Nooteboom Trailers verkrijgt patent op liftadaptors voor Windmill Transporter

Nooteboom Trailers verkrijgt patent op liftadaptors voor Windmill Transporter. Nooteboom is toonaangevend in de bouw van diepladers voor het transport van windmolens.

Nooteboom Trailers heeft het Europees patent verkregen (Nummer EP1558464) voor de LIFTAD, de liftadaptoren voor de Mega Windmill Transporter. Dit patent blijft van kracht tot eind 2023. Het was overigens al in 2005 aangevraagd.

De LIFTAD-100 van de Mega Windmill Transporter is ontwikkeld voor het vervoer van grote torendelen tot ruim 40 meter lengte zonder gebruik te maken van een laadvloer. Tijdens zijn introductie in 2005 werd de MWT ook jarenlang veelvuldig ingezet voor het vervoer van de Vestas V90-3MW nacelle, die met speciale adaptoren in de LIFTAD werd geklemd. Tot op de dag van vandaag is de Nooteboom MWT in concept nauwelijks gewijzigd en is het nog steeds de meest innovatieve en efficiŽnte transportoplossing voor het vervoer van grote torendelen.

De MWT wordt gebouwd in uiteenlopende versies, zoals met 2, 3 of 4-assige jeepdolly aan de voorzijde en aan de achterzijde veelal uitgerust met een 7-assige naloopdolly en in een aantal gevallen ook gecombineerd met een 5- of 6-as module-asstel. De LIFTAD is traploos instelbaar waardoor uiteenlopende diameters van de torendelen vervoerd kunnen worden. Afhankelijk van de diameter van het torendeel heeft de LIFTAD een hefcapaciteit van 100 ton.

Nooteboom Trailers heeft inmiddels al meer dan tachtig windmilltransporters gebouwd. Deze zijn allen nog in gebruik. Jaarlijks levert Nooteboom diverse nieuwe exemplaren aan klanten. Een uniek stukje technologie van Nederlandse bodem.

 vergelijk dit product

technische specificaties *)
 Nooteboom Trailers verkrijgt patent op liftadaptors voor Windmill Transporter
laadvermogen   vraag info kg
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


De Zetros is een prachtige reistruck maar in Europa krijg je hem niet op kenteken

Nooteboom MCOS-48-03V

Renault Trucks Maxity 110.35 L3

Parlok Spanbandenkist

van den Oever Plywood gesloten BE-trailer

Nooteboom Tele-PX Super Wing Carrier

Cargotec - Volvo FM330 6x4 X-High

Mercedes-Benz - Van Eck Antos 1827

Volvo FE S 6x2V NLA euro6

Krone Mega Liner 880

Van Eck / Logi-D EuroCombi fuer drei BDF Wechselbehaelter

Passenger buses are converted from diesel tot electric within a week


Welkom op bedrijfsauto.com, catalogus van transportmaterieel.


DAF Trucks


Truck Door Service

Renault TrucksB.W. Rijkers
Van Hunnik Bedrijfswagens