de juiste truck-trailercombinatie en het berekenen hoe het gewicht van een lading wordt verdeeld over de verschillende assen gaat voortaan nog sneller en gemakkelijker. Ook kan worden aangeven of een of meerdere assen gelift moeten worden. Met een druk op de knop wordt vervolgens de optimale ladingspositie berekend. NoVAB genereert een handige overzichtstekening met alle relevante aslastgegevens en andere belangrijke parameters.

De nieuwe NoVAB 3.0 Cloud-versie is volledig webbased. Dit betekent dat men zich geen zorgen meer hoeft te maken over updates, omdat deze automatisch worden uitgevoerd en alle gebruikers daarmee altijd dezelfde versie van de software hebben. De software draait op het web en is daardoor wereldwijd toegankelijk. Zo kan eenvoudig worden ingelogd op ieder apparaat, zoals desktop, laptop of tablet. NoVAB 3.0 beschikt over een uitgebreide database aan trucks, trailers en ladingen. Van hieruit kunnen eenvoudig voertuigen naar het eigen voertuigenpark worden gekopieerd. De gegevens zijn gemakkelijk en snel aan te passen aan de specifieke situatie van de transporteur. Ook kunnen bestaande gegevens vanuit NoVAB 2000 worden geÔmporteerd in deze nieuwe Cloud-versie. NoVAB 3.0 is een universeel aslast berekeningsprogramma en daarmee uitermate geschikt voor alle typen trucks en trailers.

Voor de Nooteboom voertuigen kan Nooteboom de gegevens van een specifieke oplegger of aanhangwagen op chassisnummer aanleveren. NoVAB 3.0 heeft ook een uitgebreide database voor ladingen die men eenvoudig zelf kan aanpassen en uitbreiden. Tekeningen van ladingen kunnen als .jpg of .png bestand worden ingelezen en vervolgens kunnen de gegevens naar wens worden aangepast.

 vergelijk dit product

vraag informatie
Vraag vrijblijvend informatie / technische gegevens over deze Nooteboom: nieuwe versie.(of gebruik het uitgebreide aanvraagformulier)

relevante links

technische specificaties *)
 Nooteboom: nieuwe versie van berekeningsprogramma voor aslasten
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


HOBUR 1-assige tankoplegger voor propaan en LPG

Renault Trucks president Blin ziet geen toekomst in LNG

Diverse merken opdekdeuren

Broshuis 4ABSD-42/1 vierassige semi-dieplader met ECO-klep

Transics TX-Connect Mobile

Sortimo Globelyst inrichting voor compacte bestelwagens

Bergwerff Transport vervangt TopIQ boordcomputers door ATX boordcomputers

DAF FAD CF Construction 8x4 euro6

MAN TGS 18.320 euro6 4x2 chassis

Bro Bizz Noorse toltag

Schmitz Cargobull S.CUe elektrische koelingunit

Chauffeur Willem van Mourik dingt mee naar echte truck als hoofdprijs


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault Trucks

B.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens